Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Konkurs fryzjerski

Artur Jonik
10-06-2008, 23:02
Ach jak ja zawsze chcialem cos wrzucic do tego dzialu.... Nadarzyla mi sie okazja do fotografowania fryzury do konkursu fryzjerskiego dla zakladu Peter Mark. Nie jakis wielki konkurs, taki miedzymiastowy. Pani ktora mi to zlecala znala moje umiejetnosci wiec wiedziala,ze mistrzem swiata nie jestem. Mimo to dostalem szanse. Sesja oczywiscie za darmo. Dodam jeszcze ze mialem na nia tylko 45min razem z rozlozeniem sprzetu oswietleniowego. Mam nadzieje, ze cos sie z tego spodoba.

1.
http://img519.imageshack.us/img519/9721/58576428wz2.jpg

2.
http://img182.imageshack.us/img182/4299/53887268wi6.jpg

i taki bonusik juz nie na konkurs

1.
http://img355.imageshack.us/img355/8789/13431832bf5.jpg
2.
http://img165.imageshack.us/img165/2505/12ipolowamq9.jpg

Artur Jonik
11-06-2008, 21:50
189 odwiedzin i nikt nic. Az tak kiepsko. Pozwolilem sobie troche pozmieniac w takim razie.

agull
11-06-2008, 23:20
No dobra, to będzie coś:
Ogólnie: makijaż nakładany czymś w rodzaju szpachly... Na każdym ujęciu oprócz jedynki z bonusu widoczna jest karnawałowa maska - zwróć uwagę na linię podbródka, brody itd.
Na jedynce z bonusu zaobserwowałam plastik płaski.
I uwaga odnośnie makijażu... te krechy na brwiach są okropne, na oczach też, rzęsy jakieś posklejane... może przez ten brokat. Podsumowując: :( Dobranoc.

Artur Jonik
11-06-2008, 23:40
No dobra, to będzie coś:
Ogólnie: makijaż nakładany czymś w rodzaju szpachly... Na każdym ujęciu oprócz jedynki z bonusu widoczna jest karnawałowa maska - zwróć uwagę na linię podbródka, brody itd.
Na jedynce z bonusu zaobserwowałam plastik płaski.
I uwaga odnośnie makijażu... te krechy na brwiach są okropne, na oczach też, rzęsy jakieś posklejane... może przez ten brokat. Podsumowując: :( Dobranoc.

Pozwole sobie odniesc sie do twoich uwag.
Ta jak to okreslilas maska karnawalowa to nie wina makijazu tylko swiatlo niebieskie padajace z boku. Na jedynce z bonusu swiatla tego nie bylo. Byc moze nie powinienem go uzyc ale chcialem troche poeksperymentowac.
Jedynka z bonusu w pelnej rozdzielczosci nie jest plastikowa -zapewniam.
No i faktycznie te brwi tez mi sie nie podobaja. Niestety nie mialem na to wplywu. Robila to pani makijazystka przed moim przyjsciem.

agull
11-06-2008, 23:46
Nie sugerowałam, że efekt maski jest winą makijażu. Może niefortunnie ułożyłam kolejność.
Mniejsza... Niech Pani Makijażystka włoży sobie te zdjęcia w portfolio a malować już żadnej istoty żywej nie będzie.
I nie jest to wina tego kto uwieczniał. Pozdrawiam.

zaneri
12-06-2008, 07:35
Nie sugerowałam, że efekt maski jest winą makijażu. Może niefortunnie ułożyłam kolejność.
Mniejsza... Niech Pani Makijażystka włoży sobie te zdjęcia w portfolio a malować już żadnej istoty żywej nie będzie.
I nie jest to wina tego kto uwieczniał. Pozdrawiam.

No ja bym tej pani makijażystki, makijażystką nie nazwała, bo to obraza dla innych trudniących się tą profesja.
Natomiast niebieskie oświetlenie bardzo niefortunne i nie do tego typu fotografii. :)

sailor
12-06-2008, 11:36
No dobra, to będzie coś:
Ogólnie: makijaż nakładany czymś w rodzaju szpachly...

:D:D:D

Ta jak to okreslilas maska karnawalowa to nie wina makijazu tylko swiatlo niebieskie padajace z boku. Na jedynce z bonusu swiatla tego nie bylo. Byc moze nie powinienem go uzyc ale chcialem troche poeksperymentowac.

skoro wina swiatla i widziales ze zle wyszlo trzeba bylo zostawic w domowym zaciszu. jesli wina wizazystki to albo poprawic w PSie albo zmienic na przyszlosc wizazystke :)

Robila to pani makijazystka przed moim przyjsciem.
jesli nie ma wplywu na wizaz to trzeba tak popracowac swiatlem by klient byl zadowolony. niebieski jest niefortunny bardzo .. w ogole miszmasz kolorow na zdjeciach jest meczacy ... brakuje tylko chyba zielonego tla :D

tak wiec nie ma sie czym przejmowac tylko zapomniec o sesji i zrobic nastepna tylko lepsza

Nekosh
14-06-2008, 11:14
dla mnie tylko bonusowa jedynka.

hanibal
18-06-2008, 11:21
dla mnie zadne ... bo nawet na bonusowej jedynce pani ma cos na dolnej wardze czego nie ma na innych ujecach,,,,

Artur Jonik
18-06-2008, 21:19
dla mnie zadne ... bo nawet na bonusowej jedynce pani ma cos na dolnej wardze czego nie ma na innych ujecach,,,,

A moze stac Cie na jakas konstruktywniejsza krytyke???

Bartek Witek
18-06-2008, 21:40
Nie znam sie na doswietlaniu wieloma lampami itd, to nie moja dzialka jeszcze...
Niemniej jednak ogladajac fryzure na konkurs chcialbym zobaczyc ja z kazdej strony.
Kilka klasycznych ujęć obu profili, przód i tył a do tego inne kadry jako uzupełnienie.

Tak czy innaczej kolejne doswiadczenie masz za soba... Trening czyni mistrza ;)

Artur Jonik
18-06-2008, 22:17
Nie znam sie na doswietlaniu wieloma lampami itd, to nie moja dzialka jeszcze...
Niemniej jednak ogladajac fryzure na konkurs chcialbym zobaczyc ja z kazdej strony.
Kilka klasycznych ujęć obu profili, przód i tył a do tego inne kadry jako uzupełnienie.

Tak czy innaczej kolejne doswiadczenie masz za soba... Trening czyni mistrza ;)

Dokladnie takie zdjecia poszly na konkurs. Nie widze jednak powodu dla ktorego mialbym pokazywac zdjecia z tylu i z profilu tu na forum bo to nie jest forum fryzjerskie. Ale jak jestes ciekawy to moge Ci podeslac na PW.
Pozdrawiam

Bartek Witek
18-06-2008, 22:38
Dokladnie takie zdjecia poszly na konkurs. Nie widze jednak powodu dla ktorego mialbym pokazywac zdjecia z tylu i z profilu tu na forum bo to nie jest forum fryzjerskie. Ale jak jestes ciekawy to moge Ci podeslac na PW.
Pozdrawiam

Zgadzam się, że nie jest to forum fryzjerskie, ale chcesz poznać opinie innych na temat zdjęć o tej właśnie tematyce. I taki był cel ich wykonania. Dlatego takie zdjęcia chciałem zobaczyć. Jeżeli chcesz poznać moją opinię to proszę bardzo możesz mi podesłać lub wstawić do wątku.

Pozdrawiam

Artur Jonik
18-06-2008, 23:07
Takie fotki poszly do konkursu

http://img296.imageshack.us/img296/2404/11yh6.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/2677/22906016og0.jpg

http://img520.imageshack.us/img520/9118/121qs6.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/2388/15lh6.jpg

Bartek Witek
19-06-2008, 00:25
Dziękuję!
Teraz wtrące swoje trzy grosze... Na wstępie pozbyłbym się naszyjnika jakoś nie pasuje mi tam.
Na 1 afera z tym niebieskim - dlaczego nie walczyłeś w PSie? Ramię psuje odbiór razem z kawałkiem tatuażu :(
Pozbyłbym się również tych kilku włosków sterczących po lewej poniżęj poziomu ust.
W 2 jeżeli już tak ciąłeś wyrzuciłbym ten naszyjnik na dole po lewej na białym tle.
3 - niebieski a także bielizna wystająca spod koszulki
4 - kadrowałbym samą twarz, ale skoro już tak jest - razi oparcie fotela, cień naszyjnika, tatuaż. Osobiście również pozbyłbym się włosków drugiego profilu wystających z przodu twarzy.

Tyle ode mnie ;) Pozdrawiam!

hanibal
21-06-2008, 16:19
A moze stac Cie na jakas konstruktywniejsza krytyke???

heh ok.

Po pierwsze nie krytykowalem Twoich zdjeci tylko napisalem ze mi sie nie podobaja... poprostu.

krytyka. ?

1. nie podoba mi sie to co wyglada jak tatoo na ramieniu. wykropkowal bym to . odwraca uwage od "tematu"
2. wiesz dlaczego ( niebieski kolor )
3. ciecie wlosow nie podchodzi o lewej stronie no i to "cos" na wardze
4. tak samo niebieskie swiatlo mi tam nie pasuje.

teraz o konkursowych kadrach.

1. taka sama.
2. nie widza mi sie koraliki po lewej te odstajace.. wogole z kazdego zdjecia bym je wywalil... znaczy kazal modelce wogole je sciagnac... znow cos odwraca uwage od "tematu"
3. kolor - wiadomo
4. oparcie siedzenia oraz cien od koralikow na ramieniu.... i znow tatoo

zdjecia robione na konkurs powinny byc proste nic nie powinno odciagac uwagi od tematu. U ciebie jest inaczej...

no ale co tam ja sie nie znam na oswietleniu studyjnym, ustawianiu modelki a do tego powtorzylem to co juz napisali inni.
wogole to sie czepiam szczegolow.
czy teraz jest konstruktywna krytyka ?
czy konstruktywna opinia o tym co mi sie nie podoba. ?

aa i zapomnialem dodac ze na tej fajnej bonusowej jedynce nie podoba mi sie linia policzki - broda - szyja...
jakos tak to strasznie masywnie wyszlo.

pozdrawiam

Hani.

ps. no to teraz mi sie dostanie konstruktywnie przy najblizszym wrzucie.