Zobacz pełną wersję : dzwięk silnika w F80
saturnus1981
10-05-2008, 15:42
Po tym jak ostatnio robiłem małe porównanie D80 i mojego F80 zauważyłem jedną rzecz. Otóż mój F80 bardziej hałasuje nastawiając ostrość zdecydowanie bardziej od D80 znajomego. Porównanie przeprowadzone na tym samym Nikkorze.
Mam pytanie: Czy powinienem sie niepokoić o stan silnika? Aparat kupiłem jako używany w tym roku w styczniu. Aparat jest w prawie idealnym stanie i działa bez zarzutu ale wolałbym wiedzieć czy mam sie spodziewać awarii. Co Wy na to?
jacek.gold
10-05-2008, 16:30
rób zdjęcia a nie szukaj problemów.
Za niedługo zauważysz że lewa noga przy chodzeniu robi większy krok w przód niż prawa i co wtedy?
rób zdjęcia a nie szukaj problemów.
Za niedługo zauważysz że lewa noga przy chodzeniu robi większy krok w przód niż prawa i co wtedy?
:D własnie, co wtedy, bo się niepokoję?
Taka już specyfika F80, nie panikuj.
Za to migawka jedna z cichszych :-D.
Jak porównałem ze świeżo zakupionym F75 to stwierdziłem że w F80 wogóle nie ma migawki :mrgreen:
saturnus1981
10-05-2008, 20:26
ok dzięki Panowie jestem spokojny i mogę iść w plener;) A co do kultury pracy migawki to potwierdzam dla mnie to miód na uszy;)
ok dzięki Panowie jestem spokojny i mogę iść w plener;) A co do kultury pracy migawki to potwierdzam dla mnie to miód na uszy;)
Podobno dla amatora nie do zajechania. Choć pewnie są specjaliści :-D
F80 ma najcichsza migawke w swojej klasie, choc i czesc sprzetu pro konkurencji ma czego pozazdroscic (np. klapy od smietnika w Canonach).
Niestety Nikona zaprzepascil ten dzwiek lustrach cyfrowych i wala jak z armaty, np. D200.
especial4u
14-05-2008, 15:29
dzwiek silnika dość głośny ;) jak pierwszy raz wziałem w ręke to sie troche zdziwilem, ale jest fajnie