Zobacz pełną wersję : ladowarka AA/AAA na 12V
Witam
Jaka sprawdzona ładowarkę do AA/AAA na 12V moglibyście polecic (zasilanie zapalniczka). Na allegro jest tego troche. Na pewno ladowarka powinna miec mozliwosc ladowania baterii indywidualnie tj mozna ladowac 1 sztuke a nie tylko po 2 i 4 sztuki. Na jakie rzyczy zwrocic jeszcze uwage.
Dzieki za info i pozdrawiam
BC-900 ma wtyk z gniazdem zapalniczka (sprzedawany osobno). Poszukaj u osób, które sprzedają BC-900
BC-900 ma wtyk z gniazdem zapalniczka (sprzedawany osobno). Poszukaj u osób, które sprzedają BC-900
Szukałem, ale niestety nie znalazłem. Jakieś namiary?
Ja w samochodzie korzystam z przetwornicy 12V na 230V z normalnym gniazdem gdzie można wszystko podpiąć ( ładowarkę do telefonu, ładowarkę do aku AAA i inne ), jedynym ograniczeniem jest pobór prądu 300-500mA.
Mam od paru już lat ładowarkę GP Power Bank Smart, działa i na 220 i na 12 volt. Podpina się tylko odpowiedni przewód (zupełnie jak komórka). Wiem, że wyszła druga wersja ale to też już było jakiś czas temu. Ogólnie naprawdę polecam. Dla mnie dużą zaletą jest to, że ładuje bardzo szybko 1-2 godziny (zależy od pojemności).
starosta
29-05-2008, 21:31
Mam GP PowerBank smart 2. Szybko ładuje, mam możliwość podpięcia pod gniazdo zapalniczki, kontroluje ładowanie osobno dla każdej baterii, wskazuje uszkodzone ogniwa... ogólnie polecam.
Potwierdzam to co przedmówcy "GP PowerBank smart ", ładowanie 12/220 V, czas ładowania 1-2 godzin i indywidualna kontrola każdej baterii. Polecam.
kacperek
08-06-2008, 14:42
Czy ktoś zna ładowarkę Whitenergy Szybka ładowarka akumulatorów AA/AAA z LCD sieć/sam. ?
Dodatkowe informacje
• ładowanie do 4 akumulatorów Ni-MH AA lub AAA równocześnie
• wyświetlacz LCD informuje o: ładowaniu, rozładowywaniu, wykryciu złych ogniw
• 4 niezależne kanały ładowania
• automatyczny wybór natężenia prądu dla akumulatorów AA & AAA
• automatyczne wyłączenie po naładowaniu akumulatorów
• czujniki temperatury zapobiegają przegrzaniu ogniw
• zabezpieczenie przed przeciążeniem i krótkim spięciem
• ładowarka podłączana do gniazda 230V lub gniazda zapalniczki sam. (12V/24V)
teraz widziałem w decatlkonie na dziale dla wędrowników, ładowarki, 220v, 12v, plus wtyczka angielska, plus jakieś dodatki wersja z aku z 2 letnią gwarancją, a co do decatlonu na ich sprzedawanych towarach jeszcze do dziś się nie zawiodłem