Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] ciemno
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img78.imageshack.us/img78/2042/dsc0159zt4.jpg)
Ładne, nastrojowe zdjecie. Podoba mi sie światlo i monochromatycznosc, delikatnie złamana przez kwiat na pierwszym planie.
Pozdrawiam serdecznie
Hael
Udane zdjęcie. Dopracowany i przemyślany kadr.
Za przdpiszącymi:)
Tak fajnie, bagnisto...
Pozdrawiam.
Bodzio.
bardzo ładna fotka ,Anchel świetne zielenie zrobiłeś , kolor tej rzęsy w LD jest po prostu cudny ,do tego zwieńczony
niewinnym kwiatkiem - w tej fotce mnie ponownie (jak zreszta bardzo czesto u Ciebie) podoba się prostota
b.dobry kadr
pozdrawiam :-D
Fajna kompozycja, ciekawe bajorko.
Za przedmówcami.
Choć osobiście trochę rozprasza mnie badyl z prawej w wodzi. Ale lepiej nie przeginać z poprawianiem natury.
Bardzo ladne zdjecie, bardzo ladne kolory, bardzo przyjemnie sie oglada.
Nic bym nie zmienial.
O, jakie udane zdjęcie! Nie do końca jestem przekoanany do kadrowania w kwadrat, ale kolory i nastrój jak na angielskich akwarelkach z początku trzydziestolecia, a może nawet bardziej mroczne i fajne...
Ujmujące, naprawdę ujmujące... DUŻY PLUS.
Jakub Klimczak
04-06-2008, 10:03
Świetne w swojej tajemniczości.
Świetne zdjęcie!!! Niesamowity klimat i piękne kolory (soczysta zieleń).
Spokojne, tajemnicze, bajkowe...... bardzo się podoba.:)
super fotka
fajnie zaakcentowana roslinnosc po lewej stronie
pozdr.
anchel - wracam do tej fotki i wracam *****
Podoba mi sie klimat, kolorystyka i kadr. Bardzo ladne i klimatyczne.
cetoslava
09-06-2008, 19:41
niewinnym kwiatkiemO ile mnie wzrok nie myli Kosaciec żółty (Iris pseudacorus). A klimat Tolkienowski. Zaraz z gęstwiny wyjdzie elf ;)
Bardzo fajne foto.
przyłączam się do zachwytów
i dorzucam dwa grosze
zieleń wolałbym chłodną, butelkową
i żółć też tą z gatunku zimnej, cytynowej
przyłączam się do zachwytów
i dorzucam dwa grosze
zieleń wolałbym chłodną, butelkową
i żółć też tą z gatunku zimnej, cytynowej
O! Ja też bym się czegoś napił ;]
Anchel, wszystko piknie, ale żółci nie uratowałeś i za to malutki minusik.;)
Chyba, że poprawisz.:D
Anchel, wszystko piknie, ale żółci nie uratowałeś i za to malutki minusik.;)
Chyba, że poprawisz.:D
Ale co znaczy nie uratowałem? Pytam poważnie bo akurat to zdjęcie jest mocno "robione w psie" i może rzeczywiście z czymś przesadziłem lub na coś nie zwróciłem uwagi.
A co żółci ogólnie - to nie wiem dlaczego ale mój PS ma problemy z poprawnym wywołaniem żółtego z rawa. Często się zdarza, że kontrastowe i mocno naświetlone żółcie są obsrane jakimiś czerwonymi plamami. Takie żółte przepały czy co? Nie roztrząsałem problemu (bo i to nie problem - można miejscowo zgasić "pożar" na etapie wołania; z wrodzonego lenistwa też ;] ) ale ciekawi mnie przyczyna tego zachowania PSa. Ktoś spotkał się z tym zjawiskiem?
Mówiąc "nie uratowałeś ..." mam na myśli, że choć żółcie mają naturalną przypadłość do łapania zielonych zafarbów i z tego miksu wychodzi cytrynka, to, wiedząc o tym, dobrze jest żółć "uratować".
Niestety, wymaga to zabawy z fragmentem obrazka, ale zaręczam, ze się opłaci, bo mocnym punktem w tym zdjęciu są właśnie te kwiatki.
Mówiąc "nie uratowałeś ..." mam na myśli, że choć żółcie mają naturalną przypadłość do łapania zielonych zafarbów i z tego miksu wychodzi cytrynka, to, wiedząc o tym, dobrze jest żółć "uratować".
Niestety, wymaga to zabawy z fragmentem obrazka, ale zaręczam, ze się opłaci, bo mocnym punktem w tym zdjęciu są właśnie te kwiatki.
Godzinę temu wróciłem od okulisty i jak zwykle przy testach tych kolorowych kropek, na których większość ludzi upiera się widzieć jakieś cyfry poległem zwyczajowo. Czyli od dziecka jestem taki ukryty daltonista bo teoretycznie nie mam problemu z rozróżnianiem pojedynczych barw ;] A jednak w tym teście kolorów, który ktoś ostatnio podał na forum miałem wynik lepszy niż żona hehe. Chyba po prostu oko już zżyte z monitorem. Mimo to się nie kłócę. Bo czy ta żółć zgaszona jest przez słoneczny filtr letnich liści, czy może tylko mnie się tak wydaje - nie umiem stwierdzić. Niech zostanie.
jacoslavgth
13-06-2008, 12:35
Ano, niech.:D
To za szczerość masz ode mnie też gwiazdozbiór.;)