Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] lublin ul.Archidiakońska...
Piotr_ek
27-05-2008, 19:39
z lubelskiej starówki...
wersja color i moja wizja BW...
proszę o konstruktywną opinię...
color
http://img384.imageshack.us/img384/175/dsc142789colorgw3.jpg
BW
http://img379.imageshack.us/img379/6717/dsc142789bwme9.jpg
pozdrawiam,
Piotrek
fotoGRAFIK
27-05-2008, 19:56
leci w prawo
taka obróbka HDR już podchodzi w grafikę a nie w fotografię
Piotr_ek
27-05-2008, 20:05
taka obróbka HDR już podchodzi w grafikę a nie w fotografię
takie też było moje założenie :)
każdą fotę robię z takimi kontrastami :)
mi to w ogóle się wydaje, że jeden budynek leci w lewo a drugi w prawo :)
fotoGRAFIK
27-05-2008, 20:12
hehe
- patrz na "horyzont" ;-D
ps. tu wszystko leci prócz gółębia
diZaster
27-05-2008, 20:33
nieglupie, ale mogloby byc troche ciemniejsze.
a ze leci troche to mi tez sie tak wydaje.
Piotr_ek
27-05-2008, 20:33
Grzesiek wiem, że jest krzywo - ale naprawdę nie chce mi się tego prostować :)
tutaj jeszcze wersja nie mająca nic wspólnego z jakże kochanym photomatixem :)
http://img84.imageshack.us/img84/7594/dsc1428abkk7.jpg
diZaster
27-05-2008, 20:41
bez hdra lepsza :)
tylko znow troche ciemniej, za jasne sa jak dla mnie, ale moze ja lubie jakies za ciemne...
sam nie wiem ;)
ladne ale inaczej bym to obrobil, o :!:
mnie bardzo podoba sie jedynka - i niewazne czy jest grafika czy tez nie :-D
pozdro
skulinski
27-05-2008, 22:56
Jak dla mnie do kitu. Te pseudohdry do dodawanie jakichs nieuzasadnionych gradientow, obwodek i poswiat. Zdecydowanie bez wyczucia ta obrobka. W pierwszych wersjach masz prawie same poltony.
wszystko jest mdłe i płaskie. tak mi sie nie podoba, że aż zęby bolą.
Piotr_ek
27-05-2008, 23:29
wszystko jest mdłe i płaskie. tak mi sie nie podoba, że aż zęby bolą.
a czy kolega byłby tak dobry i uprzejmy i napisał jakby koledze się podobało ??? - mi po prostu takie kontrasty chodziły po głowie, taka nieco niekonwencjonalna obróbka ale jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to ja jestem otwarty na wszelakie propozycje :) z góry koledze dziękuję.
skulinski
28-05-2008, 00:46
a czy kolega byłby tak dobry i uprzejmy i napisał jakby koledze się podobało ??? - mi po prostu takie kontrasty chodziły po głowie, taka nieco niekonwencjonalna obróbka ale jeżeli ktoś ma jakieś pomysły to ja jestem otwarty na wszelakie propozycje :) z góry koledze dziękuję.
Kolego :) to Twoje zdjecia, to jak ja by mi sie podobalo nei ma znaczenia.. to nie koncert zyczen :) Wg mnei tu nie ma kontrastow o ktorych piszesz. 90% zdjecia to poltony!! spojrz na histogram. Masz wrecz iglice po srodku wykresu. Ale nawet nie patrzac na histogram .. wszystkie powierzchnie sa w jednolitym tonie bruk sciany niebo, jakby spojrzec przymrozonymi oczami roznia sie tylko iloscia czarnych i jasnych ciapek. Budynki maja przy styku z niebem jakis dziwny glow. Nie ma zadnej perspektywy powietrznej. Po prostu jak dla mnie zabiles plastyke tego zdjecia.
Kolejna odslona tego zdjecia to jakies losowe plamy cienia jakbys dal dziecku poklikac pedzlem w PSie. gdzies budynek z jednym pietrem w cieniu, gdzies ostrzejsze swiatlo.. tylko skad to swiatlo jak znowu niebo to jakas mdła plama tylko z połtonami.
Piotr_ek
28-05-2008, 01:24
Kolego to Twoje zdjecia, to jak ja by mi sie podobalo nei ma znaczenia.. to nie koncert zyczen
No trudno - czasami trafiam na krytyków, którzy potrafią przedstawić własną koncepcję mojej fotografii :)
owszem dziękuję z opinię i zapraszam do dalszej krytyki może następnym razem trafię w gust Kolegi i mi Kolega napisze, że zrobiłem dobre foto :)
skulinski
28-05-2008, 01:52
Ale czy przedstawianie wlasnej koncepcji ma sens? Osobiscie nei chcialbym miec pod zdjeciem samych wypowiedzi typu " a ja bym to zrobil tak" , "a ja tak".
To tylko gdybanie bez sensu.. trezba by tam byc i zrobic zamiast opowiadac.
...może następnym razem trafię w gust Kolegi i mi Kolega napisze, że zrobiłem dobre foto :)
Jesli sie spodoba to napewno napisze. od czego ma sie kolegów ;) :D
Piotr_ek
28-05-2008, 02:23
OK. nie spamujmy bo nas zły mod pogoni :) troszkę za bardzo się rozpisaliśmy :)
a w sumie jak sie teraz na to foto patrzę to i mi się nie podoba - już to widzę w zupełnie odmiennej obróbce :)
jedynka jest bardzo fajna - mimo obróbki - zwróciłem na nią uwagę dopiero po wypowiedziach innych osób.
podoba mi się ten kadr i zniekształcenia oraz haj kej (nie pamiętem jak to sie pisze :P )
2 i 3 juz jednak zbyt sztuczne.