Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] .
bardzo dobrze sobie poradziłeś. nawet z oświetleniem jest dobrze. Autoportret jest trudny bo się człek nie widzi, a to zmienia postać rzeczy. Jak ze zdjęć widać masz do siebie dystans, a to też dobrze bo wtedy możesz się czegoś nauczyć. Fajne zdjęcia z ... jajem (skoro Wielkanoc)
Bardzo fajne, wesołe, podobają się. Fajny pomysł, fajne kadry, fajnie BW wyszło.
Z tych dwóch nawet bardziej mi się 1. podoba :D
Powodzenia na nowej drodze zycia z D50 i ekipą Nikona ;)
Witam serdecznie,
dla mnie też jedynka zdecydowanie lepsza - na nr 2. gorzej z oświetleniem [kilka błyszczących punktów właściwie w każdym zakątku kadru wyraźnie przeszkadza], poza tym przy większym zbliżeniu imho znacznie gorzej zagrała GO.
Przy takich kadrach bardzo fajnie że wybrałeś B&W.
punkty:
za nr 1. - 4.5/5
za nr 2. - 3/5
Na pierwszym zdjęciu masz lewe oko większe a na drugim prawe, ale mimo wszystko witaj :D :D :D
A tak na poważnie to za przedmówcami autoportret trudna sprawa, więc rzadko kto go popełnia. Ja się boję - pomijając nawet technikę i myśląc o samym modelu :)
Na pierwszym (subiektem) troszkę mi przeszkadza lekko obcięta broda i prawie centralnie położona dominanta, czyli oko w soczewce.
W drugim znów może trochę zbyt odważnie potraktowane obcięcie języka i chyba bym osobiście lekko pościemniał, bo góra zbyt świetlista.
Jednak sprzeciwiając się przedmówcom wolę dwójkę.
Eksperymentuj więc dalej i atakuj śmiało 50-takiem świat zewnętrzny :)
Serdeczności, Marek
Witaj w gronie Nikonowców :)
Fotki fajne - pierwsza lepsza - śmieszniejsza po prostu :)
Działaj dalej a będzie o wiele ciekawiej :)
Portret czy foto zart? Technicznie, tematycznie i plastycznie 1-1 2-1 :(
Ostatnio na forum weszły oceny czuli dostales za 1 fotke 1/5 i za druga tesh 1/5 chyba ze sie myle, jak dla mnie na poczatek nie jest zle tym bardziej ze mowisz e pierwszy tydzien jestes z fotografia na Ty :) ja oceniam te fotki na 3/5 pierwsza fotka oczywiscie lepsza.