Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Umocnienie
zapraszam
1
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img444.imageshack.us/img444/6653/dsc9235kopiahj3.jpg)
2
źródło (http://img209.imageshack.us/img209/2037/dsc9235czb1tx3.jpg)
3 wersja dla Anchela (bardziej dosycona)
źródło (http://img399.imageshack.us/img399/8762/dsc9235color3kxz2.jpg)
1 Fajniejsza Tylko szkoda że nie jest równo :P
Świetna gra geometrii, ja obstawiam B&W. Zmieniając punkt widzenia mozna to postrzegać jako piramidę ;)
1 Fajniejsza Tylko szkoda że nie jest równo :P
jest równo, tylko umocnienia szczerbate i sie wydaje. popatrz na morze
2. lepsza :P
bardzo mi sie podoba :-)
I choć zwykle wolę B&W tym razem jestem za wersją w kolorze.
pozdrawiam
Kasandra
16-06-2008, 14:16
ja też kolor;-))
milusie fotki...ja chcę nad morze ehhh
Bardzo dobre są ale ja bym w kolorze dał więcej koloru lub/i w b&w więcej b&w.
Bardzo dobre są ale ja bym w kolorze dał więcej koloru lub/i w b&w więcej b&w.
sprawdziłem chyba masz rację co do koloru - wstawiam dosyconą
pozdro :-D
Mi trojeczka najbardziej pasuje.
Mi trojeczka najbardziej pasuje.
czyli mistrz Anchel miał rację - dobra rada zawsze cenna jest !!!!
Wybieram "jedynkę". Jeśli będziesz gdzieś indziej pokazywał, to ogranicz się do jednego zdjęcia tego tematu.
Podoba mi się, jak większość Twoich zdjęć. Dziękuję.
Zbigniew
16-06-2008, 19:49
Wszystkie fajne - aż strach myśleć jak to wygląda w pełnej rozdzielczości :) :) Jak dla mnie powinieneś jeszcze fotografować jeszcze łódki - wtedy porzuciłbym wreszcie zdjęcia Nemetha :D :D
Wybieram "jedynkę". Jeśli będziesz gdzieś indziej pokazywał, to ogranicz się do jednego zdjęcia tego tematu.
Podoba mi się, jak większość Twoich zdjęć. Dziękuję.
cholera i kogo tu słuchać - dzieki za wizytę i opinię
pozdrawiam :-D
Wszystkie fajne - aż strach myśleć jak to wygląda w pełnej rozdzielczości :) :) Jak dla mnie powinieneś jeszcze fotografować jeszcze łódki - wtedy porzuciłbym wreszcie zdjęcia Nemetha :D :D
Nemeth w łodkach i ambientach nie ma sobie równych ciężko mu nawet próbować dorównać a co dopiero konkurować ( ponoć jego techniką jest zainteresowana nawet KGB)
dzięki za wizytę Zbyszku :-D
Zbigniew
16-06-2008, 19:55
Wizytowałem już dzisiaj wcześnie, w pracy, ale nic nie pisałem. Kilka razy odwiedziłem i utwierdziłem się w przekonaniu, że to, co robisz, robisz naprawdę dobrze. Czy to na szerokim kącie, czy tele. Brakuje mi czasami trochę standardów typu 30 do 50mm :D
Ciekaw jestem, jakby kadrować tak, żeby aparat był na wysokości czubków tych pali na pierwszym planie???
Pozdrawiam.
Bodzio.
pale są wysokie na dwa metry - ale mam w obróce kilka innych fotek z palami , gdzie pale są w innej konfiguracji ale widziane z góry - zapewne jakąś fotkę pokażę
Taaa ... ale mi kadzicie :) Foty zamawiać lepiej hyhy ;P
Ciekawe czy w górach bym sobie dał rade :)
Co do fot - wybieram trójeczkę.
Taaa ... ale mi kadzicie :) Foty zamawiać lepiej hyhy ;P
Ciekawe czy w górach bym sobie dał rade :)
Co do fot - wybieram trójeczkę.
ni mamy piniędzy - zbieramy na FX - byle jak ale se sme zrobimy :razz:
ni mamy piniędzy - zbieramy na FX - byle jak ale se sme zrobimy :razz:
O to to ... tak jak ja :D
Bida panie bida... a D3X kosztować będzie ;)
Vodafone
16-06-2008, 20:36
czyli mistrz Anchel miał rację - dobra rada zawsze cenna jest !!!!
Według mnie to jednak jedynka fajniejsza od trójki...
[quote=harb;751675]czyli mistrz Anchel miał rację - dobra rada zawsze cenna jest !!!![/quote
Według mnie to jednak jedynka fajniejsza od trójki...
widzę że gusta są podzielone
pozdrawiam
najbardziej mi się podoba wersja b&W, natomiast z wiadomych przyczyn gratuluje jedynki i dwójki - mi niebo (zresztą jak zwykle) kompletnie nie wyszło
pozdrawiam
Harb - w pełni gratuluję trójki. Jest taka jak lubię, treściwa a nie przegadana, kolorowa ale bez przerysowań, wyważona...
BArdzo mi się podoba!
Harb - w pełni gratuluję trójki. Jest taka jak lubię, treściwa a nie przegadana, kolorowa ale bez przerysowań, wyważona...
BArdzo mi się podoba!
dzieki za odwiedziny - pozdro :-D
Bombel ci klepnął trójkę - można zamykać wątek. :mrgreen:
A ja dalej obstawiam jedynkę, moim skromnym zdaniem bardziej pasuje do deszczowej/pochmurnej pogody.
Marek-frotka
17-06-2008, 11:00
Jak zwykle zdjęcia na wysokim poziomie - Twoim poziomie.
Co do wyboru między trójką a jedynką to wydaje mi się , że trzeba by obydwie na papier zrzucić i wtedy dywagować które leprze. A i tak trudno będzie wybrać bo obydwa są dobre.
No chyba, że macie idealnie skalibrowane monitory - no to Wam zazdroszczę.:)
Pozdrawiam.
Co do wyboru między trójką a jedynką to wydaje mi się , że trzeba by obydwie na papier zrzucić i wtedy dywagować które leprze.
Mamy wystarczająco dobre monitory, niech tyle wystarczy.
A co do zdjęć, to porównywanie które lepsze (na tym poziomie) nieco mija się z celem. Tu już wchodzą w grę takie detale i niuanse, że nie ma mowy które ma być lepsze, czy gorsze - bo tak się pytań nie stawia. Nie ma czegoś takiego jak piątka lepsza, a szóstka gorsza - nie ten etap.
Tu możemy sobie dywagować co komu bardziej pasuje, kto jaką tonację woli, komu podchodzi bardziej: jeden lub drugi nastrój - bo to taki etap.
Marek-frotka
17-06-2008, 14:01
Tu możemy sobie dywagować co komu bardziej pasuje, kto jaką tonację woli, komu podchodzi bardziej: jeden lub drugi nastrój - bo to taki etap.
Bardzo ładnie to podsumowałeś - zgadzam się w 100%.
Pozdrawiam
dla mnie nr 3, lubię soczyste :)
A ja wybieram nastrój nr 1.
Fota świetna więc mogą podobać się wszystkie wersje.
Gratuluję.
dziękuję wszystkim za opinie i odwiedziny , ponieważ jestem spontan i często wrzucam fotki na gorąco to troszeczkę poprawiłem nr 2 i nr 3 - niebo i detale
jednak b/w najbardziej pasuje do przedstawianego tematu - ale ja sie nie znam :)
Grzegorz WO
19-06-2008, 22:35
bardzo ciekwa praca, dobry warsztat ...
pozdrawiam.
Lege Artis
19-06-2008, 22:54
A ja jestem za wersją BW, choć i w kolorze wygląda to bardzo ładnie. Po prostu bardzo dobra fota.
Otóż to!
Ja tam sie nie znam ale jak dla mnie troche zbyt mało wyrafinowane zjdęcie, ot jakies pale i kamienie, emocji to nie wzbudza, poprawne technicznie i wszystko.
Ja tam sie nie znam ale jak dla mnie troche zbyt mało wyrafinowane zjdęcie, ot jakies pale i kamienie, emocji to nie wzbudza, poprawne technicznie i wszystko.
witaj Lecter - szanuję Twoją opinię kazdy ma prawo do własnych wyborów
ja to widzę tak , zdjęcie jest prawie elementem architektonicznym ale ponieważ nad samym morzem umiesciłem je tutaj - co do emocji wydaje mi się to trudne na tego typu ujęciu , a może nie mam jeszcze tyle umiejętnosci aby je potrafić wydobyć , mnie ujął sam klimat tego miejsca , takie niedopowiedzenie co jest za i po bokach tej palisady sama konstrukcja tego motywu - to wszystko ujęło i choć mało własnych zdjęć mi się podoba to to akurat - bardzo