Zobacz pełną wersję : Pokrowiec SB-800
Witam na dniach przychodzi do mnie sb-800 :)))
w zwiazku z brakiem miejsca w torbie chcialem dokupic jakis "lenscase" ktory doczepie do torby (na slip-locku)
tylko nie znam wymiarow pokrowca, moglby mi ktos zmierzyc ten org.pokrowiec do sb800???
Pozdrawiam_Pawel
A więc tak:
Długość 19,5 cm
szerokość 10 cm
wysokość 7,5 cm
Pozdrawiam :)
Ale do SB-800 masz dolaczony calkiem fajny pokrowiec (z tylu jest miejsce do zamocowania go do jakiejs torby), po co Ci inny?
Mysle ze jak dostane lampke to wtedy zadecyduje jak to rozwiazac ale jak widzialem to ten orginalny pokrowiec jest dosc cienki i zamykany rzepem i nie wiem jak to by bylo z bezpieczenstwem
Cienki to on znowu taki nie jest, ale faktycznie, zep bezpieczenstwa nie gwarantuje :/
Orginalnego na slip-locku nie zawiesi, można go jedynie na pasku od spodni zawiesić (szlufka nie jest odpinana) ale poczekaj aż przyjdzie, wtedy będziesz mieć pewność że ci nie odpowiada.
Gdyby ktoś miał jakiś dobry pomysł/futerał na lampę, to również chętnie posłucham doświadczeń.
Moja podróżuje albo w torbie/plecaku, albo (już podczas zdjęć) w poziomym Domke - mieści sie tam z pierdołami i boosterem.
Ale fakt faktem, ze samego futerału na lampę nie wiedziałem (takiego sensownego).
Niby Domke F-901 jest prawie dobry, ale jednak za duży, i najlepiej wsadza sie do niego lampę w oryginalnym pokrowcu co jest raczej kiepskim rozwiązaniem (choć nie powiem - całkiem bezpiecznym).
A coś od razu na lampę? Np. z canvasu na zewnątrz, a w środku insert?
ja mam stealth reportera 100 wiec na nadmiar miejsca nie narzekam
o koniecznosci kupna plecaka ktory bedzie przenosil wszystkie *******y jestem przekonany
ale z ta torba nie chcialbym sie rozstawac zawsze mala torba sie przydaje
dlatego myslalem o zakupie "lenscase" i przypinaniu tego do torby
zawsze jakies dodatkowe szkielko mozna wrzucic albo wlasnie lampke
ewentualnie myslalem o SlipLock Pouch 50 AW lub 60 AW
zawsze jak kupie plecak to je do niego tez moge przyczepic
Mam doczepiany (slip lock) pokrowiec lowepro na SB-800 (pasuje w miarę). Doczepiam do Toploadera 65AW. W domu sprawdzę oznaczenie.
Tamrac (http://www.tamrac.com/welcome.htm) też produkuje tego typu akcesoria oznaczone jako MAS (Modular Accesory System). W tym systemie jest specjalny pokrowiec na lampę SB28 (SB800 też będzie pasować): MX5384.
Sprawdziłem- ja mam sliplock pouch 30. Na SB-800 wg mnie minimalnie za małe - ale się od biedy da.