Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Zimorodek
Dopiero zaczynam z fotografia przyrody,poprosze o wskazowki.http://img234.imageshack.us/img234/481/dsc7887to6.jpg
Kasandra
25-05-2008, 16:07
ja w ogóle dopiero zaczynam więc krytykować nie mam śmiałości, ale sam ptaszek to zazdroszczę, bo ja na żywo nigdy zimorodka nie widziałam;-(
Po pierwsze, zdjęcie nie ostre, ptak w środku kadru, światło za ostre. Ale tak po za tym, to nie złe zdjęcie, dokumentacyjne.
To mi sie wydaje troszke lepsze http://img502.imageshack.us/img502/1930/dsc7972id3.jpg
zdjecydowanie lepsze! jednak wolalbym zimorodka jeszcze ciutke po lewej stronie kadru, bo tak za centralnie jest, przynajmiej mam takie wrazenie.
nooo to jeśli zaczynasz od takiego gatunku to wróżę spore powodzenie ;)
Brawo, widać poprawę, dawaj następne, ale żeby były jeszcze lepsze. :-D
gwiazdki maja byc wyróżnikiem, szcególnie 5 gwiazdek, po tym przykładzie gwiazdki odchodza do lamusa, niestety
jurek1906
27-05-2008, 18:44
gwiazdki maja byc wyróżnikiem, szcególnie 5 gwiazdek, po tym przykładzie gwiazdki odchodza do lamusa, niestety
problem gwiazdek jest poruszany od jakiegoś czasu.ja głosu nie zabieram bo na forum jestem zbyt krótko, ale dopóki
będzie możliwość ich dawania , takie sytuacje będą się zdarzać .zgadzam się z Tobą że 5 gwiazdek to jest ocena dla wątku super.
Motorniczy
27-05-2008, 19:02
Jaki piekny ptaszek ! .. człowiek nie zwraca uwagi na to co lata nam nad głowami . Pozdrawiam i życzę OSTRYCH zdjęć :) bo w tym przypadku brak ostrości dyskwalifikuje fotografie .
Panie kolego nr 1 bylby lepszy gdyby nie fakt ze kadr jest za centralny ( chodzi o ptaka w kadrze )
z tego lesa na pelnej ogniskowej za wiele nie wycagniesz wiec i tak jest niezle jak na taka ciemnice
nr 2 zdecydowanie lepiej, lepsze swiatlo i odleglosc calkiem przyjemna, mozna by bylo nieco przsunac ptaka z lewej wtedy nieco lepiej bylo by z kadrem, ale ogolnie wyszlo calkiem wporzadku jak na pierwsze proby z zimkiem :)
czasu masz duzo narazie 1 leg a bedzie pewnie 3-4 :) wiec do dziela :)
pozdrawiam