Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Spisz o zachodzie.
Kacwin - mała miejscowość między Tatrami a Pieninami na Spiszu, niedaleko granicy ze Słowacją. Poniedziałkowy zachód słońca nad wzgórzami. Tu życie toczy się swoim wolnym tempem z dala od zatłoczonego Zakopanego....
Początek serii z tego uroczego miejsca, które dane było mi odwiedzić podczas ostatniego weekendu, co prawda tylko przez kilka godzin przed zmrokiem - ale kto będzie tam raz zapragnie na pewno powrócić :)
1)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img522.imageshack.us/img522/3809/wypaswpieninach800ma9.jpg)
Piotr_ek
07-05-2008, 23:38
Typowy bokeh - VR w akcji :)
Kadr ładnie zagospodarowany, owieczki, poletka... bardzo smaczne foto :)
VR oddał nieocenione zasługi podczas tego wyjazdu - nawet moja ulubiona 10-20 poszła w odstawkę tym razem.
:mrgreen:
Piotr_ek
07-05-2008, 23:44
Piotrze mój VR ostatnio dał radę na koncercie... ISO nieco podkręciłem i powiem Ci, że nawet na 300mm przy nienajciekawszym świetle jest OK. Zresztą postaram się pokazać co udało mi się wyrzeźbić :)
Zgadzam się - robiłem nim także podczas wyjazdu maraton MTB w Karpaczu i mz spisało się świetnie.
bardzo podoba mi się kadr - fotka sympatyczna :-D
Nostromo
08-05-2008, 08:58
Dobry kadr. Fajnie to wygląda.
Dzięki = postaram się wieczorem dodać jeszcze kilka innych kadrów.
mi się bardzo podoba
tylko jedno ale, standardowe (u mnie): mimo ze nie widać horego zontu, to widać, ze jest krzywo :)
choiny sie walą, te z trzeciego planu.
Raczej wykluczam - statyw byl dobrze wypoziomowany ;) moze popily choiny i sie kladly :mrgreen:
Bardzo ładnie pokazane. Ładny kadr.
świetnie przestrzennie, lampką świeciłeś na te łowiecki??? ;-)
<| MICHAŁ |>
08-05-2008, 13:44
Bardzo dobre zdjecie - kadr, kolorystyka, plastycznosc i glebias
Dzięki = postaram się wieczorem dodać jeszcze kilka innych kadrów.
tylko nie popsuj wrazenia :mrgreen:
3 razy pomysl zanim raz wstawisz :razz:
Mikie - no i się teraz zestresowałem i pewnie nic nie wyjdzie już ;)
<| MICHAŁ |>
08-05-2008, 15:00
ale sie usmialem :)
wyluzuj - jak ktos zrobil takie ladne zdjecie, to zakladam, ze nie przez przypadek.
Rozkład planów bardzo OK. Podoba się. Więcej takich ujęć pokazujących piękno polskiego krajobrazu.
Pozdrawiam
maniek
mi się bardzo podoba
tylko jedno ale, standardowe (u mnie): mimo ze nie widać horego zontu, to widać, ze jest krzywo :)
choiny sie walą, te z trzeciego planu.
Owieczki stoją prosto więc jest OK :-D.
Wspaniałe zdjęcie. Rewelacyjnie wykorzystałeś nieprzeźroczystość powietrza.
Świetny, przestrzenny kadr.
Sprawia (doskonałe zresztą) wrażenie takiej składanki z trzech fotek.
Jestem pod wrażeniem.
przekonaliście mnie. ta wielka choina na środkowym planie jest zupełnie prosta... ale sory, mam juz taka obsesję że tylko wypatruje krzywizn.... może tosie da leczyć?
dałem kilka gwiazdek, bo jednak jest świetne....
Tak sobie przewijam i myślę, że nawet gdybyś ograniczył się do dwóch planów zdjęcie byłoby bardzo dobre. Syf po lewej 3cm nad owczą trawką.
Tak sobie przewijam i myślę, że nawet gdybyś ograniczył się do dwóch planów zdjęcie byłoby bardzo dobre.
Lubie nieparzyste ;)
Szkoleniowy kadr. Kapitalnie to wykonałeś ( wiem ze z moich "ust" to żaden komplement, ale mimo wszystko - jestem pod wrażeniem ).
Pozdrawiam
Fajne te łooooo....wiecki :-D