Zobacz pełną wersję : Toshiba Satellite P300-133 VHP Jak Podłączyć Do Kina Domowego ?
Jednak zamówiłem sobie laptopa Toshiba Satellite P300-133 VHP :) Mam pytanko jak będe mógł podłączyć laptopa do kina domowego ?? Laptop będzie oddalony od kina jakieś 5 metrów. Z góry dziękuje za pomoc
z tego co widzę ww lap ma wyjście SPDIF oraz HDMI, więc nie ma problemu - kupujesz odpowiedniej długości kabelki i miłego oglądania/słuchania.
Wszystko zależy od tego jakie masz wejścia w kinie domowym. Jeśli ma SPDIF i HDMI to jak powiedział Fr@ntz. Jeśli nie ma, to trzeba pokombinować.
Nasuwają się tutaj dwa pytania:
1.Kino domowe łączyć z laptopem?:D pomysł dość absurdalny
2.Nawet jeśli, to po co?
Byłbyś tak miły odpowiedzieć?;)
Giercowanie na 42'' TV ma swój urok ;)
Al Bundy
30-05-2008, 21:57
Nasuwają się tutaj dwa pytania:
1.Kino domowe łączyć z laptopem?:D pomysł dość absurdalny
2.Nawet jeśli, to po co?
Byłbyś tak miły odpowiedzieć?;)
??? Czaisz o co zapytałeś?
A może łączy się to po to by zamiast ekranu 15 cali widzieć wszystko na TV i cieszyć się dżwiękiem 5.1 ? Obecnie nawet tanie zestawy kina domowego dają możliwość podpięcia przez HDMI np. laptopa. Dzięki temu że obraz i dżwięk poleci przez kino a nie bezpośrednio do TV możesz ustawić sobie opóźnienie fonii w stosunku do video co często ma miejsce w przypadku podpinania bezpośrednio do TV... Do tego kino potrafi skalować odpowiednio obraz z czym niejednokrotnie nie radzą sobie sterowniki w laptopie...
??? Czaisz o co zapytałeś?
Oczywiście, że "czaję":D, wiem też jakie są możliwości sprzętu kina domowego, jednak z całą mocą stwierdzam, że do gier laptopy nie służą, ze względu na słabe możliwości zamontowanej na nich grafiki.
Tak więc i tak jest to dla mnie absurd.
Nie można laptopa traktować, jak sprzętu do wszystkiego, no chyba, ze gra sie w platformówki, ale do tego nie jest potrzebny ekran 42''.:D
FS2004 na moim 32'' TV i laptoku wygląda git. ;) Zależy od gry.