Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] [Worliny] Przed wschodem

mpwt
02-06-2008, 20:18
1.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/01przedwschodem-2.jpg
źródło (http://fotoblog.marchewka.waw.pl/wp-content/uploads/2008/06/01-przed-wschodem.jpg)
Sigma 12-24@12, f8

A nad wersją "Po wschodzie" muszę się jeszcze zastanowić i ewentualnie jeszcze popracować :)

Nemeth
02-06-2008, 20:25
Elegancka fotencja.
Mnie się bardzo podoba.

Jessus
02-06-2008, 20:54
A mnie się nie podoba,
kolory zbyt nasycone jak na tak spokojny obrazek, kadr nie ciekawy i zbyt centralny.
Subiektywnie wszystko na nie. No może nie wszystko miejscówka bardzo fajna i pewnie dało by się z niej wiele wycisnąć.

pozdawiam

mpwt
02-06-2008, 23:58
kolory zbyt nasycone jak na tak spokojny obrazek, kadr nie ciekawy i zbyt centralny.

Kadr miał być taki a nie inny. Reszta to jak mówisz sprawa subiektywna. W moim odczuciu poranek ma być radosny i taka a nie inna kolorystyka ma to podkreślić...

Ale jak mówisz:

Subiektywnie wszystko na nie.

to już właśnie sprawa subiektywna :D Dziękuję za komentarz. A ja dodam tylko, że wariant po wschodzie będzie jeszcze bardziej kolorystyczny ;)

Mnie się bardzo podoba.

Uff, dzięki. :D

bodzio
03-06-2008, 08:26
Mnie się kadr nawet podoba, ale ogólne wrażenie - jakoś nie przemawia.
Może trochę to zdjęcie przyciemnić i ucziąć z góry, wtedy może złapałoby trochę klimatu, a i winieta byłaby mniej widoczna.
Ale co ja tam się znam. Subiektywnie.

Pozdrawiam.
Bodzio.

Efexor
03-06-2008, 08:47
Przyjemnie. Może trochę uciąć od góry...

mpwt
03-06-2008, 11:09
Przyjemnie. Może trochę uciąć od góry...

Robiłem takie warianty, żeby mieć różne spojrzenie. Problem, że ciężko było z zachowaniem symetrii i tak dziwnie to wyglądało.

Może trochę to zdjęcie przyciemnić i ucziąć z góry, wtedy może złapałoby trochę klimatu, a i winieta byłaby mniej widoczna.

I wtedy by był problem, że zdjęcie za ciemne. Czy teraz nie jest taki kompromis już? A winieta specjalnie dodana.

imbra
03-06-2008, 12:08
Ja też wolałabym nieco ciemniejszą wersję - bardziej ukazywałaby wczesnoporanne światło.
Teraz MZ za jasno.

mpwt
03-06-2008, 12:20
Ja też wolałabym nieco ciemniejszą wersję - bardziej ukazywałaby wczesnoporanne światło.
Teraz MZ za jasno.

Czekajcie, czekajcie. To było robione parę minut przed wschodem. Wtedy rzeczywiście już jest jaśniej i tak niż na tym zdjęciu. Mówię serio... Jakbym miał to jeszcze przyciemnić to chyba musiałbym się cofnąć do 2:30 nad ranem. Wyjrzyjcie za okno o 4 rano.

galu44
03-06-2008, 14:41
mam nadzieję (a nawet wiem) ze wersja PO będzie lepsza. co nie znaczy, ze ta mi się nie podoba. kolorystyka jest bardzo fajna, no i sam fakt porannego wstawania zawsze należy docenić (albo nocnego wyczekiwania).

alexkoz
03-06-2008, 14:44
przede wszystkim - ZA JASNO i to sporo za jasno. Zdjęcie warto pomęczyć w postprocesie, bo ma potencjał.

mpwt
03-06-2008, 15:01
no i sam fakt porannego wstawania zawsze należy docenić (albo nocnego wyczekiwania).

No to mi pojechałeś, dzięki :p A jak dodam, że wcale nie musiałem wstawać to już w ogóle porażka ;)

No dobra. Popracuję trochę w temacie jaśniej/ciemniej. Ale coś nie jestem przekonany. :confused: