Zobacz pełną wersję : Czyszczenie bebechow
Tak sobie czytam te wszystkie wątki o czyszczeniu filtru Beyera, czyszczeniu paprochów z matówki itd i praktycznie w każdym z nich przewija się słowo "gruszka". Czy zamiast gruszki można użyć sprężonego powietrza w aerozolu? Czy istnieją jakieś przeciwwskazania? Próbował ktoś z Was czegoś takiego?
jacek.gold
04-06-2008, 14:55
istnieją przeciwwskazania :) Spore :)
istnieją przeciwwskazania :) Spore :)Łał, dzięki... Czy są one objęte jakąś tajemnicą, czy mam wystosować oddzielny wątek z prośbą o ich ujawnienie?:wink::p:mrgreen:
Dmuchnij sobie takim sprężonym powietrzem na jakieś lustro, ewentualnie jakiś np filtr uv i przyjrzyj się dokładnie co tam ciekawego się pojawiło.
No kurde, czy ktoś powie w końcu, co się takiego dzieje, czy mam specjalnie kupić puszkę tego powietrza tylko po to, żeby psiknąć sobie na lustro i przekonać się, że się nie nadaje? :twisted:
Oj dobra żeby nie rozbudowywać do monstrualnych rozmiarów wątku o rzeczach które już nie raz były wałkowane i zamknąć wątek.
Sprężone powietrze nie jest wolne od zanieczyszczeń które mogły pojawić się na etapie produkcji pojemnika, jego napełniania itp. Dodatkowo przy wydmuchu mogą pojawić się drobinki wody. To wszystko możesz dostać jako bonus do takiego przeczyszczenia.
Jak grucha nie pomaga, a doświadczenia w bardziej kontaktowych metodach brak lepiej posilić się jakimś serwisem. Wyjdzie taniej szybciej i mniej nerwowo. Włącz wyszukiwarkę i poczytaj „mądrych po szkodzie”.
Jak grucha nie pomaga, a doświadczenia w bardziej kontaktowych metodach brak lepiej posilić się jakimś serwisem. Wyjdzie taniej szybciej i mniej nerwowo.No jak do tej pory, to czyściłem właśnie tymi "bardziej kontaktowymi metodami" i tak sobie pomyślałem, że można by sobie jakoś życie ułatwić. Grzebałem na forum trochę, ale akurat o sprężonym powietrzu jakoś nic mi się nie napatoczyło. No nic, dzięki i przepraszam, jeżeli taki problem był już poruszany (w sensie sprężone powietrze, nie grucha), a ja go przeoczyłem.