PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] klasycznie romantycznie

alanisvampire
16-04-2006, 21:36
Tak mnie na sentymenty wzięło stąd fotka trąci lekko nutką romantyzmu...

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.2and2.net/Uploads/Images/009for.jpg)

pebees
16-04-2006, 21:39
Obrazka niet.

c2h5oh
16-04-2006, 21:59
zjadlo obrazka

pebees
16-04-2006, 22:49
Siakieś sepiowe tematy.. widać już fotkę.. dla mnie ona nie trąci żadnym romantyzmem.

c2h5oh
16-04-2006, 23:03
Zdjecie jest juz. Niestety jest niefajne.
Na jego niefajnosc sklada sie zle swiatlo - ostre i powodujacie brzydkie cienie, takie jak ten na twarzy. Zdecydowanie tez nie buduje romantycznego nastroju
Dodatkowym niefajnym elementem jest zbyt mocne imho opuszczenie glowy, ktore w polaczeniu z tym zlym swiatlem (co powtorze jeszcze pare razy pewnie, bo zle jest) nieprzyjemnie zaciera granice szyja-twach i powoduje wizualny zanik linii szczeki.
Kolejna sprawa to przepaly, ktore choc czasem akceptowalne to tutaj odciagaja uwage niepotrzebnie (szczegolnie te na palcach). Jak sie juz zapewne domysliles, to przez to ze swiatlo nieladne jest :P

W kategorii pozaswietlnej nie komponuja mi sie tutaj pazurki modelki, szczegolnie w polaczeniu z absolutnym brakiem usmiechu.. choc moze powinienem napisac brakiem emocji?

alanisvampire
16-04-2006, 23:04
pebees sepiowe nie da się ukryć :wink: szkoda, że odniosłeś się tylko do tego co napisałam, liczyłam na jakieś uwagi odnośnie fotki, zazwyczaj nie daje tytułów i nie dopowiadam historii do fotek bo każdy może w nich odnaleźć cos innego a ten romantyzm to moje subiektywne wrażenie...

pebees
18-04-2006, 07:47
alanisvampire, c2h5oh Ci więcej napisał. Ja mam pierwszy stopień 'ufotografienia' - podoba mi się albo nie :) To akurat nie :)

sailor
18-04-2006, 09:23
eeee czepiacie sie .. zdjecie ma w sobie jakis pozytywny ladunek emocji .. swiatleko a szczegolnie cien od rozy trosze razi ale widzialem setki zdjec z bardziej skopanym swiatlem nad ktorymi piano z zachwytu. to moze nie jest perfekcyjne ale tragiczne tez nie. dziewczyna ma piekne dlonie (proponuje zrobic sesje samych dloni - na pewno warto! ). nie iem alkohol gdzie ty na palcach przepaly widzisz .. jak dla mnie to dlon jest akurat najladniej wyeksponowana i oswietlona i slicznie widac fakture skory. pokusilbym sie nawet o skadrowanie samej dloni z roza .. jedyne czego mi szkoda na tej focie to cien rozy na ustach .. co do emocji .. widze tu nostalgicznie zamyslona dziewczyne .. i chyba o to chodzilo ..
jak dla mnie przemyslany i ladnie skomponowany kadr.
alkohol - co do zaniku linii szczeka-twarz - u meni iona widoczna idealnie, co do przepalow - widze tylko mautkiego blika na nosku i na paznokciu palca wskazujacego.

alanis - foto jest bardzo mile .. nie sluchaj ich :D

mihow
18-04-2006, 09:44
Suuuper :)

c2h5oh
18-04-2006, 18:27
Ok, przepaly cofam - wrocilem do normalnego monitora po lapciuchu.

kriger7
18-04-2006, 19:15
Ja bym subiektem powiedział tak...
Przepały, kolorystyka, cienie - są na tyle nieistotne, że dla mnie nie rzutują na zdjęcie.
Ogólnie więc odbieram zdjęcie pozytywnie, choć może trochę fota sugeruje, iż modelka została ujęta w skrajnie normalnej codziennej sytuacji.
Trochę więc nie mogę sie dopatrzyć tytułowego romantyzmu, modelka sprawia wrażenie "martwo zamyślonej". To zaś sugeruje mi bardziej trzeźwą kontemplację niż romantyzm. Co do pazurków i romantyzmu to też tak myślałem że słabo pasują, ale dlaczego niby nowoczeność nie może iść w parze z roamntyzmem ? :)
Reasumując, takie rozwodzenie się nad zdjęciem i lekko kontrowersyjne opinie już świadczą o jego walorach :) Pozdrawiam, Marek

alanisvampire
18-04-2006, 21:10
dzięki za wszystkie komentarze, im więcej tym lepiej, jest się nad czym zastanawiać,

sailor dzięki za to, że podjąłeś się obrony tej fotki :P (na marginesie szczególnie cieszy mnie sam fakt, że chciało ci sie skomentowac fotke bo cenię sobie zdanie ludzi, którzy w moim odczuciu znaja sie na rzeczy),

przepaleń rzeczywiście brak dlatego zdziwiło mnie to, że c2h5oh sie ich gdzieś doszukał, podobnie zresztą jak zaniku lini szyja-twarz-BZDURA!!!,

co do romantyzmu to kwestia subiektywnego wrażenia być może stąd to, co dla mnie trąci nutką romantyzmu dla innych jest czyms zupełnie odwrotnym w odbiorze (zanim pojawił się tytuł powstała fotka więc moim zamysłem nie było stworzenie obrazu romantycznej dziewczyny, skojarzenie nasunęło sie później),

światełko było mięciutkie być może PS-ucie sprawiło, że wyglada na ostre, cienie są i były zabrakło mi łapki do trzymania blendy :wink: trzeba będzie nad tym popracować :roll:

dłonie modelka ma rzeczywiście delikatne, co do pazurków to przeciez nie mogłam kazac dziewczynie odklejać tipsów choć sama wolę naturalne paznokcie (mój mąż twierdzi, że tipsy są jak sztuczna noga :lol: )

pozdrawiam :P