Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Plaza de Virgen, Walencia
Mosquito
07-05-2008, 21:48
Witam
Co sądzicie o tym kadrze, miejsce jest obfotografowane z każdej strony (klik (http://images.google.pl/images?q=plaza+de+virgen+valencia&um=1&hl=pl&lr=&start=18&sa=N&ndsp=18)) stąd szukałem czegoś nietypowego. Mnie się to nawet podoba, ale zawsze dobrze jest usłyszeć zdanie innych. Czekam więc na komentarze.
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img206.imageshack.us/img206/6793/plazadevirjengw9.jpg)
Kadr przyjemny, światło niezłe, ale zaprawdę, powiam Ci - obróbkę to miałeś już lepszą tysiąckroć... :) Tym razem chyba wziął Cię lekki leń.
Ogólnie plus za znalezienie ładnego kadru, ale chromatyczną aberrację to widzę grubą na palec. I jeszcze co do kadru - gdybyś tak stanął na palcach, żeby góra płotu omijała fontannę, myślę, że byłoby lepiej. Ale może właśnie już i tak stałeś na palcach... :)
ja tu widzę trochę bałaganu - nie wiem co ważniejsze, niesamowite niebo, czy ten pałacyk.. zresztą w podobnych kolorach. fajne jako kompozycja, kolaż barwny :)
widać, że przyłożyłeś się do kadru, ale zamieściłeś w nim moim zdaniem za dużo elementów - zgadzam się w 100% z kolegą galu44. To trochę jakbyś nie mógł się zdecydować co uwiecznić na tym zdjęciu, ale powtarzam - to nie jest pierwszy lepszy pstryk, czuć zaangażowanie.
malasana
08-05-2008, 10:48
Nie podoba mi sie kadrowanie tego zdjecia (lewa strona niekorzystnie ucieta moim zdaniem ), za to kolorki i klimat zdjecia nadrabiaja to niedociagniecie. Oj wdziecznym tematem zdjec jest Hiszpania. Znowu tesknie:) Saludos!
tym razem twoja foteczka jakoś do mnie nie trafia , za duzo bałaganu w tym kadrze lewa strona ucieta z prawej połowa budynku - rozumiem ze chyba było ciasno ale mówimy o samym zdjęciu a nie o warunkach
na plus masz kolorki i mnie się podoba udział konarów w kadrze , ale chyba tej fotki bym nie pokazywał (album)
pozdrawiam
A mnie się podoba. Powyższe "wady" moim zdaniem nie przekreślają zdjęcia. Dobrze zrobione, fajne kolorki, Jedyne co, to zastanawiałbum się nad poziomym kadrem
Pozdrawiam
Mosquito
09-05-2008, 16:06
Dzięki za komentarze, w architekturze nie czuje się mocny dlatego chciałem usłyszeć co o nim powiecie. Generalnie, potrzebuje zdjęć miasta, organizowany jest tu mały konkurs fotograficzny, którego głównym tematem ma być Valencia. Niestety, unikałem fotografowania miasta do tej pory na rzecz krajobrazów i teraz przy takim temacie nie bardzo mam w czym wybierać.
Praca konkursowa, ma być kompozycją złożoną z kilku zdjęć, więc myślę, że to zdjęcie może się sprawdzić jako uzupełnienie całości. Do tego, wydaje mi się że standardowe kadry, na nic się tu nie zdadzą, w końcu mieszkańcy widzieli już pewnie setki zdjęć tego miejsca, więc aby zwrócić ich uwagę trzeba poszukać innego spojrzenia.
Zresztą postaram się tu pokazać gotową kompozycje, chętnie dowiem sie co o niej sądzicie.
Pozdrawiam
Kurcze, gdyby nie ta latarnia, to byłoby OK. Pomysłowo obramowany pałacyk. Mimo wszystko starałbym się zgubic te budynki z lewej (robiąc krok w bok :) ), zostawiając w kadrze ten betonowy słupek. W efekcie pojawiło by sie wiecej pałacyku.