Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] [Worliny] Przed wschodem
1.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/06/01przedwschodem-2.jpg
źródło (http://fotoblog.marchewka.waw.pl/wp-content/uploads/2008/06/01-przed-wschodem.jpg)
Sigma 12-24@12, f8
A nad wersją "Po wschodzie" muszę się jeszcze zastanowić i ewentualnie jeszcze popracować :)
Elegancka fotencja.
Mnie się bardzo podoba.
A mnie się nie podoba,
kolory zbyt nasycone jak na tak spokojny obrazek, kadr nie ciekawy i zbyt centralny.
Subiektywnie wszystko na nie. No może nie wszystko miejscówka bardzo fajna i pewnie dało by się z niej wiele wycisnąć.
pozdawiam
kolory zbyt nasycone jak na tak spokojny obrazek, kadr nie ciekawy i zbyt centralny.
Kadr miał być taki a nie inny. Reszta to jak mówisz sprawa subiektywna. W moim odczuciu poranek ma być radosny i taka a nie inna kolorystyka ma to podkreślić...
Ale jak mówisz:
Subiektywnie wszystko na nie.
to już właśnie sprawa subiektywna :D Dziękuję za komentarz. A ja dodam tylko, że wariant po wschodzie będzie jeszcze bardziej kolorystyczny ;)
Mnie się bardzo podoba.
Uff, dzięki. :D
Mnie się kadr nawet podoba, ale ogólne wrażenie - jakoś nie przemawia.
Może trochę to zdjęcie przyciemnić i ucziąć z góry, wtedy może złapałoby trochę klimatu, a i winieta byłaby mniej widoczna.
Ale co ja tam się znam. Subiektywnie.
Pozdrawiam.
Bodzio.
Przyjemnie. Może trochę uciąć od góry...
Przyjemnie. Może trochę uciąć od góry...
Robiłem takie warianty, żeby mieć różne spojrzenie. Problem, że ciężko było z zachowaniem symetrii i tak dziwnie to wyglądało.
Może trochę to zdjęcie przyciemnić i ucziąć z góry, wtedy może złapałoby trochę klimatu, a i winieta byłaby mniej widoczna.
I wtedy by był problem, że zdjęcie za ciemne. Czy teraz nie jest taki kompromis już? A winieta specjalnie dodana.
Ja też wolałabym nieco ciemniejszą wersję - bardziej ukazywałaby wczesnoporanne światło.
Teraz MZ za jasno.
Ja też wolałabym nieco ciemniejszą wersję - bardziej ukazywałaby wczesnoporanne światło.
Teraz MZ za jasno.
Czekajcie, czekajcie. To było robione parę minut przed wschodem. Wtedy rzeczywiście już jest jaśniej i tak niż na tym zdjęciu. Mówię serio... Jakbym miał to jeszcze przyciemnić to chyba musiałbym się cofnąć do 2:30 nad ranem. Wyjrzyjcie za okno o 4 rano.
mam nadzieję (a nawet wiem) ze wersja PO będzie lepsza. co nie znaczy, ze ta mi się nie podoba. kolorystyka jest bardzo fajna, no i sam fakt porannego wstawania zawsze należy docenić (albo nocnego wyczekiwania).
przede wszystkim - ZA JASNO i to sporo za jasno. Zdjęcie warto pomęczyć w postprocesie, bo ma potencjał.
no i sam fakt porannego wstawania zawsze należy docenić (albo nocnego wyczekiwania).
No to mi pojechałeś, dzięki :p A jak dodam, że wcale nie musiałem wstawać to już w ogóle porażka ;)
No dobra. Popracuję trochę w temacie jaśniej/ciemniej. Ale coś nie jestem przekonany. :confused: