Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Z cyklu: 'krakowskie czarnobiałe kwadraty' (ale nie szachownice)
Witam... i o zdanie pytam. :)
Dziś przedstawiam czarnobiałe (prawie) kwadraty. Zastanawiam się, czy bardziej to do abstraktu, czy jeszcze jest to architektura -
ale powiedzmy, że jeszcze tak. Jak się będą podobać, to dodam jeszcze, a jak nie - to nie muszę dodawać od razu.
Smacznego życzę! :)
1
http://img391.imageshack.us/img391/724/kwadrat1yl5.jpg
2
http://img150.imageshack.us/img150/3751/kwadrat2sh3.jpg
3
http://img354.imageshack.us/img354/1275/kwadrat3ad2.jpg
ja chce umieć tobić TAKIE zdjęcia !
Zdjęcie nr 2 na scianę i to w formacie XXL! Niebiański klimat!!!
Marcin Stawiarz
21-05-2008, 20:02
2 jest niesamowita, gratuluje!
Motorniczy
21-05-2008, 20:04
Bardzo dobre . Pozdrawiam
Rewelacja! Dwójka wprost zjawiskowa!
Ale masz wypasione korytarze w chacie ... nic dodać nic ująć, powiem jeszcze, że dawno nie widziałem tylu tonacji bieli dobrze, że oglądam to teraz na dobrym monitorze.
2 rewelacyjna. 1 takze calkiem niczego sobie.
Dużeeeeee brawa za 2 - reszta trzyma też wysoki poziom :)
Fiu, fiu, fiu....Bombel pojechal, a moze raczej Pan Bombel:), 2-ke mógłbym mieć na scianie w sypialni:)
Dawaj więcej!
Próbowałem coś podobnego zrobić..., jak dobrze, że nie pokazałem :mrgreen:
Naprawdę świetne!
Gratuluję
Jak masz wiecej z tej serii to czekamy.. :) !!
Wszystkie wysmienite!
Jakub Klimczak
21-05-2008, 20:49
1 i 2 są świetne.
Bomblu, zapisz mnie na listę ludzi z innej bajki, bo mnie takie ascetyczne w swej wymowie, obrazy nie bardzo leżą.
W grafice być może piałbym jak koledzy wyżej z zachwytu, ale gdy dodam przedrostek "foto", to już niekoniecznie.:D
Mnie się bardzo podoba. 1 i 2 są po prostu świetne. Gratulacje!!!
puchbeary
21-05-2008, 21:26
Łooo... :shock: Wszystko za kolegami
Mnie tez się bardzo podoba
TAK , TAK , TAK i jeszcze raz TAK.
Ale bombowe foty co ja pisze jakie bombowe tosz to foty BOMBLOWE :mrgreen:
No to pojechales po bandzie.Bravo.
Pozdro...........
wyśmienite, znakomite kremowe półtony... -gratuluje.
btw. zamieniłbym w prezentacji miejscami 2 i 3.
edit:
po spojrzeniu - może nie zmieniałbym... kto to wie:)
pozdr.
Koledzy - naprawdę dziękuję za ciepłe słowa. Jestem szczerze wzruszony. Miło, że przypadły do gustu.
BTW - rozśmieszyła mnie myśl, że to korytarze w mojej chałupie. :) Życzyłbym sobe takiej, to fakt.
bukowy dziad
22-05-2008, 01:45
2 i 3 rewelacja:D a ja naprawde nie jestem jakims skrajnym fanem formy i abstrakcji:)
1 mi sie nie otwiera i to jest jeden z tych niewielu watkow, gdy wiem, ze przez to cos trace:)
szczere gratulacje:)
Piotr_ek
22-05-2008, 12:55
Rewelacja.
Niech ktoś doda opcję oceny "bardzo doskonały" to takową wystawię :)
Kadrowanie mi się podoba. W ogóle to fotografie wydają mi się takie bardzo dynamiczne co oczywiście jest na plus.
pzdr,
P.
diZaster
22-05-2008, 12:59
1 i 2 sa swietne
grzegorzant
22-05-2008, 15:05
2-ka podoba mi sie najbardziej !
ale napisz pisss co to jest ? :)
...no to wyszedłem na architektonicznego ignoranta - jakim pewnie i tak jestem
pozdrawiam
dwójka super! później w kolejności jedynka i trójka
naprawdę pięknie artystycznie uchwycone zdjęcia zwłaszcza drugie!!!!
daję *****
czekam na więcej takich fotek!!!
bomb(l)owe :> czy musze cos dodawac?
Koledzy (i Koleźanki), dziękuję, ale zawstydzacie mnie. :oops: Nie sądziłem, że będzie aż tak.
ale napisz pisss co to jest ? :)
...no to wyszedłem na architektonicznego ignoranta - jakim pewnie i tak jestem
Jeśli to coś pomoże, to barierka ostatniego spocznika. :) I wcale nie musisz być ignorantem, źeby tego nie wiedzieć... To barierka zabezpieczająca od góry klatkę schodową (która tu jest okrągła), źeby nie spaść na pysk w przepaść. :) A skoro klatka schodowa jest po okręgu, bieg schodów też, to i barierka na górze tak samo.
Mam nadzieję, źe się rozjaśniło - choć zdjęcie ma i tak jasne kolorki. :)
Koledzy (i Koleźanki), dziękuję, ale zawstydzacie mnie. :oops: Nie sądziłem, że będzie aż tak.
dobra, dobra Bombel, bez minoderii i fałszywej skromności :-)
Powiedz lepiej ile kosztuje metr na metr...
motylanoga
22-05-2008, 22:04
No i gdzie obiecana kontynuacja?! Ja chce więcej! :D
Piękne.
szondelka
22-05-2008, 22:11
ale narobiłeś smaka...ja chcę więcej...więcej...więcej....:)
Więcej powiadacie...
Ja - wicie, rozumicie - wolno się zbieram. No cykl niby jeeeest, coś tam wisi w powietrzu, ale obrobiony nie do końca tak jak potrzeba, trochę mu tego i owego brakuje, trochę - wicie rozumicie - nie za bardzo, a trochę właśnie za bardzo... Słowem - dojrzewa.
Jak dojrzeje, to ma dwie możliwości: albo spadnie w trawę i zostanie, bo mi się dlaczegoś przestanie podobać, albo podniosę i pokażę. Tylko ja, jak już mówiłem, trochę wolno się do tego zabieram jakby...
Albo to już będzie co innego... :)
och Ty Bomblu jeden ************************************************** ***************Ty Bomblu ************************************************** ******* REWELACJA ***
************************************************** ************************************
*************************** pozdrawiam :-D
CUDO
Noo Bombel. Czegoś takiego jeszcze tutaj nie widziałem. Wielkie wyrazy uznania!
Tylko gdzie jest dramatyczne niebo? ;-)
Niesamowite zdjęcia, jedne z lepszych jakie widziałem nie tylko na tym forum. Uwielbiam takie minimalistyczne zdjęcia, linie, kształty, tonacje. Zapisuje sobie do katalogu, żeby mi nie zginęły - bo 5* niestety nie wystarczy:-) Kurcze, mam nadzieję, że kiedyś też tak będę potrafił...
Pozdrawiam serdecznie,
Hael
grzegorzant
23-05-2008, 10:39
...Jeśli to coś pomoże, to barierka ostatniego spocznika. :) Mam nadzieję, źe się rozjaśniło - choć zdjęcie ma i tak jasne kolorki. :)
No teraz to widzę !
A jak wiem juz co to jest, to .... ech szkoda gadać :)
P.S. jakby coś dojżało i - jak piszesz - spadło w trawe pozostając w niej opuszczone przez Ciebie, to daj znać które to drzewo.
Ja pójdę i pozbieram w pokorze !
pozdrawiam i zazdroszcze lub na odwrót ;)
No i się hajkeja w architekturze doczekałem... Bardzo, bardzo dobre.
Na jedynce załamanie barierki sprawia wrażenie, że to składak dwóch zdjęć - jakiś delikatny cień tam się nie pojawił był? ;]
No i się hajkeja w architekturze doczekałem... Bardzo, bardzo dobre.
Na jedynce załamanie barierki sprawia wrażenie, że to składak dwóch zdjęć - jakiś delikatny cień tam się nie pojawił był? ;]
Nie, to jest jedna klatka. To załamanie poręczy to płaski kawałek przy spoczniku (czyli takim płaskim kawałku podłogi pomiędzy dwoma biegami schodów) i załamanie przy zaczynającym się biegu schodów.
Na trójce widać ten fragment z innego miejsca - płaski kawałek nad drzwiami, a potem bieg schodów do góry. Poręcz za nimi podąża.
W tych obrazkach nei ma złożeń, wszystkie są pojedynczymi klatkami.
Nie, to jest jedna klatka. To załamanie poręczy to płaski kawałek przy spoczniku (czyli takim płaskim kawałku podłogi pomiędzy dwoma biegami schodów) i załamanie przy zaczynającym się biegu schodów.
Na trójce widać ten fragment z innego miejsca - płaski kawałek nad drzwiami, a potem bieg schodów do góry. Poręcz za nimi podąża.
W tych obrazkach nei ma złożeń, wszystkie są pojedynczymi klatkami.
Ja wiem, dlatego napisałem "sprawia wrażenie". I stąd też myśl o tym, czy nie można by tego (oczywiście zależy to od kierunku oświetlenia na miejscu) zaakcentować tego miejsca jakimś światłocieniem.
Niedzwiedz
23-05-2008, 12:49
pikne !
jacoslavgth
23-05-2008, 13:03
ujdzie :) 2 świetne
wróciłem raz jeszcze - wiesz wszyscy chwalą dwójkę, a mnie oprócz wspomnianej wyżej urzeka całość, kapitalnie z zamysłem do siebie dopasowana począwszy od pierwszej fotki czyli schodzeniem ze schodów a skończywszy na wyjsciu w fotce nr 3 --- niesamowity klimat obrobki wszystko to razem w całości albo na konkurs albo do galerii
pozdrawiam :-D
Albert44
24-05-2008, 09:57
:-D Chapeau bas!
Musze i ja dołączyć do tych glorii, nie wytrzymam jeśli nie wpiszę tu swojego ach i och :)
Gratulacje
Trzy genialne zdjęcia. Chylę czoło.
uwielbiam taki rodzaj fotografii. Podziwiam wszystkie 3 ...oprócz ramek, ale to kwestia gustu.
oj, piękne te zdjęcia ( może się powtarzam z kimś, ale nie czytałem wszystkich opinii ;) )
p.s. wnętrza też ładne, można wiedzieć co to? ktoś miał odwagę.....
...
p.s. wnętrza też ładne, można wiedzieć co to? ktoś miał odwagę.....
u bombla w domu :mrgreen:
Jak bedziemy znac PS i robic takie zdjecia jak bombel to tez bedziemy mieli tak w domu...:)
2 kopie d...ko, choc kazda ma swoj urok.
świetne jedynkę już widziałem, dwójka fantastyczna ale to już chyba nie architektura, trójka dopełnia cykl, fajne masz schody w chacie :)
Wszystkie ladne, a dwojka fantastyczna.
2 rewelacyjna. Gratuluje:)
Pozdrawiam:)
borregaard
25-10-2008, 23:22
Odkopane czy nie....jest OK...
Pzdr
Andrzej......
a co Wy tam robicie......:mrgreen:
klimaty Gaudiego,pozytywnego świra z Barcelony.
nie ma sie do czego doczepic.
charmside
02-11-2008, 19:30
Super wszystkie, najlepsza nr 2.