PDA

Zobacz pełną wersję : Sucha pieczęć - gdzie?

hedgehog
16-06-2008, 12:51
Nie jestem pewien, czy to dobry dział, ale co tam. :)

Pora na suchą pieczęć do oznaczania passepartout.

Pytanie - gdzie ją zamówić? Znalazłem gościa tu: http://www.grawer.net.pl/m27.php - ale trochę drogo sobie liczy (ceny zaczynają się od 6 stówek) i zastanawiam się, czy nie można by taniej.

Np. tak: http://www.stempeltempel.com/webshop.soset?PAGE=PROD&CATID=100100&CATDESC=Seal+embossers

Macie jakieś doświadczenia w temacie? A może kogoś polecicie?

Pozdrawiam
W

Zorki
16-06-2008, 14:04
Nie wiem czy na grubszym papierze dasz radę ręcznie przystawić taką pieczątkę.
Widziałem takie coś do stemplowania paszportów i drugie do dyplomów na uczelni.
W pierwszym przypadku była to małą ręczna prasa, tak do 1 tony nacisku (kartka papieru i zdjęcie, stare paszporty). Na uczelni ustrojstwo ma napęd elektryczny (gruba okładka i zdjęcie). Jeśli możesz to przetestuj jak to się odbija na papierze, którego używasz do passepartout.

hedgehog
16-06-2008, 14:18
Nie wiem czy na grubszym papierze dasz radę ręcznie przystawić taką pieczątkę.

Ręcznie nie - ale przysunę w nią delikatnie młotkiem. :) Znajomy tak robi i wychodzi to świetnie (niestety facet, który wydłubał jego pieczęć nie doczekał naszych dni).

Jacek_Z
16-06-2008, 14:27
Nie jestem pewien, czy to dobry dział, ale co tam. :)

zastanów się chwilę ....

hedgehog
16-06-2008, 14:30
zastanów się chwilę ....

Yyyy... yyyy... (dźwięk pękających oczu)... yyy... Kaaawyyyy!

Jacek_Z
16-06-2008, 14:37
Kaaawyyyy!
no blisko: cafe

hedgehog
16-06-2008, 14:37
no blisko: cafe

Przeniesiesz? Dziękuję :)

mimikm
16-06-2008, 16:51
jak pracowałem na wyższej uczelni to suchą pieczęcią stukaliśmy dyplomy więc powiedzmy że w papierze do 3-4 mm spokojnie odciśniesz to co chcesz

my zamawialiśmy pieczęć w mennicy polskiej

www.mennica.com.pl

Czornyj
16-06-2008, 17:05
Zamów sobie grubą, głęboko trawioną magnezową matrycę do tłoczeń, ew. mosiężną do hot-stampingu, potem przyczep to do jakiegoś drewnianego klocka i napieprzaj młotkiem - mz. powinno zadziałać :D Nie będzie kosztowało więcej niż 30-50PLN

hedgehog
16-06-2008, 17:08
Zamów sobie grubą, głęboko trawioną magnezową matrycę do tłoczeń, ew. mosiężną do hot-stampingu, potem przyczep to do jakiegoś drewnianego klocka i napieprzaj młotkiem - mz. powinno zadziałać :D Nie będzie kosztowało więcej niż 30-50PLN

Nooo, to brzmi interesująco. Dzięki za wskazówkę!