pxp3000
03-05-2008, 16:38
Mam problem z moim Nikonem L11 kupiłem go w lutym miałem go u siebie jakieś dwa tygodnie . Przypadkowo jak kręciłem filmik to po jego odtwarzaniu lub przekopiowaniu na PC słychać bardzo głośne trzaski ( nie do zaakceptowania - po prostu odkurzacz ) . Wysyłałem go do serwisu . 1 wysłanie na własną rękę do serwisu nikon pl . Aparat po dwóch tygodniach mi odesłali , zrestartowany , w ogóle go nie naprawili . 2 wysłanie ze sklepu xxx tez nie dało żadnego rezultatu ( jak dzwoniłem do nikona pl to serwis zapewnił mnie że elektronika uległa wymianie i powinno być ok - a nie jest nadal turkocze ) 3 wysłanie ( w protokole - napraw , wymiana na nowy lub zwrot kasy ) . Ja zarzadałem od sklepu xxx pieniędzy to usłyszałem że ich nie dostane bo oni nie zwracają ( śmieszne ) . Pierwsza reklamacja i chęć odzyskania pieniędzy była przed terminem trzech miesięcy od zakupu . Po prostu czuje się oszukany i odstawiany od A do B ( ostatnio sie dowiedziałem , że jeśli serwis uzna że aparat jest ok to już taki dostane ).
Proszę o pomoc co ja zwykły klient mogę zrobić w tej sprawie ????
Proszę o pomoc co ja zwykły klient mogę zrobić w tej sprawie ????