PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Pokazało sie Słońce

Piotr Spek
03-05-2008, 20:40
Komentarze mile widziane
- pozdrawiam
Słonecznik 2007
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img91.imageshack.us/img91/8720/dscf20641skalamx4.jpg)

swider
03-05-2008, 21:09
Bede pierwszy, na dodatek nie lubie krytykowac... no ale coz... powiem szczerze, ze mnie sie nie bardzo podoba. Dlaczego? Glownie przez wypalone tlo, ostrosc tez nie najlepsza, kadr tez mozna by nieco zmienic. Kurde, no, przepraszam, ale mnie nie lezy :(

Piotr Spek
03-05-2008, 21:14
Bede pierwszy, na dodatek nie lubie krytykowac... no ale coz... powiem szczerze, ze mnie sie nie bardzo podoba. Dlaczego? Glownie przez wypalone tlo, ostrosc tez nie najlepsza, kadr tez mozna by nieco zmienic. Kurde, no, przepraszam, ale mnie nie lezy :(

Zdjecie zrobione pod słońce - GO z 50mm na poziomie 2 -3 cm
Ostrosc jest na ziarenkach
Ale dziekuje za komentarze - wazny jest odbiór innych
pozdro

swider
03-05-2008, 21:24
Oj widac, ze pod slonce :D a GO przydala by sie wieksza, co by pszczolki chociaz byly ostre :) ciesze sie, ze odebrales moja krytyke spokojnie :D

eldritch
03-05-2008, 21:58
No swider ma troszkę racji. Mnie też nie leży. Wyszło troszkę jak plakat z doklejonymi pszczólkami. GO mała ok, ale nie obejmuje nawet tych pszczół - jak już robić owady na kwiatku to niech one będą ostre - a tak nie wiadomo co fotogorafowałeś. Zdjęciu wbrew pozorom IMHO brak blasku - poza tym że przepał no bo pod słońce.
Zwracam uwagę, że użycie słowa "nie leży" - świadczy o subiektywnej ocenie tego co widzę.
Pozdrawaiam.

PS w LD jest ryska która bardzo szpeci.

Piotr Spek
03-05-2008, 22:12
No swider ma troszkę racji. Mnie też nie leży. Wyszło troszkę jak plakat z doklejonymi pszczólkami. GO mała ok, ale nie obejmuje nawet tych pszczół - jak już robić owady na kwiatku to niech one będą ostre - a tak nie wiadomo co fotogorafowałeś. Zdjęciu wbrew pozorom IMHO brak blasku - poza tym że przepał no bo pod słońce.
Zwracam uwagę, że użycie słowa "nie leży" - świadczy o subiektywnej ocenie tego co widzę.
Pozdrawaiam.

PS w LD jest ryska która bardzo szpeci.

Ryska to pajeczynka - nie usuwałem
dzieki za komentarz- pozwala sie uczyc
pozdrawiam

Marian K
04-05-2008, 10:05
No koledzy może i dobrze że tak łagodnie komentujecie.
Ale ja nie będę taki łaskawy .Więcej samokrytyki,nauki,
podglądania innych.
No ale teraz nie ma czasu na to wszystko.
Zdjęcie zrobione musi byc pokazane.
Pozdr
Marian

eldritch
04-05-2008, 14:39
podglądania innych.
Pozdr
Marian

:)
Marianie zdjęcia ludzie pokazują bo oczekują komentarza. Czasami wydaje nam się, że Pana Boga za nogi złapaliśmy a inni widzą, że to kicz i jeżeli nam to uświadamiają w łagodny sposób to o to tu chodzi.
Na tym forum są dwa rodzaje prac: całkowita amatorka pokazywana w celach szkoleniowych (dla samych autorów), i prace na pewnym, wyższym poziomie pokazywane w ramach uciechy własnej.
Oba rodzaje prac są wydaje mi się akurat na tym forum całkowicie pożądane. FN to jednak nie jest FR, D czy OPH.
Dlatego każdy pokazuje co chce.
Gdzie brak samokrytyki przychodzi krytyka innych - np. Twoja.

PS. Staram się też nigdy nie oceniać zdjęć przez pryzmat podpisu, chociaż ostatnio raz mi się to zdarzyło :p.

PS 2 Wielką zaletą tego Forum jest też to, że ludzie tu starają się być mili - i rzadko komuś nie wychodzi. Mam złe doświadczenia z innymi tego typu projektami i dlatego cenie sobie tą akurat społeczność.

Piotr Spek
04-05-2008, 15:25
podglądania innych.
Pozdr
Marian

Rozumien ze "do kosza"
Pozdrawiam

swider
04-05-2008, 18:12
PS 2 Wielką zaletą tego Forum jest też to, że ludzie tu starają się być mili - i rzadko komuś nie wychodzi. Mam złe doświadczenia z innymi tego typu projektami i dlatego cenie sobie tą akurat społeczność.
W 'Cafe' toczyla sie dyskusja na ten temat i wychodzi z niej, ze to sie zmienia na gorsze. Troche w tym racji, coraz wiecej chamskich komentarzy bez kszty konstruktywizmu, niestety...