PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] "-o--"

Nostromo
18-05-2008, 18:48
Rzepak już był. Teraz kolej na zboża. Takie żytko wypatrzyłem, aż mnie nogi rozbolały.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2008/05/50bc13def1fd3c55-2.jpg
źródło (http://images32.fotosik.pl/256/50bc13def1fd3c55.jpg)

Pozdrawiam

harb
18-05-2008, 19:00
no dla mnie odjazd !!! :-D

Pinki
18-05-2008, 19:03
Bardzo malarsko to żytko wyszło.

awa
18-05-2008, 19:38
mz super
ps. ale to jest jęczmień

Nostromo
18-05-2008, 19:51
mz super
ps. ale to jest jęczmień

Dzięki Awa, ja to wieś i fabryki mleka na obrazkach i w telewizji widuję. Ale faktycznie trzeba się douczać.
A tak na marginesie jęczmień też żytko :-D .

Pozdrawiam

sniper88
18-05-2008, 19:53
Swietne jest to zdjecie:D

Korchez
18-05-2008, 19:59
Rewelacja. Bardzo mi się podoba :):)

marcinekmm
18-05-2008, 20:10
A tak na marginesie jęczmień też żytko :-D .

Pozdrawiam

Jęczmień to jęczmień, żyto to żyto; generalnie są to ZBOŻA szanowni Koledzy :D

Calme
19-05-2008, 10:17
Kadr może nie porywa ale to zestawienie nieba z ruchem na dole w zieleniach jest bardzo miłe oku.

borregaard
19-05-2008, 11:41
Ładnie,ładnie....coraz ładniej...:-D
Pzdr
Andrzej

galu44
19-05-2008, 11:55
a mi się nie podoba. a wiesz dlaczego? bo twoje zdjęcie rzepaku i tego szarego czegoś było lepsze. po prostu wydaje mi się, że zmarnowałeś ten temat i to w banalny sposób. po co to zielsko po lewej stronie? jest nieciekawe i stanowi bałagan. zboże samo w sobie jest niesamowitym tematem, i trzeba było go pokazac. i tyle.

Ania_B
19-05-2008, 13:08
podpisuję się pod poprzednikiem tylko może trochę w mniej bezpośredni sposób, zdjęcie jest miłe dla oka ale tak gdzieś w około 4/5 /część znajdująca się po lewej stronie wprowadza moim zdaniem niepotrzebny bałagan przez co nie można w pełni oddać się urokowi tej lepszej części zdjęcia/ tak więc gdyby był inny kadr zdjęcie było by o wiele przyjemniejsze dla oka.

Nostromo
19-05-2008, 18:55
a mi się nie podoba. a wiesz dlaczego? bo twoje zdjęcie rzepaku i tego szarego czegoś było lepsze. po prostu wydaje mi się, że zmarnowałeś ten temat i to w banalny sposób. po co to zielsko po lewej stronie? jest nieciekawe i stanowi bałagan. zboże samo w sobie jest niesamowitym tematem, i trzeba było go pokazac. i tyle.

Wcale nie musi. To że inne były Twoim zdaniem lepsze nie jest argumentem. Przyjmij że miałem słabszy dzień do czego mam prawo. "Zielsko" po lewej stronie mz równoważy tą kompozycję. Tak na marginesie chyba bałaganu nie widziałeś. Mam dla Ciebie propozycję. Teraz na 100% znajdziesz takie zboże. Weż swoją puszkę ze słoikami i zaprezentuj tu na forum jak trzeba to było zrobić najlepiej, aby tematu nie zmarnować.

Czekam z niecierpliwością.

galu44
19-05-2008, 19:14
jesteś już drugą osoba, która mnie do tego namawia (ze mną to trzecią) i wkrótce będzie się mógł w 100% odegrać za wszystkie nieprzychylne słowa :)

ale nie przejmuj się tak bardzo moimi słowami, zawsze podkreślam, ze to moje osobiste zdanie, a wyrażam je czasem może zbyt dosadnie. Napisałem tak, bo zdjęcie na serio by mi sie bardzo podobało, gdyby nie to i tamto. poza tym nie tylko ja tak uważam, jak widać. mam nadzieję, że nie będziesz miał mi bardzo za złe, jak nadal będę komentował twoje prace :)

p.s. te tytuły to jakiś system binarny numerowania zdjęć? zakładasz, że tylko 16 zamieścisz? ;)

Nostromo
19-05-2008, 19:36
jesteś już drugą osoba, która mnie do tego namawia (ze mną to trzecią) i wkrótce będzie się mógł w 100% odegrać za wszystkie nieprzychylne słowa :)

ale nie przejmuj się tak bardzo moimi słowami, zawsze podkreślam, ze to moje osobiste zdanie, a wyrażam je czasem może zbyt dosadnie. Napisałem tak, bo zdjęcie na serio by mi sie bardzo podobało, gdyby nie to i tamto. poza tym nie tylko ja tak uważam, jak widać. mam nadzieję, że nie będziesz miał mi bardzo za złe, jak nadal będę komentował twoje prace :)

p.s. te tytuły to jakiś system binarny numerowania zdjęć? zakładasz, że tylko 16 zamieścisz? ;)

Jak na razie nie przeczytałeś i nie usłyszałeś z mojej strony nieprzychylnych słów pod swoim adresem, więc nie wiem po co ta gadka o odgrywaniu się. Nikomu ne zabraniam wyrazania swoich opini i komentowania.

P.s.
te tytuły to zaszyfrowane raporty do ... :) .

Marian K
19-05-2008, 20:43

No kolego-chylę czoła!
Żeby tak odważnie się wypowiedziec,to trzeba miec .... i Ty je masz.
Mam pytanie czy pokazałes już jakieś zdjęcie na tym forum?
Bo jeśli nie,to jakie masz moralne prawo,
do tak bezpardonowego ,nie bójmy się użyc tego słowa - krytykanctwa!
Pozdr
Marian
ps
Ja jeszcze nic nie pokazałem na tym forum,a już mam czelnośc coś pisac.

Co do zdjęcia to mi się podoba .
I jakby mogło byc bez tej "lewicy" to by było.

Skrzat
19-05-2008, 22:02
Nostromo,
myślę, a właściwie jestem przekonana, że należy brać pod uwagę tylko konstruktywną krytykę no i oczywiście kierować się przede wszystkim własnym gustem i smakiem.
Ty takowe niewątpliwie posiadasz.
Fotka baaardzo "smakowita":)

Pozrawiam

Nostromo
19-05-2008, 22:37
Nostromo,
myślę, a właściwie jestem przekonana, że należy brać pod uwagę tylko konstruktywną krytykę no i oczywiście kierować się przede wszystkim własnym gustem i smakiem.
Ty takowe niewątpliwie posiadasz.
Fotka baaardzo "smakowita":)

Pozrawiam

Całkowicie się zgadzam. Chciałem tylko naszemu koledze uświadomić, że wypadałoby w pierwszej kolejności pochwalić się swoimi pracami, a następnie zabierać głos. Może sam zechce poddać pod osąd swoje fotki i przekona się jak to jest. Może wtedy jego język nie będzie taki szybki. Jeśli chodzi o kwesttię fotek. Próbuję szukasć odpowiednich celów do fotografowania i staram się uczyć to robić. Jestem amatorem więc jest to dla mnie przyjemność i relaks. Cały czas szukam swojego sposobu na fotografię tak jak to czyni większość z nas.

Życzę tylko udanych plenerów i pozdrawiam.

Skrzat
20-05-2008, 00:08
I ja zgadzam się z Tobą całkowicie!!!!!

Nie sztuką jest się mądrzyć i w dodatku nie całkiem mądrze;)

Piszesz "Jestem amatorem więc jest to dla mnie przyjemność i relaks. Cały czas szukam swojego sposobu na fotografię tak jak to czyni większość z nas."
Tylko pozazdrościć sposobu na życie.
Szalej dalej!!! Sprawiaj przyjemność sobie i nam jednocześnie:-D

galu44
20-05-2008, 12:19
sznowni koledzy i koleżanki.

1. mam prawo napisać, że zdjęcie mi się nie podoba, nawet, jak nigdy nie pokażę żadnego swojego, ba, nawet jakbym nigdy NIE ZROBIŁ żadnego zdjęcia. mam do tego prawo i już. Nawet nie muszę posiadać aparatu marki nikon, ani nawet zadnego innego, żeby należeć do waszego szacownego grona :)
2. specjalnie napisałem zadziornie w taki prosty i jednoznaczny sposób, żeby podkreślić, że tamto drugie zdjęcie mi sie podoba, a to praktycznie też, tylko nie do końca. czy wystawiając cos do oceny liczycie tylko na komentarze osób profesjonalnych, lub takich, których prace mogliście wcześniej sami zobaczyć? bo to, ze nie liczycie wyłącznie na zachwyty, to wiem, i nie będę udawał że tak nie jest, i to się chwali.
3. Jeżeli chodzi o ścisłość, to pokazałem na nikon.org.pl 4 swoje zdjęcia - możecie je do woli krytykować.
4. tak jak większość z Was jestem amatorem w fotografii (pomimo sprzętu w stopce, którym od niedawna szpanuję, i wcale sie tego nie wypieram :) ) i komentuje po amatorsku, czasem uczuciowo, czasem staram się technicznie (znam sie trochę na domach i tyle) więc przyjmujcie moje uwagi z dozą np. humoru, a jak komuś czasem uda mi sie mądrze doradzić, to będzie mi miło.

pozdrawiam pokojowo :)

p.s. trochę jednak jest mi przykro. czuję się dyskryminowany, bo nie mam cyfrówki ani skanera. a na miasto nie oddam do skanowania zdjęć.

harb
20-05-2008, 12:53
napisał Galu44
1. mam prawo napisać, że zdjęcie mi się nie podoba, nawet, jak nigdy nie pokażę żadnego swojego, ba, nawet jakbym nigdy NIE ZROBIŁ żadnego zdjęcia. mam do tego prawo i już. Nawet nie muszę posiadać aparatu marki nikon, ani nawet zadnego innego, żeby należeć do waszego szacownego grona.....

AMEN !!! - oczywiscie , nikt nie próbuje Ci go ani ograniczyć ani odebrać, zajrzyj raz jeszcze proszę do mojego wątku

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=59205&page=3

tam Bąbel jak zwykle w sposób bardzo stonowany i przystępny naświetla dokładniej sprawę

pozdrawiam serdecznie (również bardzo pokojowo) :-D

mpwt
20-05-2008, 15:48
No kolego-chylę czoła!
Żeby tak odważnie się wypowiedziec,to trzeba miec .... i Ty je masz.
Mam pytanie czy pokazałes już jakieś zdjęcie na tym forum?
Bo jeśli nie,to jakie masz moralne prawo,
do tak bezpardonowego ,nie bójmy się użyc tego słowa - krytykanctwa!

To jest ironia czy piszesz poważnie?

A co do zdjęcia. Kolorystyka piękna, ale mi też ta lewa strona średnio podchodzi...
Ten ruch zboża również fajnie uchwycony. :)

Marian K
20-05-2008, 20:04
To jest ironia czy piszesz poważnie?

A co do zdjęcia. Kolorystyka piękna, ale mi też ta lewa strona średnio podchodzi...
Ten ruch zboża również fajnie uchwycony. :)

Poważnie i z ironią.
Sam też jeszcze nie pokazałem zdjęc a ośmielam się wypowiadac.
Pozdr
Marian

vendore
22-05-2008, 23:16
prawa strona świetna, lewa - drzewko hmm. Ogólnie hotel 4**** bez all inclusive