PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Pustynnie

harb
04-05-2008, 10:39
zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img440.imageshack.us/img440/5909/dsc6997ostrzby4.jpg)

Marian K
04-05-2008, 11:12
Jeśli to szwedzka pustynia ... to ujdzie.
Pozdr
Marian

Nemeth
04-05-2008, 11:16
Łeba :)

Kadr dobry aczkolwiek widać w których miejscach rozjaśniałeś.

harb
04-05-2008, 11:28
Łeba :)

Kadr dobry aczkolwiek widać w których miejscach rozjaśniałeś.

tym razem się mylisz Nemeth - fotka była przyciemniana o rozjaśnieniach nie ma mowy , jest to klimat z łeby
i możesz obejrzeć sobie w wątku ze spotkania na innych fotach innych autorów jak było jasno ,widzę że ostatnio
bawisz się w aptekarza :twisted: jak nigdy dotąd odwiedzasz każdy mój wątek (czyżby coś osobistego ? )

Marian K - a polska może być np Łeba ?

pozdrawiam :-D

harb
04-05-2008, 11:33
jeszcze jedno z inspiracji Artura B

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img113.imageshack.us/img113/5908/dsc70763st8.jpg)

Nemeth
04-05-2008, 11:34
(...)widzę że ostatnio
bawisz się w aptekarza :twisted: jak nigdy dotąd odwiedzasz każdy mój wątek (czyżby coś osobistego ? )

(...)

Zawsze odwiedzam. Nie zawsze się wpisuję.
Osobistego? Wypowiadam się o zdjęciach.
Moją uwagę zwróciła po prostu aureolka wokół korzenia.
pozdr.

malibu
04-05-2008, 11:35
na jedynce kadr nieszczególny w/g mnie ale nr 2 bardzo fajna :)

harb
04-05-2008, 11:45
Moją uwagę zwróciła po prostu aureolka wokół korzenia.
pozdr.

naturalna utworzona wiatrem , bo bardzo wiało - powiem więcej na jasnych fotkach występuje w niektórych miejscach siwy brudny nalot , najdrobniejsze drobinki piachu niesione wiatrem
komu jak komu ale Tobie obeznanemu z tematami plażowymi chyba tego aspektu nie potrzeba wyjasniać

pozdrawiam

Nemeth
04-05-2008, 11:51
(...)
komu jak komu ale Tobie obeznanemu z tematami plażowymi chyba tego aspektu nie potrzeba wyjasniać

(...)

Dlatego zwróciłem uwagę na coś co mi nie pasuje... głównie w okolicach korzenia w LD mocnym punkcie...
Widać jak byłem w Łebie, mniej wiało.

Powiedziałem co mi sie rzuciło w oczy. Twierdzisz, że nie mam racji. Ok. Dla mnie EOT.

diZaster
04-05-2008, 14:31
na 1ce balagan brzydki i niewiadomo na co patrzec, szkoda bo fajne miejsce i mozna bylo to lepiej wykorzystac zapewne.
2ka to bardzo fajna abstrakcja, dobre takie do nowoczesnego mieszkania na sciane, moze tylko w kwadrat ciac.

borregaard
04-05-2008, 15:30
Świetny "bałagan" na jedynce.
Raz tylko tam byłem ,ale jeszcze wrócę..:-D
Dwójka,extra minimal.Fajnie piaseczek "wyszedł" i kolorek tyż...
Pzdr
Andrzej

..na drugi raz nie "ściemniaj"...:mrgreen:

bombel
04-05-2008, 16:35
Witaj Harb - otóż to zdjęcie (dwójka) z różnych powodów pokazywało mi się wolno (sieć miałem obciążoną). Wolno siępokazywało od góry i już po 1/3 miałem nadzieję, że to będzie to, co jest PLUS jedna mała trawka gdzieś w fajnym miejscu.

Czekałem, czekałem i teraz jestem zawiedziony, bo trawki (ani patyczka, ani kamyczka, ani czegoś co wiesz) nie ma...

I teraz sam już nie wiem, czy podoba mi się czy mam uczucie braku, czy widzę Twoje zdjęcie, czy moje o nim wyobrażenie... Czy ma mi się podobać takie puste, czy mam mieć poczucie, że czegos brakuje... Ot, dylematy. :)

W każdym razie zapada w pamięć, czyli jest dobrze.

harb
04-05-2008, 17:14
na 1ce balagan brzydki i niewiadomo na co patrzec, szkoda bo fajne miejsce i mozna bylo to lepiej wykorzystac zapewne.
2ka to bardzo fajna abstrakcja, dobre takie do nowoczesnego mieszkania na sciane, moze tylko w kwadrat ciac.

witaj dizaster - na początek ustalmy jedno , tak jak każdy na forum mogę się mylić i co najważniejsze mieć inne spojrzenie na kadr - a mam jezeli oczekuje się po mnie wielowarstwowych planów to nic z tego bo wszyscy którzy mnie znają wiedzą że moje zdjęcia to przedewszystkim prostota , prostota i jeszcze raz prostota i tak już zostanie

co do jedynki oczywiscie że może się nie podobać (na innym forum jest odwrotnie wyższe oceny zaczyna dostawać jedynka - nie wiem jak będzie dalej bo dopiero wstawiałem) jedynka to walka przyrody z naturą ,ruchome piaski zasypują i umartwiają wszystko wokół taka była geneza powstania tego zdjęcia , o jakim bałaganie w kadrze mówisz
wytłumacz mi proszę bo ja tego nie rozumiem ,to już druga fotka o której w ten sposób się wypowiadasz - wątek dzika natura miał być wyczesany z gałązek wchodzących w kadr a ja właśnie tak to chciałem pokazać z tym że dla mnie to nie oznaczało bałaganu a podkreślało tę zastaną na plenerku rzeczywistość)

ale skupmy się na tej fotce ,powiedz mi jak Ty byś to widział - naprawdę z czystej ciekawości poznam odmienne zdanie i nie ma w tym żadnej ukrytej ironii (żeby nie było ze harb obrósł w piórka -zapewniam ze mój dystans do własnych zdjęć niejednego by zadziwił) do mnie też wiele fotek nie trafia ,w tej urok to te obumarłe korzenie obsypujące się urwisko a kolory tego wszystkiego sa już odemnie, bo kto powiedział że muszą być takie jak w naturze

pozdrawiam :-D

borregaard-nie będę :-D

pozdro

ptero
04-05-2008, 17:17
2 bardzo fajna, jedynka tak średnio mi podchodzi ze względu na jakiś taki, no nie wiem nie potrafię tego zwerbalizować

harb
04-05-2008, 17:23
Witaj Harb - otóż to zdjęcie (dwójka) z różnych powodów pokazywało mi się wolno (sieć miałem obciążoną). Wolno siępokazywało od góry i już po 1/3 miałem nadzieję, że to będzie to, co jest PLUS jedna mała trawka gdzieś w fajnym miejscu.

Czekałem, czekałem i teraz jestem zawiedziony, bo trawki (ani patyczka, ani kamyczka, ani czegoś co wiesz) nie ma...

I teraz sam już nie wiem, czy podoba mi się czy mam uczucie braku, czy widzę Twoje zdjęcie, czy moje o nim wyobrażenie... Czy ma mi się podobać takie puste, czy mam mieć poczucie, że czegos brakuje... Ot, dylematy. :)

W każdym razie zapada w pamięć, czyli jest dobrze.

cześć Bombello - wiem ja też chciałbym chociaż ślad stopy maleńki krzaczek albo jak u Artura B postać na piasku
nic niestety oprócz tego piachu nie było w tym kadrze bardziej godnego uwagi - to crop a boki choć porośnięte trawką nie nadawały się do pokazania - tytułem tej fotki ma być "bezmiar" i chyba taki wyszedł choć fotka nie do końca jak piszesz spełniona
dla mnie tutaj rolę gra kolor i pofałdowanie całego kadru - lecz nie twierdzę że powinno to wystarczyć ,choć mnie ona się podoba
ten bezmiar i właśnie ta pustka ma swój urok

ptero -dzieki za opinię i fajnie ze dokonałeś wyboru

pozdrawiam dziękując za odwiedziny i opinię :-D

Skrzat
04-05-2008, 23:20
Chciałeś pokazać zniszczenie, przegraną (niestety) walkę przyrody z naturą, takie "cmentarzysko".

Bałagan o którym tu się pisze to według mnie właśnie cały klimat i rzeczywietość tego miejsca.
Można by pokazać jeden konar, jedno martwe drzewo- czysto i bez bałaganu- ale to już będzie inny przekaz!!!

Ja uważam, że zrobiłeś to bardzo dobrze.

Co do 2-ki to fakt- bardzo "modernistyczna" i w duzym rozmiarze na dużą ścianę świetnie się nadaje.

Gratuluję Ci wyczucia i róznorodności spojrzenia:lol:

diZaster
04-05-2008, 23:32
kilka krokow w prawo, nizsza perspektywa, do tego tak zeby ten dlugi konar byl tylko pod lekkim skosem do obiektywu, tak zeby pozniej 'wbijal sie' w monitor.

oczywiscie, musialbym tam byc zeby wiedziec jak to zrobic dokladnie, ale ten sposob przedstawienia tak srednio do mnie przemawia, co nie znaczy ze jest zly, nie przemawia do mnie tylko, a kazdy ma jakies gusta, nawet jak sa spaczone jak moje ;)