Zobacz pełną wersję : Plecak na S 100-300 + statyw
DMQuadro
29-05-2008, 01:33
Mam teraz Naneu pro K3. W sumie jestem z niego zadowolony, ale... mam nowy nabytek - Sigmę 100-300, która już do K3 się nie mieści. Więc mam prośbę (bo rynek szybko się zmienia) o polecenie plecaka do:
1. D300
2. S 100-300
3. 2-3 „zwykłych” szkieł
4. statywa (centralnie zawieszonego)
Laptopa do plecaka nie wkładam.
Computrekker AW, albo na zapas - wersja PLUS. Mialem pierwszy, mam drugi - oba dzialaja do tej pory ;)
Jak nie będzie laptopa to polecam Minitrekker'a. Wejdzie wszystko spokojnie, plecak bardzo fajny i bezpiecznie w nim sprzęt sobie siedzi.
DMQuadro
29-05-2008, 10:32
Dzięki, wybieram się do sklepu na Targówek, muszę pomacać - mają Lowepro i Vanguardy
DMQuadro
29-05-2008, 14:28
Zwycięzcą jest Lowepro Compu Trekker Plus AW http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=64&products_id=385
Jest duży ale doskonale wyważony.
doskonaly wybor, mam ten plecak i jest swietny, do tej pory zadnych problemow!
marszull
29-05-2008, 16:07
Ten plecka jest naprawde super, tylko rzeczywiscie troche duzy ;-)
Przy okazji mam pytanie Czy ktos lecac samolotem zabieral Compu Trekker Plus AW na poklad jako podreczny? Czy raczej nie ma takiej opcji ze wzgledu na objetosc?
Zawsze zabieram na poklad, czesto ze statywem [jak go mialem, aktualnie jestem w trakcie zdobywania wiekszego :D] i zero problemow - ale ja latam po Chinach tylko :D
W PL zawsze robia trzepanie gadzetow i sie pytaja po co mi tyle tego itp... ale na szczescie to robia celnicy, a nie obsluga samolotu ;) ogolnie rzecz biorac - nigdy nie mialem problemow zeby wniesc gadzety zapakowane w PLUSa na poklad. Problem moze byc co najwyzej z wsadzeniem plecaka [jak jest wypchany na maxa] do luku nad glowa - jakby co to Boeing jest be, Airbus weri najs.
Ja brałem CompuTrekker na pokład samolotu, żadnych problemów jako bagaż podręczny, nikt nawet się nie pytał co w nim jest, nie kazał pokazywać. Oprócz tego plecak sam w sobie bardzo fajny i także polecam :)
jestem ciekaw co odpowiedacie celnikowi na pytania, a po co panu drugi aparat, a po co panu ten obiektyw i ten, jak mozna miec to wszystko w super ultra kompakcie :)
Nie spotkalem sie jeszcze z sugestia, ze to wszystko mozna miec w ultrahipermega kompakcie, ale spotkalem sie z pytaniem po co mi tyle gadzetow - odpowiedz prosta - bo wszystkiego uzywam... ;) najczesciej po rtg zatrzymuja mnie przy stoliku, wszystko wyciagaja [powoli i uwaznie], chwile ogladaja z zaciekawieniem, wsadzaja do plecaka, dziekuja i puszczaja dalej. Oczywiscie laptop tez osobno wedruje przez rtg. <- to wszystko w PL, nie wiem jak w Europie. W Moskwie plecak przelatuje caly [z lapem w srodku] przez rtg i nawet nikt nie pyta co tam mam ;)
Teraz w Szanghaju zrobili trzepanie ale im wybaczylem - w koncu zbliza sie Olimpiada...
EDIT: Ale nie robmy OT - temat o fotobagazu w samolocie juz gdzies byl ;)
DMQuadro
04-06-2008, 00:28
Wróciłem z pierwszego wyjazdu z Computrekkerem. Jestem bardzo zadowolony. Polecam.