Zobacz pełną wersję : Najlepsze laby na slasku
konkretnie katowice, chorzow, ruda slaska, gliwice, itp jestem z rudy ale tutaj chyba cienko z tym :D
ale sie rozpisuje dzisiaj na tego typu tematy.. dobry podobno jest lab w media markt w czeladzi - gembor (kolega z tego forum) mowil, ze tam pracuje, albo pracowal i bardzo!!! chwalil ten lab (a on to taki semiprof wiec trzeba mu wierzyc :mrgreen: ).. z wlasnego doswiadczenia nie moge ci powiedziec bo tam nigdy nic nie robilem
pozdrawiam
G.
andrzejp
29-04-2006, 12:31
A sprawdzałeś lab Fuji w Rudzie na Bankowej?
Poza tym w Chorzowie bardzo dobry, ul. Powstańców 5 -centrum,
równoległa do głównej. Saturn ,Katowice - cały nowoczesny komplex
Frontiery. Tak na już . Jeszcze coś jest ,. ale jak Ci mało to daj znac.
step.tom
29-04-2006, 16:46
Witaj.
Padło miasto Chorzów. Ale nie padła nazwa FOTOLAND na Wolności wołają na Kodaku. Jakość bardzo dobra. Ceny? hmm pewnie znajdziesz taniej ale jakość musi mieć swoją cenę. Do tego mają zmysłowych laborantów z którymi można się dogadać. Wołam u nich duże formaty 30 x 40 i większe wieć jak Ci "zmaszczą" taki format o boli. Poza tym mam ICC z ich maszyny i po instalacji w proof setup widzę co otrzymam. Warto na pewno sie przekonać. Ja ich polecam. ( nie mam żadnych profitów z tych informacji :wink: )
Ja polecam www.digi-foto.pl
Od kiedy powstało studio w Zabrzu nie daję nigdzie indziej.
Czasem coś skaszanią ale b.rzadko i zawsze można się dogadać co do poprawy.
Ceny nie najniższe ale jakość chyba jest tego warta.
Sprzęt z tego co się orientuję mają b.wysokiej jakości.
Można zabrać od nich odbitkę próbną a potem zassać z netu plik z tym samym testowym
zdjęciem i dokładnie dostroić monitor.
Zresztą wszystko znajdziesz na www
W okolicach Zabrza nie znalazłem niczego lepszego a odkąd ich znalazłem przestałem szukać.
Jak na moje potrzeby są świetni.
nie napisałeś co masz?? cyfra czy negatyw.. jak neg. to polecam chorzów wolności.. (tylko wywołanie) zdecydowanie najlepsi..niestety cena też za tym idzie.. nigdy jednak nie robiłem u nich odbitek.. te wykonuje u kumpla w sosnowcu (auchan.. pytać o marcina )
a jak chcesz zobaczyć odbitki to zapraszam do Druida ;) na frynie
jest tam parę moich fotek
pozdr Rudzianina ;)
fotki w druidzie powiadasz ? nie bywam tam zbyt czesto, ale zwroce uwage nastepnym razem. acha robie narazie tylko negatywy, ucze sie aparatu, nie chce wydac 40zl na slajd zeby go spieprzyc :P wczoraj dalem do kodaka w platanie w zabrzu. wolanie + skand = 15zl. zobaczymy co to bedzie warte. pokazywala mi zeskanowane foty na monitorze od kogos innego i powiem ze byly niezle. oby moje tak wygladaly.