PDA

Zobacz pełną wersję : Brak błysku w lampie wbudowanej nikon d60

lysian
04-05-2008, 16:42
Witam , jestem posiadaczm nikona d60. przestała mi błyskać wbudowana lampa. Otwiera się normalnie ale nie działa na żadnym z trybów. Czy to oznacz przepalenie żarnika? Aparat mam około miesiaca! Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje. Chciałbym się poradzić forumowiczów zanim podreptam do serwisu. Pomóżcie...

sToh
04-05-2008, 17:15
upadł Ci ? lub może z nim jezdziłęś rowerem lub autem po jakis dziurach ?
może nie Tyle sie przepalił lecz zablokował.
wydaje mi sie że Tylko serwis.

lysian
04-05-2008, 17:54
Na początku użytkowania obchodzę sie z nim jak z jajkiem:) Widze, że nie ma wyjścia i trzba go zanieść do serwisu. Do serwisu czy do sklepu? Prwdopodobnie załatwianie sprawy przez slep wydłuży załatwienie sprawy. Choć mam cichą nadzieję, ze magiczne ręce sprzedawcy spowodują, ze lampa zacznie działać:) dziękuję za odpowiedź..

sToh
04-05-2008, 18:11
Do sklepu wyjdzie Ci dluzej.

poniewaz:

Ty-->sklep-->serwis--->serwis--->sklep--->Ty
a servis sam wiesz Ty servis Ty :D

samemu nic niezdziałasz masz kursa do serwisu.

who
05-05-2008, 06:02
nie koniecznie może wyjść dłużej, bo jednak sklep ma trochę więcej możliwości wpłynięcia na opieszałość serwisu

jacek.gold
05-05-2008, 08:03
Jezeli korzystasz z niezgodności towaru z umową to sklep ma 21 dni na załatwienie sprawy i nie ma wymówki serwisem. Jeżeli sie nie zmieścili to kasa albo nowy towar tylko trzeba zaznaczyć od razu że taka forma a nie gwarancja producenta. U mnie zadziałało