PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis Nikona

gruby
23-05-2008, 19:00
Jakie są wasze opinie o serwisie firmy Nikon? Ja wysłałem swój sprzęt i już ponad miesiąc czekam na zwrot i zastanawiam się ile jeszcze będę czekał! Nikt do mnie nie zadzwonił z informacją o usterce, a dodzwonić sie do nich jest bardzo cieżko ze względu na przeciążone linie telefoniczne!

Uważam, że serwis i pomoc techniczna są na bardzo niskim poziomie!

jacek.gold
23-05-2008, 19:10
Gdybyś użył szukajki to byś nie pytał

monka
23-05-2008, 19:17
ja wlasnie odebralam Nikona d40x mial byc za 3 tygodnie a jest juz dzis :) w momencie jak oddawalam (osobiscie) to Pan oznajmil ze termin oczekiwania to do 3 tygodni bo mają remont i są chwilowe klopoty.No ale za doslownie 4 dni zadzwonilam z pytaniem czy są jakiekolwiek szanse przyspieszenia naprawy (gwarancyjnej) to bardzo mila Pani powiedziala ze oddzwoni za dwa dni i tak sie stalo i odrazu naprawiony byl Nikon d40x :) tak wiec czas naprawy trwał doslownie 6 dni :) a gwarancja zostala przedluzona o 2 tygodnie to chyba mile :)

pepe2k
23-05-2008, 19:34
[...] w momencie jak oddawalam (osobiscie) to Pan oznajmil ze termin oczekiwania to do 3 tygodni bo mają remont i są chwilowe klopoty [...]

Ten remont to mają tam wiecznie! Stara śpiewka-wymówka...

taipei101
23-05-2008, 23:09
Jeszce po serwisie polecam sprawdzić BF/FF po odbiorze aparatu z serwisu nawet jeżeli przed oddaniem wszystko działało (wiem brzmi to śmiesznie) z własnego doświadczenia aparat po odbiorze miał spory FF (testowane na płocie obok serwisu) i nie jestem osamotniony w moich doświadczeniach, niestety.

Swoją drogą to człowiek przyjmujący aparat spowortem po 15 minutach mógłby się tak nie dziwić, nie jest to rzadki przypadek.

Pozdrawiam i życzę szybkiej naprawy.

Link do poradnika jak sprawdzić BF/FF
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=55208

Piotr Pajor
11-06-2008, 18:24
Ja wysłałem obiektyw no i oczywiście to co czytam się sprawdziło w pewnym sensie - REMONT :/ na obiektyw czekam już ponad 3 tygodnie i nic, zero odpowiedzi, pan powiedział ze zadzownią ale coś się im chyba nie spieszy, a telefon kontaktowy z serwisem nie działa :/

Vodafone
11-06-2008, 19:38
ja wlasnie odebralam Nikona d40x mial byc za 3 tygodnie a jest juz dzis :) w momencie jak oddawalam (osobiscie) to Pan oznajmil ze termin oczekiwania to do 3 tygodni bo mają remont i są chwilowe klopoty.No ale za doslownie 4 dni zadzwonilam z pytaniem czy są jakiekolwiek szanse przyspieszenia naprawy (gwarancyjnej) to bardzo mila Pani powiedziala ze oddzwoni za dwa dni i tak sie stalo i odrazu naprawiony byl Nikon d40x :) tak wiec czas naprawy trwał doslownie 6 dni :) a gwarancja zostala przedluzona o 2 tygodnie to chyba mile :)

No to miałaś szczęście...

batonMR
11-06-2008, 22:57
Serwis Nikona... Mi się bardzo źle kojarzy... :/ Na głupią SB-600 czekałem ponad miesiąc (nic nie uprzedzali o takim odległym terminie) i dopiero dłuuugi telefon z zastraszaniem i powoływaniem się na prawa konsumenta pomógł. W momencie dzwonienia jeszcze nie wiedzieli co jej jest (czyli jej nie ruszyli). Po okresie mniejszym niż tydzień czasu przyjechał kurier z lampą. Także jak coś nie tak z serwisem Nikona - to ostro! :P

wielebny0
11-06-2008, 23:20
A mnie kojarzy się dobrze, ale to było przed remontem, szybko, dobrze, TERMINOWO, powiedzieli 14 dni i było 14 dni...

fotojacek
12-06-2008, 01:16
Przed którym remontem , bo oni ciagle tam remontują, zakladają nową centralę i mowią zeby nie dzwonić bo wlaśnie nad telefonami pracują i ze juz niebawem bedzie lepiej :D i jeszcze proszą zeby z nimi przez strone gadać ale to zrozumiałe nie mozna nikogo w meilu porzadnie do pionu doprowadzić:D

The Fly
12-06-2008, 08:06
Edit