Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Polna droga v2
Wybrałem jeden kadr z pokazywanych już w tym wątku:
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=62137
i poddałem go bardziej odważnej obróbce, a wszystko to za sprawą bardzo pouczającego konkursu "na śmiałą obróbkę" zafundowanego przez Bombla :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://tomaszboinski.ovh.org/_forum/_DSC0148v3_800px.jpg)
Kadr naprawdę fajny, tylko dlaczego te drzewa tak osmoliłeś??
Kadr naprawdę fajny, tylko dlaczego te drzewa tak osmoliłeś??
Powiedzmy, że "szara połówka" za mocno zadziałała ;)
Jestem jeszcze ciekaw, co o tym myśli nasz mistrz post-produkcji, czyli Bombel :)
Uważaj z tymi 'miszczami', bo po pierwsze ja się ciągle jeszcze uczę i nei poczuwam do 'miszczostwa', a po drugie i tak się niektórzy gotowi poobrażać.
Takie czasy, sami wrażliwi. :)
cyrusvirus
17-06-2008, 01:34
Dla mnie rewelacja!
Uważaj z tymi 'miszczami', bo po pierwsze ja się ciągle jeszcze uczę i nei poczuwam do 'miszczostwa', a po drugie i tak się niektórzy gotowi poobrażać.
Takie czasy, sami wrażliwi. :)
"Miszcz" dla mnie to ktoś, kogo rady są dla mnie cenne, bo ma pojęcie co robi i o czym pisze/mówi. Jest tutaj kilku takich. Jesteś jednym z nich :)
A nie wiedziałem, że "miszcz" nie może się uczyć ;)
Według mnie jest dużo lepiej
Z kilku niezdecydowanych fotek wybrałeś jedna i obrobiłeś tak że może sie podobać
Pozdrawiam
Kadr świetny, zieleń trochę za żółta jak na to porę roku.
Niebo ładne. Szkoda tylko tych drzew.. Dlatego ciągle się zastanawiam nad szarą połówką. Czy jednak nie lepszy polar?
pozdrawiam kolegę young apprentice
Kadr świetny, zieleń trochę za żółta jak na to porę roku.
Niebo ładne. Szkoda tylko tych drzew.. Dlatego ciągle się zastanawiam nad szarą połówką. Czy jednak nie lepszy polar?
pozdrawiam kolegę young apprentice
Już kolejny raz dostaję uwagę za zażółcenie :) Ale kurka lubię ciepłe tonacje. Tym bardziej, że słońce zachodziło, więc żółto-pomarańczowe barwy mi pasują. Może lekko przesadziłem z tym, ale tak mi pasuje :)
Kupuj, kupuj szarą połówkę. Ja jeszcze nie kupiłem i się męczę z udawaniem szarej połówki w PSie :( Jak mój portfel będzie trochę bardziej przychylny do lekkiego wywietrzenia, to nabędę filterki. Tylko nadal biję się z myślami, czy to ma być Cokin, czy zwykłe nakręcane :(
A polara swoją drogą miałem nakręconego. Polar jest niezbędny, niezależnie czy robisz krajobrazowe, czy nie. Ostatnio samochód fociłem. Polar pięknie niweluje odbicia światła na blachach :)
Dół na tak, ale niebo - w jednej części ametystowe w innej purpurowe, a dalej blade i jasne - to jak na moje oczy za dużo kombinacji obcych sobie kolorów. Za to dół - zgrany, wszystkie kolory z jednej palety. Miło i pastelowo. Podoba się.
Dół na tak, ale niebo - w jednej części ametystowe w innej purpurowe, a dalej blade i jasne - to jak na moje oczy za dużo kombinacji obcych sobie kolorów. Za to dół - zgrany, wszystkie kolory z jednej palety. Miło i pastelowo. Podoba się.
Dziękuję :) Popracuję jeszcze nad niebem.