Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Stonehenge
Marcin Stawiarz
31-05-2008, 20:04
http://www.nd-magazine.com/zdjecia/stonehenge.jpg
IR + ND, ekspozycja 300 sekund.
swietne rewalacyjne *****
Wyborne - niebo przypomina mi wyladowania elektryczne ;)
diZaster
31-05-2008, 20:12
zaj*biste jest... :!:
rewelacja, fajnie by bylo niebo przesunac pare cm w lewo.
Świetne, po prostu świetne!!!
Marcin Stawiarz
31-05-2008, 20:29
dzieki za komentarze,
najlepiej to zdjecie ogladac na jasnym tle, bo na ciemnym zbyt mocno wychodzi winieta od filtrow i troche psuje odbior.
Bombowe! Wiedziałem, że sztampowo nie będzie.... Bardzo oryginalnie!
Takich zdjęć nie powinno się publikować. Serio. Na cholerę ma się człowiek nabawić kompleksów??? :mrgreen:
jest swietne, nie ma co
jedyne co bym zmienil, to przekrecil o pare stopni przeciwnie do wskazowek zegara
pozdrawiam
O kurdeczka, pozamiatałeś. Dla mnie bomba, rewelacyjne chmury. No i ptaszydło na kamieniu mnie rozłożyło :)
Takich zdjęć nie powinno się publikować. Serio. Na cholerę ma się człowiek nabawić kompleksów??? :mrgreen:
całkowicie się zgadzam - po prostu powalające zdjęcie, zapiera dech w piersiach
Ja też sie zgadzam z kolegą fIlek
A tak w ogóle idę zbierać szczękę z podłogi :mrgreen:
Ja tam sie zadnych kompleksow nie nabawilem ;) leci w prawo? czy krzywe sa kamyki? ;)
Reszta swietna!
Bombowe! Wiedziałem, że sztampowo nie będzie.... Bardzo oryginalnie!
w pełni się zgadzam , Marcin cieszę się że ostatnio urozmaicasz motywy - jak zawsze topowe fotki
pozdrawiam :-D
siuper siuper siuper... :)
Rewelacja jednym słowem.
Co dało efekt mleka na dole? Bo nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić, a ciekawość mnie zżera.
Rewelacja jednym słowem.
Co dało efekt mleka na dole? Bo nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić, a ciekawość mnie zżera.
Czytać ze zrozumieniem ...
Marcin napisał przecież wyraźnie-IR + ND.
Takiego Stonehenge jeszcze nie widziałem.
Bez wątpliwości *****
Marcin Stawiarz
02-06-2008, 22:53
dokladnie tak jak napisal Nemeth, w uzyciu filtr IR, i przeslona ledwie f/4.5, co przy pelnej dziurze, i tym obiektywie (17-40L), daje choredalna winiete, centrum kadru po prostu pormieniowalo.
A mi się nie podoba to, że sam takich zdjęć nie robię.... ale cóż, jest kogo podpatrywać. PODOBA MI SIĘ BARDZO :)
cybulski
03-06-2008, 22:25
extra efekt
fotoGRAFIK
04-06-2008, 00:29
hehe znam to miejsce dobrze i przyznam że wszystko spoko ale mogłeś ustawić aparat tam gdzie te głazy wyglądają w miare jak krąg a nie tam gdzie wyglądają jak kamienny burdel
resztę wszyscy już napisali...
Eee, a mnie tam ustawienie aparatu odpowiada. W ogóle wszystko mi w tym obrazku odpowiada, ale nawet nie jestem zdaje się oryginalny, bo wszystkim innym tak samo.
hehe znam to miejsce dobrze i przyznam że wszystko spoko ale mogłeś ustawić aparat tam gdzie te głazy wyglądają w miare jak krąg a nie tam gdzie wyglądają jak kamienny burdel
resztę wszyscy już napisali...
to jest jeden z najczęściej spotykanych kadrów stonehenge, tak więc inny sposób pokazania go przez Marcina jest tym bardziej godny uwagi i podziwu - jak widać wystarczy dobrze zrealizowany dobry pomysł i voila - wspaniałe zdjęcie, zamiast nudnych juz co nieco widoków kamiennego kręgu druidów/kosmitów/czy kogoś tam innego ;)
Świetne!!! Oddaje tajemniczą atmosferę tego miejsca.
Grzegorka
04-06-2008, 17:55
Niesamowite!
MikkiMix
05-06-2008, 22:47
Znam Twoje zdjęcia, strona autorska w Ulubionych jest już od dawna. Tyle komentarza...
Mikołaj
fotoGRAFIK
09-06-2008, 13:44
Erie - nie zgodzę sie z tobą gdyż wg mnie właśnie ciekawiej jest przedstawić coś co ludzie znają w totalnie inny sposób - pokazując odbiorcy że "a jednak się da"
Nikomu nie każę robić czegoś nudnego czy tego co wszyscy, faktem jest jednak to że z innego miejsca głazy wyglądają bardziej monumentalnie
...swoją droga z bliska to tylko kupa głazów - zawsze myslałem że to większe
nie mam nic do samego zdjęcia - jest świetne
zajebiste.
Ł1000 photo :)))
Marcin, proponuję wysłać na konkurs i zgarnąć 1000 funciaków --> http://www.amateurphotographer.co.uk/competitions/5006
phi! ale nudne komentarze... ;0
cholerka ale ja tez nie bede oryginalny bo napisze ze BARDZO mi sie PODOBA ta fota!
...nawet na czarym tle forum
witold68
24-10-2008, 19:14
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.nd-magazine.com/zdjecia/stonehenge.jpg)
IR + ND, ekspozycja 300 sekund.
Czy zastosowanie IR, dalo taki ladny efekt bieli na trawie?
Nie lubię IR, nie podobają mi się efekty kolorystyczne, zwłaszcza to, co IR robi z drzewami. A to jest najlepszy IR, jaki widziałem, bajka.
Amadeusz
26-10-2008, 00:15
No rozmywasz ciągle te chmurki cudownie... no ale tu jest przecudownie!
Marcin Stawiarz
26-10-2008, 03:50
zajebiste.
Ł1000 photo :)))
Marcin, proponuję wysłać na konkurs i zgarnąć 1000 funciaków --> http://www.amateurphotographer.co.uk/competitions/5006
Widzialem ostatnio w jakiejs gazecie w UK ogloszenie i juz wyslalem.
Choc mam mieszane uczucia, czy sie nadaje do tego do czego organizatorzy chca te zdjecia. Szczegolnie jesli chodzi o format. Zobaczymy.
Zgadzam się z Filkiem. Moderatora tu zaprosić.
Zdjecie jakie jest, kazdy widzi. *****
BRAVO.
Pozdrawiam