Zobacz pełną wersję : Gwarancja - 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX Zoom-Nikkor
Witam,
Szybkie proste pytanie... Kupuje w/w obiektyw z allegro. Koleś mówi, że jest na gwarancji europejskiej. Czy ta gwarancja jest akceptowana przez Nikon Polska? Pytam bo nie mogłem się dodzwonic Nikon Polska.... próbowałem z 10 razy dzisiaj. Druga sprawa to czy potrzebny jest rachunek fiskalny lub faktura aby gwarancja była respektowana?
Pozdrawiam
Europejska jest akceptowana ponoć jeśli masz podbita gwarancje i paragon/ fakture
cypherdid
20-05-2008, 22:55
hehe...nie ma to jak kupować profi szkiełko na allegro dla zaoszczędzenia 200zł...powodzenia jeśli będą problemy!! o kilku już słyszałem...sprzęt refurbished, albo inne ustrojstwa..good luck
Oszczedziłem dokładnie 1370zł a nie 200zł... Szkło ma przyjsc za 2 dni. Koleś je sprzedaje ponieważ dostał je jako prezent od wójka jendak jak sie okazało on ma Eosa a obiektyw jest Nikon więc się go pozbywa. Obiektyw jest nowy i nie używany. Podobno nawet nie był rozpakowany... Gdyby to było 200zł to bym kupił je w sklepie, jednak jest inaczej a wszystko wskazuje na to, że mówi prawde. Szkoda, że właściciel szkła mieszka na drugim końcu polski bo bym pojechał osobiście po nie...
cypherdid
21-05-2008, 08:13
Oszczedziłem dokładnie 1370zł a nie 200zł... Szkło ma przyjsc za 2 dni. Koleś je sprzedaje ponieważ dostał je jako prezent od wójka jendak (...)
przez "u" ;)
powodzenia z kupnem..oby było OK
hehe :-) podeśle zdjęcia jak dostane obiektyw. Jestem ciekaw waszej oceny. Pozdrawiam.
Nikon nie sprzedaje objektywow na gwarancji europejskiej a jedynie miedzynarodowej, na europejskiej sprzedawane sa jedynie lustrznki cyfrowe, Coolpixy i skanery.
Jezeli gosc ci wciska gwarancje europejska to jest to sciema.
Potrzebna jest faktura z numerem seryjnym obiektywu i blankiet gwarancyjny z numerem obiektywu.