Zobacz pełną wersję : Batch w CS3 - pion / poziom
Witam,
robię dla kilku portali/redakcji. Każdy publikuje to w innej rozdzielczości.
Często jest tak, że zmniejszenie o ileś tam % nie dopasuje się do wymogów odbiorcy/galerii.
Trzeba wtedy nadać odpowiednią szerokość i wysokość.
Czy jest jakiś sposób, żeby zrobić akcję na zasadzie <if=pozioma fotka> wtedy szerokość tyle <if=pionowa fotka> wtedy wysokość tyle?
Strasznie by mi to ułatwiło życie :)
starosta
02-06-2008, 22:46
Choćby i ACDSee, możesz sobie ustawić max wartość w poziomie i max wartość w pionie a program resztę za Ciebie załatwi... o ile o to chodziło
Znalazłem odpowiedź w necie - dla potomnych.
Należy do akcji dodać polecenie File, Automate, Fit Image - tam można dokładnie ustalić wartości na wysokość i szerokość - obrazek zostanie odpowiednio zmniejszony, zależnie od orientacji.
Znalazłem odpowiedź w necie - dla potomnych.
Należy do akcji dodać polecenie File, Automate, Fit Image - tam można dokładnie ustalić wartości na wysokość i szerokość - obrazek zostanie odpowiednio zmniejszony, zależnie od orientacji.Podawalem to juz nawet ze dwa razy na tym forum. I nie tylko ja...
BartekIgnasiak
03-06-2008, 15:52
Podawalem to juz nawet ze dwa razy na tym forum. I nie tylko ja...
Stig, kiedys przy watku o wyostrzaniu napisales ze uzywasz jedynie bicubic sharpen przy zmniejszaniu, ale jak to zrobic uzywajac jedynie fit image?
Stig, kiedys przy watku o wyostrzaniu napisales ze uzywasz jedynie bicubic sharpen przy zmniejszaniu, ale jak to zrobic uzywajac jedynie fit image?Ustawic te metode resamplingu na stale w preferencjach Photoshopa.