Zobacz pełną wersję : D300 Porblem z wyświetlaniem elektronicznej skali ekspozycji
Vodafone
30-05-2008, 18:31
Witam
Mam taki problem... Przestała się wyświetlać elektroniczna skala ekspozycji na panelu kontrolnym i w wizjerze :-( Problem ten występuje w trybie P
Skala pojawia sie na chwilę.... zaraz po właczeniu aparatu (miga... 6 razy nie pokazując niedoświetlenia) i tylko wtedy gdy jest dekielek na obiektwie
Proszę o pomoc...
a po co Ci na P skala?
Przecież aparat tak dobiera parametry żeby zdjęcie było poprawnie naświetlone... a gdy jest za ciemno (wspomniany dekielek na obiektywie) to aparat informuje Cie w taki sposób, że parametrów nie potrafi dobrać.
ps. Dla uspokojenia Ciebie - dodam, że u mnie jest tak samo :-P przed chwilką sprawdziłem
Wystarczy zdjąć dekielek :mrgreen:
Potwierdzam, u mnie jest identycznie. Nie panikujcie tak :)
Vodafone
30-05-2008, 20:32
Wystarczy zdjąć dekielek :mrgreen:
i tu sie mylisz... ;-)
a po co Ci na P skala?
Przecież aparat tak dobiera parametry żeby zdjęcie było poprawnie naświetlone... a gdy jest za ciemno (wspomniany dekielek na obiektywie) to aparat informuje Cie w taki sposób, że parametrów nie potrafi dobrać.
ps. Dla uspokojenia Ciebie - dodam, że u mnie jest tak samo :-P przed chwilką sprawdziłem
Potwierdzam, u mnie jest identycznie. Nie panikujcie tak :)
Dzięki za pomoc i sprawdzenie :-)