Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] wakacyjny dworzec w kolorze

bombel
03-06-2008, 10:10
Witam -

odkąd zobaczyłem ten dworzec w pełnym upale, chodziły mi po głowie takie zdjęcia - i to w takim kolorze (w jednym :)).

Zrobiłem parę wewnątrz i parę z wierzchu, zebrałem się na odwagę i wystawiam. Wiecie jak to jest: ja tamte budynki pamiętam, mam je w oczach, do teraz czuję nastrój chwili i wiem, co było poza kadrem, ale nie mam pewności, czy zdjęcia cokolwiek z tego pokazują...

Słowem - wyrzucamy, czy zachować? Co myślicie?

1.
http://img152.imageshack.us/img152/9412/lot1dn2.jpg

2.
http://img263.imageshack.us/img263/403/lot2vs6.jpg

3.
http://img219.imageshack.us/img219/5718/lot3ja9.jpg

4.
http://img151.imageshack.us/img151/8783/lot4uq9.jpg

PS
Jednocześnie, korzystając z okazji chcę powiedzieć, że właśnie wróciłem po krótkim urlopie i próbuję się zorganizować na nowo po traumie powrotu do pracy - więc wszystkim, którzy posłali mi jakieś PW dziękuję, ale odpowiadać zacznę nie teraz, a dopiero niebawem.

agawytka
03-06-2008, 10:20
jak dla mnie bomba :):):)
Zwlaszcza 1 i 4... Naprawde nie moge wyjsc z podziwu, bo jak dla mnie sa magiczne i niesamowicie oddaja klimat.

BTW na poczatku jak ukazalo sie moim oczom tylko pierwsze myslalam ze to jakas wizualizacja w 3D :)
Jednym slowem - zdecydowanie zostawiamy :)

lechupe
03-06-2008, 10:24
dobre jest, bez dwoch zdań. A w ogole gdzie to - Berlin ?

borregaard
03-06-2008, 12:36
Zdjęcia ,mz,są świetne,lecz moja opinia nie ma tu wielkiego znaczenia...zbyt jeszcze wczesnym amatorem jestem i mogę mówić tylko o wrażeniu,a nie o technice.W każdym razie to poziom jescze dłuuuuuugo dla mnie nieosiągalny...:-D
Pzdr
Andrzej

alexkoz
03-06-2008, 12:56
zdjęcia jak zawsze u Ciebia na bardzo wysokim poziomie, w dodatku w moich klimatach. Podoba mi się, że pozostawiłeś "element ludzki" na zdjęciach.

shaolin
03-06-2008, 13:13
Jakbys to wyrzucil to znalazlbym Cie na koncu swiata - nie chcesz tego... ;)

Swietna seria! pieknie dobrana tonacja, dodaje mase uroku... pieknie to zrobiles [znowu, wez sie uspokoj! :D]... Nie bede wybieral ktora lepsza bo kazda ma cos w sobie, na 2 tylko przeszkadza mi ta parka... calosc na 5* ale niech ktos inny Ci je da, zeby nie bylo, ze Cie rozpieszczam ;)

Megazordon
03-06-2008, 13:39
Ciekawe zdjęcia. Pierwsze, co przyszło mi na myśl, to wizualizacje, grafiki komputerowe prezentujące, jak będzie wyglądać dana budowla, gdy jeszcze w miejscu jej lokalizacji widnieje tylko dziura w ziemi. Zdjęcia są bardzo pedantyczne i zimne, a czynnik ludzki jest w odwrocie, chociaż bardzo ciekawie wpleciony (para na dwójce, para na trójce, para na czwórce).

Super!

ozzy
03-06-2008, 14:10
dokładnie jak mówi Megazordon- wyglądają jak vizki :) oczywiście w pozytywnym sensie :)

jarek76
03-06-2008, 14:29
W żadnym wypadku tego nie wyrzucaj są naprawdę niezłe :mrgreen:
Jakbyś tak jeszcze 3 IRem potraktował to w ogóle byłoby super

galu44
03-06-2008, 17:07
a ja mam wrażenie, oczywiscie zasugerowane twoim opisem, ale ze tak wlasnie widzi się w upale, to znaczy w tych kolorach. jak zamkniesz na dluzej oczy to potem tak widać :)

moze to jakis oczywisty banal co napisalem...

to
03-06-2008, 17:38
moze to jakis oczywisty banal co napisalem...

oczywista oczywistość ;)

Co do fotek to rewelacja!
Teraz tylko czekać jak pojawią się naśladownicy takich "monokolorów" ;)

bombel
03-06-2008, 17:39
Dziękuję Koledzy (i Koleżanki) za komentarze. Miło wiedzieć, że komuś jeszcze mogą 'podchodzić takie wolne numery'. :)

A w ogole gdzie to - Berlin ?

Blisko, jeśli idzie o kraj; podziwiam oko... To dworzec lotniczy w Monachium, a raczej mały fragment tego molocha. Wzdłuż płotu z jednej strony jechałem autem po autostradzie chyba ze 20 minut.

harb
03-06-2008, 22:23
Swietne fotki :-D

pozdrawiam

cybulski
03-06-2008, 22:29
świetne
nie czytam w ogóle textów i w pierwszym momencie pomyślałem że to "makieta" lub wizualizacja jakiegoś projektu architektonicznego ... a lotnisko monachium na żywo też robi wrażenie

lechupe
04-06-2008, 21:12
Blisko, jeśli idzie o kraj; podziwiam oko... To dworzec lotniczy w Monachium, a raczej mały fragment tego molocha. Wzdłuż płotu z jednej strony jechałem autem po autostradzie chyba ze 20 minut.

bywa, ze jestem na tym lotnisku (nb bardzo niewielkim w porownaniu np z Franfurtem ;-) ) kilka razy w tygodniu.
Ale nawet teraz nie potrafie odtworzyc w pamieci tych ujec..Znaczy banalnie nie jest :-D

bombel
04-06-2008, 22:17
Ale nawet teraz nie potrafie odtworzyc w pamieci tych ujec.

Okolice budynku Lufthansy. Ładnie i przytulnie. A o Frankfurcie wolę nie myśleć - tak strasznego tłoku i pośpiechu dawno nie przeżyłem; tłum po mnie przebiegl 4 razy, zanim się zorientowałem gdzie mam zrobić spier...

jacoslavgth
05-06-2008, 14:09
bardzo fajne zdjęcia, szczególnie w takiej tonacji, świetnie pasuje do chłodnego hi-techu

jaś
08-06-2008, 11:11
W marcu spędziłem tam kilka godzin z powodu huraganu Emma :). Fotografie doskonałe - oddają charakter tego miejsca - aluminium i szkło - kolorystyka fantastyczna.

skulinski
08-06-2008, 14:48
BYlem tu juz .. ale to watek do ktorego sie wraca. Bardzo dobre!

Armandil
08-06-2008, 14:51
Rewelacyjne!
Wspaniała tonacja i piękne kadry.
Zapatrzyłem się... :)