PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Z cyklu otrzepy niekontrolowane :)

Marta Baranowska
23-05-2008, 16:46
Zaśmiece serwer kolejną fotką;)

Pozdrawiam odwiedzających

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/05/v7hb81-1.jpg
źródło (http://i26.tinypic.com/v7hb81.jpg)

swider
23-05-2008, 17:46
Gdzie tam zasmiecasz :) Zdjecie bardzo udane, pelne dynamiki. Fajna konwersja do b&w. Jednym slowem mnie sie bardzo podoba :)

Motorniczy
23-05-2008, 18:35
Zdjęcie świetne ale za bardzo przeostrzone to mało powiedziane ... Pozdrawiam

swider
23-05-2008, 18:39
za bardzo przeostrzone to mało powiedziane ...
No co Ty? U mnie jest jak najbardziej ok, ostrosc w normie.

Motorniczy
23-05-2008, 19:22
No co Ty? U mnie jest jak najbardziej ok, ostrosc w normie.

Pixele wysypują się na klawiaturę ale może to taka moda na forum. Pozdro

Soprano
23-05-2008, 20:52
Za Motorniczym, fota supcio, ale przeostrzona, az zeby jak u pasazera Nostromo, tego 8 oczywiscie.

wld
23-05-2008, 22:16
dynamika aż kipi! Świetne! Nie wypowiadam się nt. przeostrzenia, bo oglądam na laptopie, a ten badziewny LCD ma ;)

Marta Baranowska
23-05-2008, 22:58
ZA TO WŁASNIE NIE NAWIDZE LCD WWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRR nie moge ostrzyc NIC a NIC bo wszystko to wyglada oblesnie na lcd :[

Marta Baranowska
23-05-2008, 22:59
a u mnie na ten przykład jest swietne no i co?

swider
23-05-2008, 23:21
u mnie tez :D nie jest przeostrzone ( tylko ja mam CRT;) ) Mysle, ze ta rozbryzgujaca sie slina moze powodowac, ze niektorym sie wydaje zbyt ostre :)

Marta Baranowska
23-05-2008, 23:30
Moj kolega fotograf starej daty którego szanuje powiedział mi tak: olej LCD, rob tak zeby bylo dobrze na _dobrym_ monitorze. Niech sie martwia Ci, ktorzy maja kiepskie LCD... z doswiadczenia widze, ze nawet te nienajgorsze LCD sa kiepskie...

swider
23-05-2008, 23:32
no niestety... dlatego ja swojego CRT poki co nie sprzedaje. Moze za pare lat, jak LCD na ktorych wsio ladnie widac, beda w normalnej cenie... moze wtedy wymienie :)

Soprano
23-05-2008, 23:33
u mnie tez :D nie jest przeostrzone ( tylko ja mam CRT;) ) Mysle, ze ta rozbryzgujaca sie slina moze powodowac, ze niektorym sie wydaje zbyt ostre :)

No to juz wiem ... nie mylic kropelek (sliny) z ostroscia ... Zawsze wiedzaialem, ze forum to kopalnia wiedzy. Tzn na CRT nie ma kropelek?

Marta_Baranowska, jesli taka ostrosc Ci pasuje to ok. to w koncu Twoja fota, ale zeby temu koniowi to az swieca. :)
Ale ja na koniach sie nie znam moze maja swiecic, teraz wszystko jakies takie inne ...

swider
23-05-2008, 23:36
No to juz wiem ... nie mylic kropelek (sliny) z ostroscia ... Zawsze wiedzaialem, ze forum to kopalnia wiedzy. Tzn na CRT nie ma kropelek?
I po co ta glupia ironia? Nie widzisz, ze po moim sformulowaniu dany jest usmieszek ':)' ?

Soprano
23-05-2008, 23:39
I po co ta glupia ironia? Nie widzisz, ze po moim sformulowaniu dany jest usmieszek ':)' ?

A kto powiedzial, ze to ironia?
EOT

swider
23-05-2008, 23:43
Wybacz, ale na odleglosc smierdzi ironia. Z mojej strony rowniez koniec tematu.

Marta Baranowska
24-05-2008, 00:11

Marta_Baranowska, jesli taka ostrosc Ci pasuje to ok. to w koncu Twoja fota, ale zeby temu koniowi to az swieca. :)
Ale ja na koniach sie nie znam moze maja swiecic, teraz wszystko jakies takie inne ...

Nie ze mi pasuje... u mnie na monitorze wszystko jest w porzadku....

Zbigniew
24-05-2008, 00:14
Marta - dzięki Tobie coraz bardziej lubię czterokopytne :) Jesteś z pewnością ich ambasadorem na tym forum :) Pozdrawiam.

downunder
24-05-2008, 00:20
Wow, rewelacja! Kolejne świetne, "końskie" zdjęcie w twoim wykonaniu. :)
Na pewno nie jest przeostrzone, bo mój LCD jest bardzo "krytyczny" dla przeostrzonych zdjęć, a tutaj takiego efektu nie postrzegam. :D

Soprano
24-05-2008, 00:47
Nie ze mi pasuje... u mnie na monitorze wszystko jest w porzadku....

Dobra, rozwine troche ...
Moze slowo przeostrzenie jest lekkim naduzyciem, moze blad jest w obrobce przed pomniejszeniem, a pozniejsze wyostrzenie tylko to uwypuklilo. Pysk konia, a szczegolnie jego zęby :) wygladaja, zeklbym, dziwnie. Nie znam sie na koniach, ale podejzewam, ze konie nie maja dodatkowego zrodla swiatla w paszczach, a u ciebie (tzn u "twojego" konia) te zeby wygladaja jakby swiecily, dodatkowo, jak slusznie zauwazyl swider, rozbryzgi sliny, z prawej strony pyska, patrzac oczami konia, traca jednolitosc, wylaza malenkie biale i czarne kropki (pojedyncze pixele), ktore ja interpretuje jako przostrzenie.

Dodam tylko od siebie, za ta fota broni sie sama i nie potrzebuje tak intensywnej obrobki, ostrosc tutaj nie jest najwazniejsza, a nawt nie wiem czy do konca wskazana.

pozdrawiam

Marta Baranowska
24-05-2008, 20:11
Marta - dzięki Tobie coraz bardziej lubię czterokopytne :) Jesteś z pewnością ich ambasadorem na tym forum :) Pozdrawiam.

To zapraszam na [pleneros konios, który zapewne w koncu uda mi sie zorganizowac wkrótce ;)

Marta Baranowska
24-05-2008, 20:12
Dobra, rozwine troche ...
Moze slowo przeostrzenie jest lekkim naduzyciem, moze blad jest w obrobce przed pomniejszeniem, a pozniejsze wyostrzenie tylko to uwypuklilo. Pysk konia, a szczegolnie jego zęby :) wygladaja, zeklbym, dziwnie. Nie znam sie na koniach, ale podejzewam, ze konie nie maja dodatkowego zrodla swiatla w paszczach, a u ciebie (tzn u "twojego" konia) te zeby wygladaja jakby swiecily, dodatkowo, jak slusznie zauwazyl swider, rozbryzgi sliny, z prawej strony pyska, patrzac oczami konia, traca jednolitosc, wylaza malenkie biale i czarne kropki (pojedyncze pixele), ktore ja interpretuje jako przostrzenie.

Dodam tylko od siebie, za ta fota broni sie sama i nie potrzebuje tak intensywnej obrobki, ostrosc tutaj nie jest najwazniejsza, a nawt nie wiem czy do konca wskazana.

pozdrawiam

Hm oczywiscie ze ostrze zdjecia przed zmniejszeniem oryginał :mrgreen: ale wkurza mnie to jak LCDki niszcza zdjecia :|

Kasandra
24-05-2008, 20:13
ZA TO WŁASNIE NIE NAWIDZE LCD WWWWWWWWRRRRRRRRRRRRRR nie moge ostrzyc NIC a NIC bo wszystko to wyglada oblesnie na lcd :[
mam ten sam problem, nie wyostrze krzyk, wyostrze-KRZYK!
ale fotka FANTASTYCZNA!!!

Kasandra
24-05-2008, 20:14
Hm oczywiscie ze ostrze zdjecia przed zmniejszeniem oryginał :mrgreen: ale wkurza mnie to jak LCDki niszcza zdjecia :|

przed???
a mi kazali po zmniejszeniu, to kiedy w koncu?;-(

wld
24-05-2008, 20:52
oczywiście, że po :)

Marta Baranowska
25-05-2008, 10:01
oczywiście, że po :)

EE no przed :P

vasco5
25-05-2008, 11:13
hahaha fajna końska mina :)