Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] bezdomny pies - portretowo
cetoslava
07-06-2008, 13:01
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img265.imageshack.us/img265/5323/piesri3.jpg)
borregaard
07-06-2008, 13:19
Świetny pies.... gdyby nie ten przepalony deptak....
Pzdr
Andrzej
cetoslava
07-06-2008, 13:35
Ciężko było. Pies w cieniu, chodnik w ostrym słońcu. Linia cienia zbiegała się akurat z linią trawnika :-?
Nie było czasu na kombinowanie, bo to stworzenie jest dość nieufne i płochliwe. Ja go nie dokarmiam, to ode mnie zazwyczaj ucieka ;)
agawytka
07-06-2008, 13:39
mimo, że foto dobre, to patrzeć nie mogę bo aż mi się serce kraja :(
mimo, że foto dobre, to patrzeć nie mogę bo aż mi się serce kraja :(
dokładnie :(, strasznie mi zawsze żal psów "wywalonych na śmietnik" jak już dzieci się znudzą zwierzakiem
cetoslava
07-06-2008, 14:34
Ale temu, zaręczam, jest akurat dobrze. W ogóle to pieski są dwa. Drugiego nie pokazuję, bo żaden z kadrów mi nie wyszedł. Postaram się uchwycić kiedyś oba, już i tak idąc na spacer z moją psiną, biorę w tym celu aparat i cały czas poluję.
Mieszkają u mnie na osiedlu już od ok. 2 lat. Ludzie je lubią, dokarmiają, a same psy są bardzo łagodne, tyle że nieufne. Drugiego czasem uda mi się pogłaskać, ten nigdy nie pozwala. Nie mam pojęcia skąd się wzięły i dlaczego akurat żyją w takim dwuosobnikowym stadzie, ale fajna sprawa, że nikomu nie przeszkadzają. W pewnym sensie stanowią "maskotkę" mojej części osiedla.
Motorniczy
07-06-2008, 15:33
Super ujęcie , głębia ostrości , tonalność ale za wyjątkiem chodnika , który bym klonował z trawy oczywiście . Pozdrawiam
Kasandra
07-06-2008, 16:03
;-((((
biedna psina
Ładne zdjęcie, gdyby nie ten chodnik. Trudno. Fakt pisina biedna, u mnie w pracy na kopalni biegaja dwa bezdomne psy, a kotóe jest od groma, w zeszłym roku miałem trójkę kociąt w magazynie odzieżowym nieufne były jak diabli ale mleko znikało w ciagu 3 minut. Pozdr
Marta Baranowska
10-06-2008, 19:40
szkoda ze dol przepalony...
ale zdjecie porusza...
Fajne zdjęcie!!! Faktycznie chodnik przepalony, ale rozumiem sytuację, poza tym bardzo to nie przeszkadza.
Zawsze mi żal takich psiaków. Sam mam psa w domu, czasami jest trochę wkurzająca i brudzi (bo to jest "ona"), ale jak już się zdecydowałem, to nie wyobrażam sobie jak można psa wyrzucić z domu. Chyba na coś takiego może się zdobyć tylko człowiek kompletnie bez serca i bez sumienia, o ile kogoś takiego można jeszcze "człowiekiem" nazwać!