PDA

Zobacz pełną wersję : [ Makro ] Takie wiosenne macro...

Guancho
06-05-2008, 22:55
Ogólnie nie param się taką fotografią...
Ale czemu by od czasu do czasu nie spróbować ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img294.imageshack.us/img294/4953/dsc2338iy9.jpg)

Pzdr. Maciek.

Goniu
06-05-2008, 23:05
Jak dla mnie mydełko straszne, i niestety kompozycja kadru również ...
Ale nie zniechęcaj się

Guancho
07-05-2008, 00:06
Z zarzutem o kadr nie polemizuję...
Natomiast co w sytuacji gdy nie można policzyć robalowi włosów w d***? To już nie jest makro?
Chciałbym tylko zauważyć iż świadomie i celowo użyłem tak niewielkiej głębi ostrości.

Goniu
07-05-2008, 00:18
Z zarzutem o kadr nie polemizuję...
Natomiast co w sytuacji gdy nie można policzyć robalowi włosów w d***? To już nie jest makro?
Chciałbym tylko zauważyć iż świadomie i celowo użyłem tak niewielkiej głębi ostrości.

Hmmm... kolego szanujmy się, looknąłem w Twoj przybytek, masz niezłe fotki, ale niestety ta mała GO popsuła to zdjęcie, może gdyby listki bardziej poszły w rozmycie inaczej by się patrzyło i nie wyglądało tak mydlano... no i razi brak kontrastu. Szkoda że zdjęcie się nie wyświetla bo "mądre głowy" tego działu by rozwiały waśni i którys z nas by musiał przeprosić.

Pozdrawiam i sukcesów życzę

Guancho
07-05-2008, 00:25
Waśni nie ma, może zacznijmy od tego... nie róbmy bijatyki z konstruktywnej wymiany zdań... ;)
Kontrast mi uciekł to moja wina przyznam szczerze przy wyjściu z aRGB na sRGB.
Natomiast w kwestii GO się z Tobą nie zgodzę, przy całym szacunku dla krytyki, mam prawo bronić swojego zdjęcia. Zrobiłem podczas tego setu całą 2gb kartę zdjęć i generalnie to mi się spodobało, bo nie jest żyleciaście ostre (co może i łamie pewne makrowe zasady), poza tym ładnie mz. pręciki "wychodzą" z rozmytego tła. I o to mi chodziło.
Dzięki za wypowiedź. Pozdrawiam

Marian K
07-05-2008, 07:10
Jak dla mnie mydełko straszne, i niestety kompozycja kadru również ...
Ale nie zniechęcaj się

Popieram! tym bardziej że autor potrafi zrobic zdjęcie.
Natomiast ostrośc jest...w obronie.
Pozdr
Marian

hubacz
07-05-2008, 16:02
Ostrosc jest gdzie autor (chyba) chcial wiec gadanie o mydle jest
niedorzeczne. Kompozycja do mnie nie trafia ;/ Sproboj mocniej przyciac to moze cos uratujesz ze bedzie jakos wygladac ... :>

arachiusz
07-05-2008, 19:18
dałbym w kwadrat i będzie ok.

Guancho
07-05-2008, 21:07
dałbym w kwadrat i będzie ok.

Racja, racja :)