PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Pierwszy raz tu ... pierwsza sesja ...

Chaos1987
20-04-2006, 23:05
Jestem tu po raz pierwszy i wystawaim do oceny
moim zdaniem najciekawszą fotografię z mojej pierwszej sesji.
Prosze o opinię oraz ocenę.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img267.imageshack.us/my.php?image=dsc0366podpissmalljl0.jpg)

Pozdrawiam serdecznie!

bugdi
20-04-2006, 23:12
Kadr, czyli powinien byc albo ciasniej zeby wiecej twarzy bylo widac, albo szerzej coby nie poucinac nóg, wogole jakbym jush tak kadrowal to przesynalbym moedlke w lewa coby byla troszke w mocnym punkcie zdjecia.
na zachete daje
3/5

pebees
20-04-2006, 23:18
wogole jakbym jush tak kadrowal to przesynalbym moedlke w lewa coby byla troszke w mocnym punkcie zdjecia.

W jakim języku napisałeś ten tekst?

maroo
20-04-2006, 23:21
Jak dla mnie, to uważam, że wybrałeś się na sesję nie w taką pogodę jak trzeba.
Słoneczko za bardzo świeciło, przez co wyszły za duże kontrasty.
Jasne miejsca są na granicy przepalenia a cienie za ostre.

Spróbuj kiedyś powtórzyć to zdjęcie w czasie totalnie pochmurnego dnia.
Zobaczysz niby to samo, a jednak o wiele lepsze.

Chaos1987
20-04-2006, 23:27
A to ci psikus, Maroo nie uwierzysz ale wtesy było bardzo pochmurno, myślałem że zaraz lunie deszcz :D na serio. Pewnie słoneczko znalazło dziure w chmurze hehe. Pozdrawiam i dziekuje!

admin
20-04-2006, 23:29
A mnie podoba sie w tym zdjeciu motyw zaokraglenia sciany wokol postaci. Co prawda posunalbym modelke (ooops :) ) do tylu, aby owal bylo lepiej widac i scial czesc lewej strony. Troche niewykorzystany potencjal. Zdjecie mozna uratowac z przepalen supportujac sie cz&b.

Mimo to daje 3.5/5

Zaziel
21-04-2006, 00:12
nie foc kolo polodnia :-)

Chaos1987
21-04-2006, 17:21

Była godzina 16:00 :)

Pozdro!

zgredek
21-04-2006, 17:55

Była godzina 16:00 :)

Pozdro!
... czyli tylko 3 godziny po Zenicie...

Zgadzam się z Adminem - bardzo fajne tło dla postaci. Warto by dłużej pobawić się z modelką w tym miejscu. Wróćcie tam wieczorkiem.

Jacek_Z
23-04-2006, 01:12
to nie lato, w połowie kwietnia trochę później jest już szaro.
Godzina dobra, tylko jak jest ostre słońce to trzeba jakoś sobie poradzić z ostrymi cieniami (lampa, ekran) a ty tego nie zrobiłeś. Jeśli nie jest mozliwe zastosowanie tych wynalazków to robisz te zdjęcia innego dnia, przy innym świetle. A tego dnia z ostrym słońcem odstawiasz modelkę od muru, by móc dać ekren czy użyc lampy.
Nie zawsze idzie w danej sytuacji zrobic dobre zdjęcie, mimo, że dobre miejsce i modelka OK. Czasami trzeba rezygnować. To duża umiejętność zdania sobie sprawy, że nic dobrego nie wyjdzie.