Zobacz pełną wersję : Najlepsze laboratoria we Wrocławiu ??? i te najtańsze...
Witam, nie wiem czy odpowiedni dział do takich tematów, ale moze podzielicie sie swoimi przygodami i doswiadczeniem na temat laboratoriow Wrocławskich ???? te najlepsze i te najtansze a nie takie słabe.........moze ktos mial jakies ciekawe przygody?? :lol:
witam..
"najlepszy!!" moim zdaniem lab jest na zeromskiego - to jest laboratorium fuji, nazywa sie "foto olech", czy jakos tak.. profesjonalna obsluga, swietny sprzet i jakosc wykonywanych uslug!! 9/10 punktow (ten 1 odjalem bo nie jest tanio)..
"dobry!!" "number 1" na odrzanskiej.. rownie dobra jakosc wykonywanych uslug, podobne ceny(troche nizsze), szybka obsluga, ale raz mi podpadli bardzo i przestalem tam chodzic - zgubili mi 2 negatywy (tzn pomylili odbiorcow i dali je komus) - nie zrobili nic, zeby je odzyskac!! - dali mi tylko fotki tego kogos i powiedzieli, ze sobie moge zatrzymac i na ich podstawie poszukac..(oddali kase za material - ale po co mi to :(..5/10 - zguba kosztowoala ich strate mojego zaufania i 5 punktow
"przyzwoity" - lab w Media Markt (w galerii dominikanskiej).. warunek na kogo trafisz - jest tam jeden koles, niestety zapomnialem imienia - zna sie na rzeczy i mozna sie z nim bez problemu dogadac..sprzet maja bardzo dobry, tylko wielu pracownikow MM nie ma pojecia o pracy w labie i robia kiche!! ceny jak pewnie wiesz niskie.. ale szczerze moge powiedziec, ze jak dobrze przygotuje sie plik (mowie o cyfrze, badz skanowanym neg) to mozna osiagnac zadowalajace efekty.. 8/10 (8, bo nie zawsze jest ten dobry gosc, a reszta nie zasluguje na wiecej niz 5, na plus na pewno cena)
i to chyba tyle..
pozdrawiam
G.
PS.. moze jakis plenerek we wroclawiu sobie zorganizowac - co kolega na to?? jest tu troche osob na forum z wroc - moze cos sie uda!!?? :D
Heheeh plenerek czemu nie :lol:
A jesli chodzi o media to wlasnie tez mialem takie wrazenie ze cos jest nie tak teraz rozumiem juz :o szkoda ze nie wiesz jak sie nazywa ten gosc bo ja w sumie czesto wywoluje w media ze wzgledu na cene a ze robie analogiem to niestety alboo stety :?
Na Zeromskiego rzecztwiscie maja bardzo dobra jakosc jesli chodzi o Fuji, mialem raz okazje sie przekonac zrobilli mi duzy format i to w ciagu godziny w lepszej jakosci niz inne laby przez tydzien ;)
Ja bym prosił o przypomnienie sobie imienia tego goscia z media bo czasem odwalaja taka szmire ze głowa boli............ ale czasami wlasnie jest zaskakujaco dobrze jak za takie pieniadze.
LeonArek
29-04-2006, 00:41
Pytanie jest takie - czy chcesz odbitek PRO czy zwykłych z labu.
Jak PRO to Stalmarski na Komandorskiej (trochę zadufany w sobie i nie lubi amatorów lub osób, które mu na amatorów wyglądają) lub (i tu wyleciało mi z głowy bo już ze sto lat nie robię odbitek z negatywów) pan, który ma galerię fotograficzną na Rzeźniczej (prawie vis a vis knajpy meksykańskiej), człowiek niezwykle sympatyczny i otwarty. Mam nadzieję, że nadal prowadzi swoje laboratorium.
Jak chcesz odbitek z labu to IMHO możesz iść wszędzie. Ja chodzę do Czarneckiego (na Świdnickiej), zrzucam im pliki na ftp-a, umawiam się przez telefon, potem odbieram będąc przy okazji w mieście. Pracują tam moi kumple i zawsze mi dobrze odbitki zrobią, nie wiem, może mnie lubią. Ale ważna jest też kwestia "umienia" przygotowania plików, tak żeby tego nie dało się zepsuć. Ja to akurat "umiem". Inna sprawa, że jak już robię odbitki to raz do roku i typowo amatorskie (żeby wysłać babci fotki wnusia itp.) więc nie wnikam w szczegóły.
;-)
P.S.
Do Olecha nie chodzę bo mnie jeszcze w latach 90 swą głąbowatością wk.... ale byćmoże zatrudnił ludzi z wiedzą i teraz jest lepiej. Lab w MM omijam tak samo jak omijam Fotojokery i BubaFotoWorld czy inne wynalazki, po prostu szkoda prądu. Number 1 kiedyś się starał, teraz nie wiem. Kiedyś jak mieli lab analogowy to dobre rzeczy potrafili zrobić w Kodaku na Kościuszki, zwłaszcza odbitki z Kodaka PROFOTO.
P.S. 2
Kto teraz odbitki robi?
;-)
andrzejdk
29-04-2006, 12:04
Ja chodzę do Czarneckiego na Piłsudskiego koło kina Warszawa - wywołanie+skan+odbitki masz w 90 min, czasem w godzine i znają sie tam na rzeczy - niestety nie jest tanio...
Na Komandorskiej kiedyś robiłem - bez zarzutów, choć faktycznie obsługa trochę nadęta.
U Olecha nie robiłem, ale widziałem dużo odbitek z tego labu - rewelacja. Cena tam też wysoka.
Andrzej