Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Z cyklu otrzepy niekontrolowane :)
Marta Baranowska
23-05-2008, 16:46
Zaśmiece serwer kolejną fotką;)
Pozdrawiam odwiedzających
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/05/v7hb81-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/v7hb81.jpg)
Gdzie tam zasmiecasz :) Zdjecie bardzo udane, pelne dynamiki. Fajna konwersja do b&w. Jednym slowem mnie sie bardzo podoba :)
Motorniczy
23-05-2008, 18:35
Zdjęcie świetne ale za bardzo przeostrzone to mało powiedziane ... Pozdrawiam
za bardzo przeostrzone to mało powiedziane ...
No co Ty? U mnie jest jak najbardziej ok, ostrosc w normie.
Motorniczy
23-05-2008, 19:22
No co Ty? U mnie jest jak najbardziej ok, ostrosc w normie.
Pixele wysypują się na klawiaturę ale może to taka moda na forum. Pozdro
Za Motorniczym, fota supcio, ale przeostrzona, az zeby jak u pasazera Nostromo, tego 8 oczywiscie.
dynamika aż kipi! Świetne! Nie wypowiadam się nt. przeostrzenia, bo oglądam na laptopie, a ten badziewny LCD ma ;)
Marta Baranowska
23-05-2008, 22:58
ZA TO WŁASNIE NIE NAWIDZE LCD WWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRR nie moge ostrzyc NIC a NIC bo wszystko to wyglada oblesnie na lcd :[
Marta Baranowska
23-05-2008, 22:59
a u mnie na ten przykład jest swietne no i co?
u mnie tez :D nie jest przeostrzone ( tylko ja mam CRT;) ) Mysle, ze ta rozbryzgujaca sie slina moze powodowac, ze niektorym sie wydaje zbyt ostre :)
Marta Baranowska
23-05-2008, 23:30
Moj kolega fotograf starej daty którego szanuje powiedział mi tak: olej LCD, rob tak zeby bylo dobrze na _dobrym_ monitorze. Niech sie martwia Ci, ktorzy maja kiepskie LCD... z doswiadczenia widze, ze nawet te nienajgorsze LCD sa kiepskie...
no niestety... dlatego ja swojego CRT poki co nie sprzedaje. Moze za pare lat, jak LCD na ktorych wsio ladnie widac, beda w normalnej cenie... moze wtedy wymienie :)
u mnie tez :D nie jest przeostrzone ( tylko ja mam CRT;) ) Mysle, ze ta rozbryzgujaca sie slina moze powodowac, ze niektorym sie wydaje zbyt ostre :)
No to juz wiem ... nie mylic kropelek (sliny) z ostroscia ... Zawsze wiedzaialem, ze forum to kopalnia wiedzy. Tzn na CRT nie ma kropelek?
Marta_Baranowska, jesli taka ostrosc Ci pasuje to ok. to w koncu Twoja fota, ale zeby temu koniowi to az swieca. :)
Ale ja na koniach sie nie znam moze maja swiecic, teraz wszystko jakies takie inne ...
No to juz wiem ... nie mylic kropelek (sliny) z ostroscia ... Zawsze wiedzaialem, ze forum to kopalnia wiedzy. Tzn na CRT nie ma kropelek?
I po co ta glupia ironia? Nie widzisz, ze po moim sformulowaniu dany jest usmieszek ':)' ?
I po co ta glupia ironia? Nie widzisz, ze po moim sformulowaniu dany jest usmieszek ':)' ?
A kto powiedzial, ze to ironia?
EOT
Wybacz, ale na odleglosc smierdzi ironia. Z mojej strony rowniez koniec tematu.
Marta Baranowska
24-05-2008, 00:11
Marta_Baranowska, jesli taka ostrosc Ci pasuje to ok. to w koncu Twoja fota, ale zeby temu koniowi to az swieca. :)
Ale ja na koniach sie nie znam moze maja swiecic, teraz wszystko jakies takie inne ...
Nie ze mi pasuje... u mnie na monitorze wszystko jest w porzadku....
Zbigniew
24-05-2008, 00:14
Marta - dzięki Tobie coraz bardziej lubię czterokopytne :) Jesteś z pewnością ich ambasadorem na tym forum :) Pozdrawiam.
downunder
24-05-2008, 00:20
Wow, rewelacja! Kolejne świetne, "końskie" zdjęcie w twoim wykonaniu. :)
Na pewno nie jest przeostrzone, bo mój LCD jest bardzo "krytyczny" dla przeostrzonych zdjęć, a tutaj takiego efektu nie postrzegam. :D
Nie ze mi pasuje... u mnie na monitorze wszystko jest w porzadku....
Dobra, rozwine troche ...
Moze slowo przeostrzenie jest lekkim naduzyciem, moze blad jest w obrobce przed pomniejszeniem, a pozniejsze wyostrzenie tylko to uwypuklilo. Pysk konia, a szczegolnie jego zęby :) wygladaja, zeklbym, dziwnie. Nie znam sie na koniach, ale podejzewam, ze konie nie maja dodatkowego zrodla swiatla w paszczach, a u ciebie (tzn u "twojego" konia) te zeby wygladaja jakby swiecily, dodatkowo, jak slusznie zauwazyl swider, rozbryzgi sliny, z prawej strony pyska, patrzac oczami konia, traca jednolitosc, wylaza malenkie biale i czarne kropki (pojedyncze pixele), ktore ja interpretuje jako przostrzenie.
Dodam tylko od siebie, za ta fota broni sie sama i nie potrzebuje tak intensywnej obrobki, ostrosc tutaj nie jest najwazniejsza, a nawt nie wiem czy do konca wskazana.
pozdrawiam
Marta Baranowska
24-05-2008, 20:11
Marta - dzięki Tobie coraz bardziej lubię czterokopytne :) Jesteś z pewnością ich ambasadorem na tym forum :) Pozdrawiam.
To zapraszam na [pleneros konios, który zapewne w koncu uda mi sie zorganizowac wkrótce ;)
Marta Baranowska
24-05-2008, 20:12
Dobra, rozwine troche ...
Moze slowo przeostrzenie jest lekkim naduzyciem, moze blad jest w obrobce przed pomniejszeniem, a pozniejsze wyostrzenie tylko to uwypuklilo. Pysk konia, a szczegolnie jego zęby :) wygladaja, zeklbym, dziwnie. Nie znam sie na koniach, ale podejzewam, ze konie nie maja dodatkowego zrodla swiatla w paszczach, a u ciebie (tzn u "twojego" konia) te zeby wygladaja jakby swiecily, dodatkowo, jak slusznie zauwazyl swider, rozbryzgi sliny, z prawej strony pyska, patrzac oczami konia, traca jednolitosc, wylaza malenkie biale i czarne kropki (pojedyncze pixele), ktore ja interpretuje jako przostrzenie.
Dodam tylko od siebie, za ta fota broni sie sama i nie potrzebuje tak intensywnej obrobki, ostrosc tutaj nie jest najwazniejsza, a nawt nie wiem czy do konca wskazana.
pozdrawiam
Hm oczywiscie ze ostrze zdjecia przed zmniejszeniem oryginał :mrgreen: ale wkurza mnie to jak LCDki niszcza zdjecia :|
Kasandra
24-05-2008, 20:13
ZA TO WŁASNIE NIE NAWIDZE LCD WWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRR nie moge ostrzyc NIC a NIC bo wszystko to wyglada oblesnie na lcd :[
mam ten sam problem, nie wyostrze krzyk, wyostrze-KRZYK!
ale fotka FANTASTYCZNA!!!
Kasandra
24-05-2008, 20:14
Hm oczywiscie ze ostrze zdjecia przed zmniejszeniem oryginał :mrgreen: ale wkurza mnie to jak LCDki niszcza zdjecia :|
przed???
a mi kazali po zmniejszeniu, to kiedy w koncu?;-(
Marta Baranowska
25-05-2008, 10:01
oczywiście, że po :)
EE no przed :P
hahaha fajna końska mina :)