PDA

Zobacz pełną wersję : Problem ze zgraniem zdiec

alanek25
06-05-2008, 23:25
witam wszystkich bardzo serdecznie, ostatnio stalem sie posiadaczem aparatu Nikon coolpix 5700 kupilem uzywke lecz bez kabla usb plyty cd oraz instrukcji .Instrukcje juz mam kabel kupilem nie orginalny . W domu prubowalem zgrac zdiecia na komputer lecz po podlaczeniu aparatu i wlaczeniu go nie ma zadnej reakcji wgralem program Nikon view 5 i kilka innych nowszych wersji tego programu z rownie marnym skutkiem system operacyjny to windows xp profesional SP2 u zony jest vista i tam rowniez nie chce nic dzialac niewiem teraz co jest nie tak bo zdiecia robi a komputer nie widzi ze jest podlaczone urzadzenie wyswietla tylko ze urzadzenie nie funkcjonuje prawidlowo .Moze potrzebuje jakies sterowniki dodatkowe albo ten kabel co kupilem jest zly lub uszkodzony jezeli ktos potrafil by mi pomoc to bardzo prosze aparat kupilem w niemczech ale nie wiem czy niebyl importowany z azji lub ameryki ma napisy made in japan z gory dziekuje i przepraszam za brak polskiej czcionki

Peter
08-05-2008, 07:33
1. Sprawdź w instrukcji i przestaw w menu aparatu z PTP na Mass Storage. Wtedy aparacik będzie widoczny jako dysk.

2. Kup czytnik kart flash, nie jest to drogie urządzenie. Dużo szybszy i wygodniejszy transfer niż z aparatu.

juggler
08-05-2008, 08:23
ściągnij ze strony nikona program Nikon Transfer i sprobuj nim zgrać fotki.

alanek25
09-05-2008, 11:48
Dziekuje za pomoc ale wyglada na to ze kabel ktory kupilem to cos jest z nim chyba nie tak na orginalnym kablu dziala wszystko prawidlowo. lecz dosyc wolno . Mowicie zeby kupicz czytnik do kart !!! ale jaki moja karta to IBM microdrive
CF+ Type II model DMDM-10340 znalazlem takie czytniki ale niewiem czy sa odpowiednie jezeli ktos by spojzal na to i powiedzial czy bedzie dobra podam link http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280224583933&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR4_PCN_BIX_Stores&refitem=280223476122&itemcount=4&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget&_trksid=p284.m185&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%252BIA%26itu%3DIA%25 2BUCI%26otn%3D4%26ps%3D42
DZIEKUJE

Art Erie
09-05-2008, 12:14
Kazdy czytnik z obsługą kart CF będzie odpowiedni. Nie zgrywaj zdjęć z aparatu, tylko z karty za pomoca czytnika.
C 5700 to swietna puszka, ma super możliwości, niestety posiada fabrycznie wadliwą matrycę, która po pewnym czasie pada.
Nie jest to jednak powód do zmartwienia, gdyż Nikon wymienia te matryce NAWET PO UPŁYWIE TERMINU GWARANCJI CAŁKOWICIE BEZPŁATNIE! ( więcej na stronie Nikona ).