Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Weronika lat 5
dawno nie wstawiałem Weroniki (dla niewtajemniczonych - moja wnuczka ) właśnie skonczyła pięć lat
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img155.imageshack.us/img155/4545/dsc7905kkjz0.jpg)
Wioletta
20-05-2008, 15:27
Bardzo ladnie, rosnie sliczna modelka! Super kolorki, kuknelam skad jestes bo mojej znajomej Weronika bardzo podobna ;) Ale to nie ta sama, chyba wszytskie Weroniki sa takie sliczne :))
Gratulacje, bardzo ladne zdjecie, ja mam problem z fotkami na dworze bo ciagle przepalone albo niedoswietlone, a tutaj idealnie.
tak jest urocza - tutaj znajdziesz jej wcześniejsze fotki
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=46004
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=38178
pozdrawiam :)
Ladna modelka to i zdjecia ladne :-D
harb - rewelacja, zarówno modelka jak i zdjęcie od strony technicznej - świetna kolorystyka i GO.
też bardzo mi się podoba , będzie świetna pamiątka
Ladna modelka to i zdjecia ladne :-D
Oj Arturo Arturo - wiesz ze ja się nie znam a to mi się udało:lol::lol::lol: ( ale mówi się w okolicach Sopotu że masz ładne dzieci a Twojej puchy to by były foty) :razz:
pozdrawiam serdecznie :mrgreen:
Vodafone
20-05-2008, 19:11
Nie no Harb... jak zwykle super ;-) wnusię masz de best a ona ma szczęście ponieważ ma wspaniałego dziadka,który dba o to aby miała co obejrzeć i wspominać !!!!
Nie no Harb... jak zwykle super ;-) wnusię masz de best a ona ma szczęście ponieważ ma wspaniałego dziadka,który dba o to aby miała co obejrzeć i wspominać !!!!
dzieki Voda - jest tak ładna w realu że gdy z tydzień jej nie widzę , to nie mogę ogarnąć tej urody :-D
chwile wcześniej natrafiłem gdzieś na Twoją wypowiedz i przeglądnąłem strone ze stopki - tam jest więcej fotek Weroniki. :) Śliczna wnuczka..
Vodafone
20-05-2008, 20:35
dzieki Voda - jest tak ładna w realu że gdy z tydzień jej nie widzę , to nie mogę ogarnąć tej urody :-D
Tak... jest piękna,ale... piękna modelka to nie wszystko ponieważ trzeba to piękno jeszcze umieć pokazać a Ty według mnie jesteś w tym mistrzem ;-) Mamy tu do czynienia z pięknem oraz artystą,który wie jak i potrafi w sposób szczególny je ukazać ;-) Co widać na Twoich fotografiach ;-)
Pozdrawiam i czekam... na następne fotki ;-)
Tak... jest piękna,ale... piękna modelka to nie wszystko ponieważ trzeba to piękno jeszcze umieć pokazać a Ty według mnie jesteś w tym mistrzem ;-) Mamy tu do czynienia z pięknem oraz artystą,który wie jak i potrafi w sposób szczególny je ukazać ;-) Co widać na Twoich fotografiach ;-)
Pozdrawiam i czekam... na następne fotki ;-)
nie zawstydzaj mnie :oops:,bo do jak piszesz do takiej pozycji to mnie o cho cho , Weronika jest fotogeniczna - nie ukrywam ze trzeba się napocić aby ją złapać w takim specyficznym podkreślającym jej urode kadrze ale uzyskany
efekt jezeli wyjdzie jest tego wart :-D
Odii -dzieki za wizytę rzeczywiscie w galerii jest kilkadziesiąt fotek Weroniki i wiele jest moim zdaniem udanych
(ale ja w stosunku do niej nie umiem być obiektywnym)
pozdrawiam :-D
Adam Trzcionka
20-05-2008, 21:44
prześliczna dziewczynka, przyjemne foto.
prześliczna dziewczynka, przyjemne foto.
dzieki Adamie ,Ciebie gościć to zaszczyt :-D
borregaard
21-05-2008, 07:18
Oj dziadku ,dziadku...dumny jak paw z wnusi,bo i jest z kogo....:-D
Od roku i ja to rozumiem...
Śliczna dziewczyna i śliczna fota.
Pzdr
Andrzej
Piękna fotka, aż się człowiek mimowolnie uśmiecha do tak radosnego dziecka :)
Piękna modelka i piękne zdjęcie Harb :!:
Janusz tylko pozazdroscic takiej pieknej MODELKI
piekna fotka podoba sie bardzo
Pozdrawiam Mirek
Bardzo mi sie podoba, (też mam 5 - letnią ale córkę)
portret Weroniki wstawiłem również tutaj
http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=59674
zapraszam :-D
Śliczna dziewczynka, zachwyca mnie nie tylko JEJ uroda ale i TWOJA umiejętność jej pokazania, uchwycenia tego odpowiedniego momentu.
ps
piękna modelka i dobry fotograf = świetna fotka:-D
gratuluje wnuczki i fotki obydwie świetne :)
sympatex
22-05-2008, 00:45
genielna modelka, genialnie uchwycona...!!!!!!!!!!
Archibald
22-05-2008, 11:36
Jeden z najlepszych portretów jakie ostatnio widziałem - ma "to coś" :-)
Brawo! :-)
dziękuję wszystkim za odwiedziny i po raz któryś z rzedu tak ciepłe przyjęcie Weroniki , postaram się w najblizszym czasie wstawić jeszcze kilka fotek
Bardzo ładny portret, wyraz twarzy radosny - świetnie złapane no i ta delikatna kontra od słońca, miodzio :) Gratuluje! :)
Pozdrawiam,
AMI
no jak można popełnić takie fajne zdjęcie!:)
LMarek69
24-05-2008, 00:48
No tak , wzór do naśladowania :-)
mam pytanie do moderatora który dokonał operacji na tej fotce - dlaczego po prawie czterech dniach od wystawienia przenosi się watek z "albumowych " do działu "Ludzie -portret" nie rozumiem takiego posunięcia
ponadto jako autor nie czuję się na siłach wystawiać zdjęć w tym dziale , gdzie kryteria oceny są znacznie ostrzejsze
poza tym nie umieszczono informacji o przeniesieniu wątku a zwykle się tak czyni - proszę więc o nie uszczęśliwianie na siłę
pozdrawiam serdecznie :-D
Witam... co do wnuczki to już chyba każdy czytał i widział ... mi pozostaje jedynie podpisać się pod słowami innych ... Zdjęcie samo w sobie również ma to coś czego brakuje w niektórych portretach ... może to zasługa wnuczki? ;-) ... a teraz tak poważniej osobiście (nie żebym się czepiał) ale odnoszę wrażenie że to zdjęcie nie jest ostre ... moim subiektywnym zdaniem ostrość złapałeś na jej rękawie ... ramieniu ... przez co twarz jest troszkę rozmyta ... wskazywałoby na BF? Ale w sumie każdy robi zdjęcia po to by cieszyły i żeby mieć przyjemność z robienia zdjęć więc nie bierz sobie za bardzo do siebie mojej uwagi (pewnie się mylę).
Pozdrawiam i jeszcze raz gratulacje
Januszu - Twoja Weronika to żyła złota ;)
I nie panikuj z przeniesieniem do innego działu - tutaj też jest bardzo na miejscu.
Pozdrawiam serdecznie.
Co tu dużo gadać, potrzebna Ci BLENDA i tyle.
mam pytanie do moderatora który dokonał operacji na tej fotce - dlaczego po prawie czterech dniach od wystawienia przenosi się watek z "albumowych " do działu "Ludzie -portret" nie rozumiem takiego posunięcia
nie przeglądam codziennie wszystkich działów i wszystkich postów. Do tego wątku zajrzałem przez wzgląd na autora i na modelkę :-D, a że to było 4 dni po wystawieniu....
ponadto jako autor nie czuję się na siłach wystawiać zdjęć w tym dziale , gdzie kryteria oceny są znacznie ostrzejsze
tak i nie. Zdjęcie powinno sie umieszczać zgodnie z kategoriami. W przypadku kategorii z ludźmi jest mały problem - zdjęcia czasami pasują do kilku kategorii naraz. To jest świetny, naturalny portret. Tylko dodać blende i byłoby już w ogóle super. :-D Jest lepsze niż niektóre z lampą, którą to za twardo świecisz.
Co do kryteriów oceniania w działach - powinny być rózne. Jeśli nie są - to są inne tego powody (domyślam się dlaczego tak jest) i to by było na inną dyskusję.
poza tym nie umieszczono informacji o przeniesieniu wątku a zwykle się tak czyni - proszę więc o nie uszczęśliwianie na siłę
o przenosinach juz najczęściej nie informuję. Kiedyś tak robiłem, ale było potem za dużo korespondencji z autorami zdjęć. Przy czym o ile tu można by faktycznie podyskutować, to są wręcz ewidentne "pomyłki" ale autorzy są uparci i chcą zdjęcia gdzie indziej. Przyjełem więc zasadę, że ci autorzy którzy się nie zgadzają z takim, a nie innym przeniesieniem - gdy o tym napiszą, to z nimi o tym rozmawiam (na PW).
Myslałem, że ci tym przeniesieniem zrobię przysługę. Jeśli nie chcesz - mogę przenieść.
Więcej wiary w siebie. :-D To dobre zdjęcie - o czym choćby świadczą komentarze, także te dane już w dziale portret.
ok Jacku Twoja argumentacja trafiła , aczkolwiek nie do końca - jest tutaj i niech zostanie, ja wiem że fotka mimo kilku (drobnych)niedociagnięć jest fajna ( została też wyróżniona na innym forum)
super fotka. kolory, swiatło i reszta też :) ja tez bede robić takie portrety dzieciom, jak bede miał :)
No i kup se komplet BLEND.:D
No i kup se komplet BLEND.:D
tak i poproszę Ciebie abyś je za mną nosił - kolego ADAMIE1 ja jestem do bólu amatorem , a zdjęcia robię naprawdę dla przyjemnosci, co nie oznacza że nie ma w moim hobbystycznym zajęciu ambicji - ale portrety robię naprawdę sporadycznie i nie ma sensu z mojego punktu widzenia aby nadmiernie obkładać się sprzętem
jeżeli będę naprawdę potrzebował profesjonalny portret Weroniki to z Gdańska do Bydgoszczy jest rzut beretem i myślę że znając fascynację Jacka Z urodą Weroniki - zrobiłby jej piękny portret z zachowaniem wszelkich aspektów sztuki fotograficznej
przez cały czas czytając Twoje komentarze nie mogę się oprzeć wrazeniu że to sposób wypowiedzi Davida555
tak i poproszę Ciebie abyś je za mną nosił - kolego ADAMIE1 ja jestem do bólu amatorem , a zdjęcia robię naprawdę dla przyjemnosci, co nie oznacza że nie ma w moim hobbystycznym zajęciu ambicji - ale portrety robię naprawdę sporadycznie i nie ma sensu z mojego punktu widzenia aby nadmiernie obkładać się sprzętem
jeżeli będę naprawdę potrzebował profesjonalny portret Weroniki to z Gdańska do Bydgoszczy jest naprawdę rzut beretem i myślę że znając fascynację Jacka Z urodą Weroniki - zrobiłby jej piękny portret z zachowaniem wszelkich aspektów sztuki fotograficznej
przez cały czas czytając Twoje komentarze nie mogę się oprzeć wrazeniu że to sposób wypowiedzi Davida555
Bracia, jak to bracia, nieraz bywają dość przewidywalni.:D
A co do fotek, to David też by pięknie uwiecznił Twoją wnuczkę.
Ma do tego dryg.
A powracając do tematu BLEND:D, to można improwizować i to wcale niedrogo i nieciężko. ;)
A co do fotek, to David też by pięknie uwiecznił Twoją wnuczkę.
Ma do tego dryg.
A skąd wiesz? Nie widzieliśmy tu żadnej pracy Davida555...
A skąd wiesz? Nie widzieliśmy tu żadnej pracy Davida555...
Ja mam nie wiedzieć, toż siedzę w jego fotelu, klepię po jego klawiaturze i nosze (póki co), jego kapcie.
No i mam dostęp do jego prac, zresztą nie od dziś.
Stąd wiem.:D
agawytka
27-05-2008, 14:44
:D:D:D
Harb, przecudna wnuczka i super fotka :) gratuluje bardzo :)
Coś wspaniałego! Technicznie perfekcyjnie, emocjonalnie jeszcze lepiej, prześliczny obrazek prześlicznej księżniczki.
Jak tylko pamiętam to jest to Twoje najlepsze zdjęcie jakie kiedykolwiek widziałem.
Ja mam nie wiedzieć, toż siedzę w jego fotelu, klepię po jego klawiaturze i nosze (póki co), jego kapcie.
No i mam dostęp do jego prac, zresztą nie od dziś.
Stąd wiem.:D
i w zaskakujący wręcz sposób Ty objawiłeś się na forum w momencie kiedy Twój (wyimaginowany?) brat zniknął?!
EOT
LUX dziewczyna. Bardzo ładne i naturalne foto.
i w zaskakujący wręcz sposób Ty objawiłeś się na forum w momencie kiedy Twój (wyimaginowany?) brat zniknął?!
EOT
Wybacz, ale Twoje sugestie są co najmniej nie na miejscu.
Odważyłem się zarejestrować tutaj pod jego nieobecność, tylko dlatego, żeby nieudolnie go naśladować.
To forum nas dwóch by nie zdzierżyło, możesz być pewna, moja droga.:D