PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Klif ... - [Nemeth]

Nemeth
18-05-2008, 21:28
Witam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img394.imageshack.us/img394/9990/dsc5436la3.jpg)

ISO100, f/4, 0,77s

pozdr.

majestickrk
18-05-2008, 21:30
Bardzo fajna fotka:) podoba mi się bardzo rozmycie wody, miód jak dla mnie:)

pozdr

Calme
18-05-2008, 21:32
Nastrój i klimat zdjęcia jest fajny - natomiast co do cięcia kadru - szczególnie lewej górnej - to bym trochę marudził.

Piotr_ek
19-05-2008, 01:26
Niesamowite !

Patrzę się i patrzę i napatrzyć się nie mogę.

W sumie to nawet nie wiem co mam napisać... Kamień wydaje się być elementem dominującym, w tle to przewracające się drzewko i ta budująca dynamikę woda. Świetne... :) pozdrawiam

adrian
19-05-2008, 08:17
Takie trochę dziwnie skomponowane. Kamień w mocnym punkcie, ale zupełnie niewyeksponowany. Nie wiem na czym oko zawiesić. No i nie podoba mi się ucięte drzewo u góry.

Jessus
19-05-2008, 08:33
klimat zdjęcia bardzo fajny. Co do kadru mam obiekcje jak wyżej (cięcie drzewek).

pozdrawiam

<| MICHAŁ |>
19-05-2008, 08:35
pewnie sie Macku zdiwisz, ale powiem Ci szczerze, ze zdjecie jest bardzo dobre. Bardzo!
i kadr i zamysl i wykonanie - zgralo sie wszystko.
i mozna zrobic dobre zdjecie bez lodki?
:mrgreen:

wi_ni
19-05-2008, 08:55
A mi bardzo przeszkadza w odbiorze tej kompozycji winieta z prawej strony, z lewej się gubi w cieniach i to dobrze, ale z prawej całkowicie nie pasuje.

pebees
19-05-2008, 08:58
A mi bardzo przeszkadza w odbiorze tej kompozycji winieta z prawej strony, z lewej się gubi w cieniach i to dobrze, ale z prawej całkowicie nie pasuje.
Nie znasz się, bez winiety to zdjęcie by nie było ahtystycznym :)
A tak poważniej, to moim zdaniem albo prawa strona za lekka, albo lewa - za ciężka.

ADAM1
19-05-2008, 09:12
Czy mnie się wydaje, czy Tuwim powiedział coś niepochlebnego o lubicielach symetrii.:D

Mnie tam się podoba, tak, jak jest.

pebees
19-05-2008, 09:24
Czy mnie się wydaje, czy Tuwim powiedział coś niepochlebnego o lubicielach symetrii.:D
Mnie tam się podoba, tak, jak jest.
O, to widzę powiedział coś o Tobie... bo to zdjęcie jest, w pewnym sensie, symetryczne :D

ADAM1
19-05-2008, 09:31
O, to widzę powiedział coś o Tobie... bo to zdjęcie jest, w pewnym sensie, symetryczne :D

Symetryczne, powiadasz,:D pebeesie z Płocka?:mrgreen:

A niech Cię nie znam, z takimi wnioskami.:D

Guancho
19-05-2008, 10:47
Bez historii, a może raczej bez histerii.
Nie wiem czy to kwestia wyczerpania przez Ciebie morskich klimatów do cna (zapraszamy w góry) ;), choć to chyba niemożliwe...
Tak jak ktoś tutaj już pisał... straszn bałagan, dodatkowo potęgowany przez dysonanse Lewa<->Prawa strona.
Technicznie bardzo dobre :)
Pozdrawiam.

Nemeth
19-05-2008, 11:40
Dzięki za odwiedziny ;)

Drzew nie sposób było pokazać w całości na jednym kadrze nawet na 12mm. Skupiałem się na wodzie i nawet w pionie ciąłem podobnie.
Bałagan faktycznie jest. Pytanie czy to moja niedbałość kompozycyjna czy uroki rządzącego się prawami natury fragmentu wybrzeża?
Mnie osobiście nieco drażni pozycja tego kamienia, który nie tkwi idealnie w mocnym punkcie ale jedyną radą na to było wejść głębiej do wody. Nie zrobiłem tego bo jakby mi fale zalały woder to bym się nie wygrzebał z wody ;)

Pebees - tak. Będzie aHtystycznie. Jeszcze jakiś czas. Jako, że daje idealnie proste zdjęcia będziesz mieć na co marudzić ;P

wypass
19-05-2008, 12:12
drzewa ucięte dla mnie w najlepszy możliwy sposób:)
dnamiczna, a nie spokojna i gładka jak mleko ( jak w serii ambinet) też wygląda imponujaco...
podoba mi się bardzo:)