PDA

Zobacz pełną wersję : Wieszający się d 200

pio2w
08-06-2008, 22:07
Jakieś ciemne moce dosięgły moja puszkę ciekawe czy ktoś miał podobny problem ?
W czasie robienia zdjęć nagle aparat przestaje reagować na spust oraz przycisk af-on kompletny zwis nie szuka ostrości nie daje zrobić zdjęcia nawet przełączenie „tryb ustawienia ostrości na M” nie powaga aparat nie reaguje dopiero kilkakrotne włączenie i wyłączenie usuwa problem i wraca wszystko do normy .
Na pewno problem nie leży postronnie szkła , karty ani akumulatora po pierwszym takim zwisie zaznaczyłem kartę i akumulator następny był na innym komplecie w dodatku na innym obiektywie :(

Fotjaro
08-06-2008, 23:31
A wgrywałeś (uaktualniałeś ) soft?
Dobrze jest 3 razy sprawdzić zasilanie i mieć absolutna pewność czy jest ok i jak trzeba (czyszczenie styków też).

privmw
09-06-2008, 10:01
Mnie sie czasem wieszał jak zmieniałem szkła przy wałczonym D200 z podpiętą i włączoną SB800... teraz już wszystko grzecznie wyłączam i jest git :)... ale co sie wystraszyłam za pierwszym razem :twisted:

pio2w
11-06-2008, 21:10
niestety styki czyste , akumulator sprawny,a jak zmieniam szkło lub lampę wyłączam puszkę a ten diad sie wiesza jakby tego mało z ostatniej sesji cześć zdjęć nadaje sie do kosza całkowicie nieostre jakby af głupawki dostał :evil: jutro trafia do sprzedawcy ciekawe co serwis z nim zrobi ? 8000 na liczniku i problemy :(