Zobacz pełną wersję : zawartosc kompletow SB600 i SB800
MarzycielPL
23-05-2008, 14:59
Witam w najblizszym czasie bede kupowal lampe jeszcze waham sie jaka ostatnio SB600 potanialy w fotojokerze, i mam pytanko slyszalem ze SB800 jest bardziej wyposazona czy to prawda? jezeli tak to prosilbym userow lamp o podanie zawartosci. Rozumiem ze w zestawie jednej i drugiej lampy nie ma ststemow zasilania?
To co jest w SB-800 a nie ma w SB-600:
Dyfuzor
Filtry do korekcji światła żarowego i jarzeniowego
Pojemnik na piątą baterię
Stopka
Jarecky, stopka wchodzi też w skład kompletu sb600. Ja przynajmniej mam. (domyślam się, że chodzi o AS-19)
MarzycielPL
23-05-2008, 16:15
Panowie to jak z ta stopka??:) bo nie ukrywam ze przy zdalnym odpalaniu fotek napewno sie przyda..:)
Panowie to jak z ta stopka??:) bo nie ukrywam ze przy zdalnym odpalaniu fotek napewno sie przyda..:)
w oficjalnej dystrybucji jest, w przemycie nie zawsze
Zestaw SB-600:
-futerał
-stopka
-instrukcja
-folder o CLS
Zestaw SB-800
-futerał
-stopka
-dyfuzor
-zestaw folii korekcyjnych SJ-1
-instrukcja
-folder o CLS
Szczególnie wazny jest zestaw folii (zestaw to może za dużo powiedziano - folia do żarowego i fluoroscencyjnego). W sprzedaży jest powiększony zestaw SJ-2, ale sporo kosztuje.
Nie wiem, czy zestaw SJ-1 mozna kupic oddzielnie. Futerały srednie - ja SB800 noszę w futerale od SB-28. Stopka jest bardzo pomocna - ja często w pomieszczeniu mam dwie SB na tych stopkach.
Zestaw SB-600:
....
Zestaw SB-800
...
-zestaw folii korekcyjnych SJ-1
.....
Szczególnie wazny jest zestaw folii (zestaw to może za dużo powiedziano - folia do żarowego i fluoroscencyjnego). W sprzedaży jest powiększony zestaw SJ-2, ale sporo kosztuje.
Nie wiem, czy zestaw SJ-1 mozna kupic oddzielnie. Futerały srednie - ja SB800 noszę w futerale od SB-28. Stopka jest bardzo pomocna - ja często w pomieszczeniu mam dwie SB na tych stopkach.
W ramach sprostowania, nie jest to zestaw SJ-1. Są to po prostu dwa filtry.
Zestaw SJ-2 jest to zestaw do lampy SB-R200 i tylko do niej ze względu na wielkość filtrów.
Jest też zestaw, SJ-1 jest on dedykowany do SB-600 i SB-800 a w jego skład wchodzi:
"The Colored Gel Filter Set SJ-1 contains a total of 20 filters in 8 kinds of colored gels: FL-G1 (for fluorescent light); FL-G2 (for fluorescent light); TN-A1 (for incandescent/tungsten light); TN-A2 (for incandescent/tungsten light); Blue; Yellow; Red; and Amber."
No i nie jest aż tak drogi ;) jak ktoś byłby zainteresowany niech napisze do mnie na PW ;)