Zobacz pełną wersję : SB800 - metoda jak obrócić głowicę w prawo o dodatkowe 45*
Peter Gregg przedstawia metodę jak obrócić głowicę w prawo o dodatkowe 45* :)
ZASTOSOWANIE TEGO SPOSOBU GROZI UTRATĄ GWARANCJI!
Filmik tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=ZMhm-aKACnc
Próbował ktoś?
jacek.gold
01-05-2008, 22:58
hmmmmmm kto pierwszy sprawdzI?
Jeżeli będzie chętny to również sb600 tak spróbować i zapodać efekt kręcenia. To co niepokojace to to że nie błysnął po przekręceniu więc nie wiadomo czy działa
hmmmmmm kto pierwszy sprawdzI?
Jeżeli będzie chętny to również sb600 tak spróbować i zapodać efekt kręcenia. To co niepokojace to to że nie błysnął po przekręceniu więc nie wiadomo czy działa
No tak, ale wtedy nie zrobił by tego z dwiema lampami :-D
Brak odważnych? ;)
Ożesz... w sumie to... nie wiem co podkusiło skośnookich by zablokować możliwość obrotu o dodatkowe 90 stopni. :?
Nie potwórzę jego eksperymentu! :D
[...]
Nie potwórzę jego eksperymentu! :D
Brakuje mi tych 45 stopni. Często trzeba improwizować, a jak wiadomo nie zawsze jest to wygodne. Jakbym miał lampę zapasową to pewnie bym się pokusił :) W sumie to chyba było lepiej rozkręcić niż wyłamywać :confused:
Peter Gregg przedstawia metodę jak obrócić głowicę w prawo o dodatkowe 45* :)
ZASTOSOWANIE TEGO SPOSOBU GROZI UTRATĄ GWARANCJI!
Filmik tutaj: http://pl.youtube.com/watch?v=ZMhm-aKACnc
Próbował ktoś?
Przecież headless peter wyraźnie ostrzega, aby tego nie robić! :D
Przecież headless peter wyraźnie ostrzega, aby tego nie robić! :D
Ostrzega żeby potem nie było na Niego :-D Szkoda, że dopiero teraz o tym mówi, bo nie dawno sprzedałem SB-80DX więc jakby coś to mniejsza strata. Wydaje mi się, że lepiej rozkręcić niż metodą "na siłę" :-?
A może ktoś poświęci SB-26 lub SB-28 dla dobra nauki? W konstrukcji raczej za dużo się nie zmieniło. ;)
A może ktoś poświęci SB-26 lub SB-28 dla dobra nauki? W konstrukcji raczej za dużo się nie zmieniło. ;)
Jasne, dla dobra nauki zrobcie zrzute na SB-26 dla mnie i nie widze zadnego problemu :mrgreen:
tomlebio
04-05-2008, 21:41
przekrecilem i nie dziala.... hahahaha
jacek.gold
04-05-2008, 21:44
:mrgreen: Poważnie? Przekręciłeś ??? :mrgreen:
Czekamy na fotki :mrgreen:
co nie działa ? lampa czy przekręcenie jako takie? sorry, ale tak czy tak możesz złożyć specjalne podziękowania Jachu ;)
a mówiłem, że autor filmu przestrzegał :mrgreen:
co nie działa ? lampa czy przekręcenie jako takie? sorry, ale tak czy tak możesz złożyć specjalne podziękowania Jachu ;)
Widać, brakuje tutaj prawdziwych twardzieli :-P
Dla mnie te dodatkowe 45 stopni jest bardzo istotne (pewnie dla tych co mają gripa i robią czasami zdjęcia w pionie też) więc jak tylko skończę poważne roboty, porozkręcam delikatnie i się dowiem co to za blokada, robiąc oczywiście fotki całej operacji. :)
porozkręcam delikatnie i się dowiem co to za blokada, robiąc oczywiście fotki całej operacji. :)
i super, ja trzymam kciuki i chętnie zapoznam się z wynikami.