Zobacz pełną wersję : Nikon Capture pod Linuxem
Witam
Mam pytanie czy jest jakaś mozłiwość uruchomienia tego programu pod Linuxem?
A może jakiś inny software posiada tk fajną funkcję jak D-Lighting?
biszkoptwielki
02-05-2006, 00:21
Mozesz sprobowac uruchomic pod wine, ale nie wiem czy bedzie dzialal.
Nie będzie chciał. Nikon View też nie chce :) Za to , zgodnie z opisem na stronie, Neat Image - bez problemu :)
A znacie może jakiś inny soft który miałby funkcję D-Lighting??
Nie będzie chciał. Nikon View też nie chce :) Za to , zgodnie z opisem na stronie, Neat Image - bez problemu :)
I między innymi dlatego nie mam pingwina, tylko wynalazki wuja Billa :?
MzMarcin
06-05-2006, 19:54
witkow,
PS :)
witkow, nie ma się co czarować. Całe sensowne oprogramowanie graficzne jest pod windozę. Jak się komu to nie podoba, to oczywiście ma doskonałe wyjście - OS X na Maciusia.
MzMarcin PS wg mnie jest dobrym progrsmem, ale dla mnie za dobrym, 2/3 funkcji jego nigdy nie wykorzystam, zatem po co mi taki kombajn, Niikon Capture wystarcza mi zupełnie, poza tym ma kilka serio dobrych funkcji rzadko spotykanych
Jest jeszcze PS Elements, dobrym rozwiązaniem będzie Maczek z intelem, gdzie wielosystemowość tego typu rozterki załatwia na dobre, a Billa możemy sobie darować.
witkow, nie ma się co czarować. Całe sensowne oprogramowanie graficzne jest pod windozę. Jak się komu to nie podoba, to oczywiście ma doskonałe wyjście - OS X na Maciusia.
a to zalezy. niestety mozliwosc automatyzacji niektorych rzeczy pod windowsem jest niestety mocno
bolesna :]
e tam. automatyzacja pod winda jest smiesznie prosta (pogooglaj o autoit)
biszkoptwielki
08-05-2006, 23:26
Jest jeszcze PS Elements, dobrym rozwiązaniem będzie Maczek z intelem, gdzie wielosystemowość tego typu rozterki załatwia na dobre, a Billa możemy sobie darować.
Nie rozumiem co ma mac z procesorem intela do tematu? Przeciez Witkow pytal o mozliwosc uruchomienia nikon captre pod linuksem. Wydaje mi sie ze nie ma zamiaru przelaczc sie pomiedzy systemami zeby cos zrobic w nikon capture.
Nie będzie chciał. Nikon View też nie chce :)
Nikon Capture - będzie działał. Trochę poklikałem i dało się zmusić do działania Nikon Capture do działania pod Wine'em. Aktualnie nie mam czasu na opisanie co i jak ale jest to do zrobienia. Jak będzie zainteresowanie to postaram się umieścić jakiś howto w najbliższym czasie. Testowane na wersji 30-dniowej w SID-dzie.
igrek, tak, zaczyna działać, a przestają działać inne rzeczy pod Wine :) A howto możesz umieścić :)
igrek jak tylko zanjddziesz troch e czasu to proszę o jakiś mały trutorial..