Zobacz pełną wersję : 180-200 VR - autofocus piszczenie
Czy piszczenie AF w 18-200VR to normalne, tak jakby byłyby nienasmarowane łożyska:) ?
Pozdrawiam
Czy piszczenie AF w 18-200VR to normalne, tak jakby byłyby nienasmarowane łożyska:) ?
Ponoć to oznaka zdychania silnika AF w obiektywie.
spiritwood
21-05-2008, 23:08
Niekoniecznie. Piszczy co czwarty egzemplarz 17-35. Niektóre tak przez osiem lat i nie chcą, skubane, zdychać ;)
Niekoniecznie. Piszczy co czwarty egzemplarz 17-35. Niektóre tak przez osiem lat i nie chcą, skubane, zdychać ;)
Czyli podsumowując, może zdechnąć, ale może też nie zdechnąć. :mrgreen:
A jak zdechnie bez piszczenia? :)
U mnie czasami popiskuje N70-200, ale to pewnie z rozkoszy ;) :)
18-200 i pozostałe u mnie tego nie doświadczają i nie popiskują ;) :)
U mnie czasami popiskuje N70-200, ale to pewnie z rozkoszy ;) :)
Z rozkoszy to ja bym piszczał, gdybym tylko miał 70-200. :(
Z rozkoszy to ja bym piszczał, gdybym tylko miał 70-200. :(
To już niedługo sobie popiszczycie razem :). Na podstawie śledzenia działu giełda wnioskuję, że w twoim wypadku to już postanowione i obecnie to tylko kwestia czasu ;) :). Jestem przekonany, że nie będziesz żałował decyzji - to rewelacyjne (i niestety ciężkie) szkło.
To już niedługo sobie popiszczycie razem :). Na podstawie śledzenia działu giełda wnioskuję, że w twoim wypadku to już postanowione i obecnie to tylko kwestia czasu ;) :). Jestem przekonany, że nie będziesz żałował decyzji - to rewelacyjne (i niestety ciężkie) szkło.
U mnie to jest postanowione już dawno tylko, że polska cena mi niezbyt odpowiada.
A kolejne okazje wyślizgują się z rąk (jak ta ostatnia, nosz...).
W najgorszym wypadku ktośtam z rodziny się ponoć do USA we wrześniu wybiera.
Stwierdziłem, że nie będę się bawić w półśrodki i kupię porządne pełnoklatkowe tele ze stabilizacją. Dużego wyboru nie miałem. :D
A jak się okaże, że to jednak nie to, to zawsze można sprzedać.
U mnie to jest postanowione już dawno tylko, że polska cena mi niezbyt odpowiada.
A kolejne okazje wyślizgują się z rąk (jak ta ostatnia, nosz...).
Co jakiś czas okazje się zdarzają - wiem co mówię :)
Stwierdziłem, że nie będę się bawić w półśrodki i kupię porządne pełnoklatkowe tele ze stabilizacją. Dużego wyboru nie miałem. :D
Jak się będziesz ociągał, to może Nikon Cię zaskoczy i będziesz miał dylemat - nanopowłoki potrafią wiele :)
A jak się okaże, że to jednak nie to, to zawsze można sprzedać.
Zapomnij o chęci wyzbywania się tego szkła - chyba, że śmierć głodowa zajrzy ci w oczy ;)
Pozdrawiam
Czyli jest się o coś martwić, reklamować obiektyw czy dać sobie spokój?