PDA

Zobacz pełną wersję : coolpix 5700 i rozmyty obraz

namor77
22-04-2006, 01:01
W czasie swiat zepsul mi sie aparat;-( przez tyle rak sie przewinal ze trudno powiedziec co z nim tak naprawde sie stalo. w kazdym badz razie obraz na wyswietlaczach jest rozmyty. cale menu jak rowniez zdjecia zrobione wczesniej sa ok.
Czy siadla mi matryca? a jesli tak ile moze to kosztowac?
Czy ktos mial podobny przypadek?
Pozdrawiam

DarekS
22-04-2006, 20:58
Witam!
Zacznę od prozaicznej porady (proszę nie obraź się, ale nie wiem jak długo się tym aparatem bawisz): obok małego wizjera jest pionowe pokrętło - służy do regulowania ostrości obrazu w wizjerze.
Potem spróbuj przywrócić nastawy aparatu fabryczne: przycisk "MENU" naciśnij dwukrotnie i wybierz "C" a potem potwierdź.
A jak to nie pozostaje serwis Nikona.
Pozdrawiam i powodzenia
Darek

namor77
22-04-2006, 22:32
Bawie sie od sierpnia 2005. Ta "nie ostrosc" nie wystepuje tylko w wizjerze, ale rownierz na wyswietlaczu LCD. Właściwie to nie jest ostrość a obraz jest troszke wydłużony w pionie i linie konturów są postrzępione wygląda to jak obraz "matrixa" ;-)

paskud
22-04-2006, 23:06
brałeś może ostatnio niebieska pigułkę ??

na początek zresetuj wszystkie ustawienia i zobacz czy pomogło ;)

namor77
23-04-2006, 00:48
Nie nie bralem pigiulki. Ale to byla pierwsza czynnosc ktora zrobilem, zresetowanie do ustawien fabrycznych.
Acha jeszcze jedna sprawa. To juz zdazylo sie w pierwsze swieto. Ale wylaczylem i wlaczylem kilka razy aparat i pomoglo. W II swieto zrobilem jeszcze 2 zdjecia i wylaczylem aparat przy nastepnym wlaczeniu znow bylo to samo co obserwuje teraz czyli "choinki" w wizjerze i na LCD.