Zobacz pełną wersję : [d200] instrukcja PL
hejka,
jeśli ktoś ma to bardzo proszę o podesłanie na
[email protected] lub wrzute na jakiś serwer.
serdecznie dziękuje
Poszukaj na forum informacji o nielegalnych instrukcjach. I zacznij od przeczytania REGULAMINU
Dlaczego nielegalnych?
Regulamin czytałem.
Ponieważ Nikon Polska nie zgadza się na publikację instrukcji w języku polskim. Można je kupić bezpośrednio u nich.
Marcin.P
03-06-2008, 13:31
Ponieważ Nikon Polska nie zgadza się na publikację instrukcji w języku polskim. Można je kupić bezpośrednio u nich.
Właśnie tylko pytanie dlaczego.
Gdzieś tam wyczytałem, ze konsument kupując dany produkt MUSI otrzymać od sprzedawcy istrukcją w języku ojczystym. Takie jest prawo. Tylko czemu nikon się do tego nie dostosowuje to nie wiem
pozdr
Ależ dostosowuje się, kupując body z legalnej dystrybucji dostajesz piekną, świeżutką instrukcję. A jeżeli nasz spoza rodzimej dystrybucji możesz instrukcję u nich zamówić.
donkiszot
03-06-2008, 14:28
tak od #7 odpowiedzi (http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=55096)
Wojteksw
05-06-2008, 17:43
Dla D300 Nikon PL udostępnił instrukcję w pdf na własnej stronie. Powinien to zrobić dla pozostałych aparatów.
fishes79
05-06-2008, 17:48
...i jest na to chyba nawet jakas ustawa. Tylko wciaz przedstawiciele widza w tym jakis pieniadz i pewnie dlatego taka sytuacja jest.
Pozdrawiam
...i jest na to chyba nawet jakas ustawa. Tylko wciaz przedstawiciele widza w tym jakis pieniadz i pewnie dlatego taka sytuacja jest.
Pozdrawiam
tak? a jaka?
fishes79
05-06-2008, 19:03
ahh wprowadzialem w bląd, z tego co wiem... przedstawiciel MUSI udostepnic takowa instrukcje... wiec jak mozna kupic to jest wszystko OK. Wybaczcie za zamieszanie...
ahh wprowadzialem w bląd, z tego co wiem... przedstawiciel MUSI udostepnic takowa instrukcje... wiec jak mozna kupic to jest wszystko OK. Wybaczcie za zamieszanie...
Dziękuję za sprostowanie, nikt nie napisał że ma to być za darmo. Ma być dostępna - jest, a że kosztuje 100 zł... no cóż prawa autorskie, drogi papier, cokolwiek.
Hej
Ja wiem ze to nie legalne ale mieszkam na stale w UK i nie mam jak zorganizowac sobie instrukcji. Jak ktos ma i mogl by udostepnic bede bardzo wdzieczny.
[email protected]
Pozdrawiam
Hej
Ja wiem ze to nie legalne ale mieszkam na stale w UK i nie mam jak zorganizowac sobie instrukcji. Jak ktos ma i mogl by udostepnic bede bardzo wdzieczny.
[email protected]
Pozdrawiam
jak mieszkasz w uk to pewnie znasz angielski a instrukcje po angielsku mozna sciagnac legalnie ze strony nikona
shadow_alex
07-06-2008, 23:55
Mowisz i masz:)
http://nikoneurope-pl.custhelp.com/cgi-bin/nikoneurope_pl.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=16257&p_created=1134580001&p_sid=sBIT3J5j&p_accessibility=&p_lva=&p_sp=cF9zcmNoPTEmcF9zb3J0X2J5PSZwX2dyaWRzb3J0PSZwX 3Jvd19jbnQ9MTAyJnBfcHJvZHM9JnBfY2F0cz02NTAmcF9wdj0 mcF9jdj0xLjY1MCZwX3NlYXJjaF90eXBlPWFuc3dlcnMuc2Vhc mNoX25sJnBfcGFnZT0z&p_li=&p_topview=1
Nie wiem co sie stalo Nikon Polska, ale stalo sie bardzo dobrze:) Teraz czekam na SB-800.
Tylko nie piszcie, że ona tam wisi od 2 lat:mrgreen:
tylko czemu to sie nie chce dac pobrac?
wszystko chce sie pobrac, jest nawet do SB28 :D
klikam na ikone pdf i nic :(