Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Poczta
Kto wie, gdzie to? Dla ułatwienia - w Lubinie jest prawie identyczna:
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)
Ja chyba podobną pocztę widziałem w Olsztynie (chociaż mogę się mylić).
Jest nagroda dla zwycięzcy abo za drugie miejsce ;)
- w Legnicy?? 8-)
pozdrawiam
Jest nagroda dla zwycięzcy abo za drugie miejsce ;)
- w Legnicy?? 8-)
Uścisk dłoni prezesa ;)
Blisko ;)
Na pewno nie w Legnicy ;) ale ... nie wiem gdzie :P
EDIT: Bolesławiec?
Uścisk dłoni prezesa ;)
Blisko ;)
To ja dziękuję za taka nagrodę, w takim razie nie powiem gdzie to jest :mrgreen:
Też bym stawiała na Olsztyn ;)
Gdzie by to nie było.. Fotka wrażenia sama w sobie nie robi.. Gdyby kadr łapać idealnie z naprzeciwka efekt byłby nieco lepszy. A tak pzoa tym, to ta fotka sie przewraca.. Ale to już błąd jest nagminny..
Pozdrawiam
Jarek, zdrajco - a chciałem Ci załatwić widzenie z prezesem (poczty) ;)
Oleśnica ? :-D:-D:-D
Januszu - jak na strzał z tak daleka, to prawie trafiłeś. Prawie ;)
A tak pzoa tym, to ta fotka sie przewraca.. Ale to już błąd jest nagminny..
Cóż - dopiero się uczę i trzeba mi wybaczyć.
Ale - przewraca się? Jak mogę to stwierdzić? Bo pion trzyma, poziomu nie ma ze względu na perspektywę linearną.
Perspektywa jest zbyt płytka, by mówić o aż takiej różnicy poziomów. Pobaw się trochę w PS'ie, poobracaj co stopień i zobaczysz różnice. A poza tym wcale nie trzyma pionów ;)
A wybaczać Ci nie mamy czego ;) Wstawiasz fotkę, oceniamy i tak każdy z nas się uczy. Tu nikt nikogo za nic nie ma przepraszać..
Pozdrawiam i sukcesów życze
A tak na marginesie.. To jest skan negatywu?
Bo kolory jakieś takie płytkie, bez dynamiki, aż się prosi o pomieszanie przy krzywych. I jeśli mam jeszcze coś dorzucić dot. technicznych aspektów fotki, to kadr jest lekko chaotyczny.. Nie wiadomo na czym się skupić. Brak mu swoistej czystości.. Podejdź tam jeszcze raz i zobacz czy da się to złapać jakoś inaczej, bo budynek bez dwóch zdań ujmuje architekturą.
Pozdrawiam
Według mnie trzyma poziomy, sprawdziłem przed chwilą ekierka na monitorze :mrgreen:
Kolega slepy chyba faktycznie niedowidzi :mrgreen:
Ta ekierka to chyba uzbekistańska ;)
Mój wzrok działa... wybiórczo ;)
A tak poważnie, to 0,5 stopnia CCW
Przy tak długich obiektach w skali całęgo kadru, gdy nie ma linii horyzontu, jest to zauważalne.. Albo ja jestem aż tak zboczony.. ;)
Polecam obrócić samemu o tą wartość i ocenić wyniki.. (nawet po wyprostowaniu fotka i tak nie powala.. ;) )
Pozdrawiam
Ta ekierka to chyba uzbekistańska ;)
Dobra radziecka ekierka :mrgreen:
Faktycznie jak obróciłem to jest lepiej, pokusiłem sie nawet o wyprostowanie poziomów i wydaje mi się że wygląda to lepiej
Pozdrawiam
Według mnie trzyma poziomy, sprawdziłem przed chwilą ekierka na monitorze :mrgreen:
Kolega slepy chyba faktycznie niedowidzi :mrgreen:
Chyba bardziej chodziło Ci o piony? ;)
Skoro naprostowałeś, to dawaj tu obrazek.
Zamiast uścisku będzie piwo, i tak Ci wiszę.
Tak chodziło mi o piony
Daje poprawioną wersję
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img394.imageshack.us/img394/8630/pocztafo7.jpg)
Tak chodziło mi o piony
Daje poprawioną wersję
[...]
Piony pionami, ale jakość poszła przy tym w krzaki :). I chyba trochę przeostrzyłeś (sądząć po białych odwódkach wokół krawędzi).
Aha, dla mnie najbardziej chyba psują to zdjęcie (skądinąd ładnego budynku) rozpraszajki. A to kosz, a to dach samochodu. Wiem, że sytuacja "zastana", ale jak wytykać niedociągnięcia, to i o tym trzeba wspomnieć. Zakładam, że autor chce usłyszeć konkretne uwagi, a nie same peany :)
Piony pionami, ale jakość poszła przy tym w krzaki :). I chyba trochę przeostrzyłeś (sądząć po białych odwódkach wokół krawędzi).
Aha, dla mnie najbardziej chyba psują to zdjęcie (skądinąd ładnego budynku) rozpraszajki. A to kosz, a to dach samochodu. Wiem, że sytuacja "zastana", ale jak wytykać niedociągnięcia, to i o tym trzeba wspomnieć. Zakładam, że autor chce usłyszeć konkretne uwagi, a nie same peany :)
Próbowałem poprawiać małą wersję tego zdjęcia, gdybym miał oryginał to bardziej by mię przyłożył
Poza tym tu chodziło bardziej o wyprostowanie
Co do samochodów i śmietnika to mnie też przeszkadzają
Dobra radziecka ekierka :mrgreen:
Ha - ja tez mam radzieckie i są nie do zarżnięcia.. ;)
A co do pionów, to - wciąż nie spowodowało to, że zamarłem z wrażenia przed tym foto ;)
Z poloneza mercedesa...
Pozdrawiam