Zobacz pełną wersję : GENERATOR AKUMULATOROWY do lamp blyskowych
monochromatic
12-05-2008, 09:42
Witam
Potrzebuje waszej pomocy w zakresie generatora do lamp blyskowych , znalazelem cos takiego FOMEI GENERATOR AKUMULATOROWY POWER STAR-1 http://www.swiatobrazu.pl/fomei__zasilacz_akumulatorowy_power_star__1_.html
i jeszcze na stronie elfo ale tam dwa razy drozsze . Potrzebuje do zdjec plenerowych . Licze na wasza pomoc .
Generator ma sluzyc do 1-2 lamp błyskowych .
woow jaki fajny ups - bo w zasadzie jest to akumulator z przetwornica i filtrem
zastanawiajace jest ladowanie 2-4h z 12v gniazda zapalniczki a z sieci 3-5h - bo z samochodu to predzej po 2-4h padnie akumulator hehe
ja strzelmalem z zyklego APC smartUPS 600VA - musialem tylko dobrac sie do piszczka i nieco go zakneblowac
ja strzelmalem z zyklego APC smartUPS 600VA - musialem tylko dobrac sie do piszczka i nieco go zakneblowac
A jaka lampa i na ile błysków wystarczył ups?
musialem tylko dobrac sie do piszczka i nieco go zakneblowac
A błąd, bo smartupsa można programowo uciszyć :mrgreen:
ale ja chcialem ze bipal jak sie konczy aku tylko nie tak przerazliwie
nie wiem na ile blyskow starcza - zrobilem moze jakies 20 blyskow bo tyle mi bylo potrzeba - lampa 300WS pilot tez da sie wlaczyc - choc podejrzewam ze 120W wyzre takiego malego UPSa w 20 min (na tyle starcza komp z monitorem jakies 50-70W + monitor crt 14" 90W)
robilem to dosyc dawno - obecnie ups zasilal serwerek - ale aku sie po latach zepsuly na amen
Potrzebuje waszej pomocy w zakresie generatora do lamp blyskowych , znalazelem cos takiego FOMEI GENERATOR AKUMULATOROWY POWER STAR-1 http://www.swiatobrazu.pl/fomei__zasilacz_akumulatorowy_power_star__1_.html
i jeszcze na stronie elfo ale tam dwa razy drozsze . Potrzebuje do zdjec plenerowych . Licze na wasza pomoc .
Generator ma sluzyc do 1-2 lamp błyskowych .
a jakiej pomocy potrzebujesz? trzeba go ponosic? czy podlaczyc? bo z tresci postu nic nie wynika ;)
fomei jest ok. troche duzy i troche ciezki ale da sie pracowac calkiem przyjemnie
monochromatic
14-05-2008, 12:45
generalnie nie znam sie na tych generatorach - chcialem zapytac czy warto i czy moze ktos z tego korzysta i jak w praktyce to sie sprawdza ?