Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Takie wiosenne macro...
Ogólnie nie param się taką fotografią...
Ale czemu by od czasu do czasu nie spróbować ;)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img294.imageshack.us/img294/4953/dsc2338iy9.jpg)
Pzdr. Maciek.
Jak dla mnie mydełko straszne, i niestety kompozycja kadru również ...
Ale nie zniechęcaj się
Z zarzutem o kadr nie polemizuję...
Natomiast co w sytuacji gdy nie można policzyć robalowi włosów w d***? To już nie jest makro?
Chciałbym tylko zauważyć iż świadomie i celowo użyłem tak niewielkiej głębi ostrości.
Z zarzutem o kadr nie polemizuję...
Natomiast co w sytuacji gdy nie można policzyć robalowi włosów w d***? To już nie jest makro?
Chciałbym tylko zauważyć iż świadomie i celowo użyłem tak niewielkiej głębi ostrości.
Hmmm... kolego szanujmy się, looknąłem w Twoj przybytek, masz niezłe fotki, ale niestety ta mała GO popsuła to zdjęcie, może gdyby listki bardziej poszły w rozmycie inaczej by się patrzyło i nie wyglądało tak mydlano... no i razi brak kontrastu. Szkoda że zdjęcie się nie wyświetla bo "mądre głowy" tego działu by rozwiały waśni i którys z nas by musiał przeprosić.
Pozdrawiam i sukcesów życzę
Waśni nie ma, może zacznijmy od tego... nie róbmy bijatyki z konstruktywnej wymiany zdań... ;)
Kontrast mi uciekł to moja wina przyznam szczerze przy wyjściu z aRGB na sRGB.
Natomiast w kwestii GO się z Tobą nie zgodzę, przy całym szacunku dla krytyki, mam prawo bronić swojego zdjęcia. Zrobiłem podczas tego setu całą 2gb kartę zdjęć i generalnie to mi się spodobało, bo nie jest żyleciaście ostre (co może i łamie pewne makrowe zasady), poza tym ładnie mz. pręciki "wychodzą" z rozmytego tła. I o to mi chodziło.
Dzięki za wypowiedź. Pozdrawiam
Marian K
07-05-2008, 07:10
Jak dla mnie mydełko straszne, i niestety kompozycja kadru również ...
Ale nie zniechęcaj się
Popieram! tym bardziej że autor potrafi zrobic zdjęcie.
Natomiast ostrośc jest...w obronie.
Pozdr
Marian
Ostrosc jest gdzie autor (chyba) chcial wiec gadanie o mydle jest
niedorzeczne. Kompozycja do mnie nie trafia ;/ Sproboj mocniej przyciac to moze cos uratujesz ze bedzie jakos wygladac ... :>
arachiusz
07-05-2008, 19:18
dałbym w kwadrat i będzie ok.
dałbym w kwadrat i będzie ok.
Racja, racja :)