PDA

Zobacz pełną wersję : Plecak na S 100-300 + statyw

DMQuadro
29-05-2008, 01:33
Mam teraz Naneu pro K3. W sumie jestem z niego zadowolony, ale... mam nowy nabytek - Sigmę 100-300, która już do K3 się nie mieści. Więc mam prośbę (bo rynek szybko się zmienia) o polecenie plecaka do:
1. D300
2. S 100-300
3. 2-3 „zwykłych” szkieł
4. statywa (centralnie zawieszonego)

Laptopa do plecaka nie wkładam.

shaolin
29-05-2008, 06:54
Computrekker AW, albo na zapas - wersja PLUS. Mialem pierwszy, mam drugi - oba dzialaja do tej pory ;)

trigger
29-05-2008, 06:56
Jak nie będzie laptopa to polecam Minitrekker'a. Wejdzie wszystko spokojnie, plecak bardzo fajny i bezpiecznie w nim sprzęt sobie siedzi.

DMQuadro
29-05-2008, 10:32
Dzięki, wybieram się do sklepu na Targówek, muszę pomacać - mają Lowepro i Vanguardy

DMQuadro
29-05-2008, 14:28
Zwycięzcą jest Lowepro Compu Trekker Plus AW http://www.torbylowepro.pl/product_info.php?cPath=64&products_id=385
Jest duży ale doskonale wyważony.

sebah
29-05-2008, 14:54
doskonaly wybor, mam ten plecak i jest swietny, do tej pory zadnych problemow!

marszull
29-05-2008, 16:07
Ten plecka jest naprawde super, tylko rzeczywiscie troche duzy ;-)
Przy okazji mam pytanie Czy ktos lecac samolotem zabieral Compu Trekker Plus AW na poklad jako podreczny? Czy raczej nie ma takiej opcji ze wzgledu na objetosc?

shaolin
29-05-2008, 16:15
Zawsze zabieram na poklad, czesto ze statywem [jak go mialem, aktualnie jestem w trakcie zdobywania wiekszego :D] i zero problemow - ale ja latam po Chinach tylko :D

W PL zawsze robia trzepanie gadzetow i sie pytaja po co mi tyle tego itp... ale na szczescie to robia celnicy, a nie obsluga samolotu ;) ogolnie rzecz biorac - nigdy nie mialem problemow zeby wniesc gadzety zapakowane w PLUSa na poklad. Problem moze byc co najwyzej z wsadzeniem plecaka [jak jest wypchany na maxa] do luku nad glowa - jakby co to Boeing jest be, Airbus weri najs.

achib
29-05-2008, 16:15
Ja brałem CompuTrekker na pokład samolotu, żadnych problemów jako bagaż podręczny, nikt nawet się nie pytał co w nim jest, nie kazał pokazywać. Oprócz tego plecak sam w sobie bardzo fajny i także polecam :)

sebah
29-05-2008, 16:17
jestem ciekaw co odpowiedacie celnikowi na pytania, a po co panu drugi aparat, a po co panu ten obiektyw i ten, jak mozna miec to wszystko w super ultra kompakcie :)

shaolin
29-05-2008, 16:24
Nie spotkalem sie jeszcze z sugestia, ze to wszystko mozna miec w ultrahipermega kompakcie, ale spotkalem sie z pytaniem po co mi tyle gadzetow - odpowiedz prosta - bo wszystkiego uzywam... ;) najczesciej po rtg zatrzymuja mnie przy stoliku, wszystko wyciagaja [powoli i uwaznie], chwile ogladaja z zaciekawieniem, wsadzaja do plecaka, dziekuja i puszczaja dalej. Oczywiscie laptop tez osobno wedruje przez rtg. <- to wszystko w PL, nie wiem jak w Europie. W Moskwie plecak przelatuje caly [z lapem w srodku] przez rtg i nawet nikt nie pyta co tam mam ;)

Teraz w Szanghaju zrobili trzepanie ale im wybaczylem - w koncu zbliza sie Olimpiada...

EDIT: Ale nie robmy OT - temat o fotobagazu w samolocie juz gdzies byl ;)

DMQuadro
04-06-2008, 00:28
Wróciłem z pierwszego wyjazdu z Computrekkerem. Jestem bardzo zadowolony. Polecam.