PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Majowy portrecik

mi29
01-05-2008, 17:53
//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Kazzam
01-05-2008, 18:12
Nie wiem, może bardziej w ten sposób?

//EDIT
BRAK ZDJĘCIA, wygasł zewnętrzny hosting. Zachęcamy do umieszczania zdjęć na hostingu forum.

Wiem że charakter pracy jest już inny od Twojego zamysłu, ale zwyczajnie brakowało mi światła na twarzy dziewczynki. Kadr trochę chyba nieszczęśliwy, przynajmniej ja go jakoś "nie czuję".
Jeśli nie jesteś zwolenniczką przerabiania swoich prac, to przepraszam, usunę moją propozycję. Chętnie bym się pobawił oryginałem, ale co było w mojej mocy - spróbowałem tu nakreślić. Pozdrawiam

Madziulek
01-05-2008, 18:52
niedoświetlona buzia,
za mało dołu...w ogóle kadrowałabym w pionie.
Obróbka kolegi w ogóle nie trafiona ;-)
naświetlić dobrze zdjęcie a potem brać się za obróbkę ;-)

malibu
01-05-2008, 18:57
jak dla mnie obie wersje "trupie" chyba nawet ta "poprawiona" jest gorsza ,

diZaster
01-05-2008, 20:22
martwe zdjecia, zle naswietlone i jakies przytlumione.
pomecz rawa, to naprawde daje efekty...

ps: poprawka jest tragiczna...

ozzy
01-05-2008, 20:47
trzeba poprawić balans bieli na buzi- bo z tego co widzę to dziewuszka stoi w cieniu, więc i kolory się nieprzyjemnie ochłodziły. Druga wersja masakryczna.

malibu
01-05-2008, 21:04
tak na szybko wersja odemnie :
1 poprawka krzywych
2 filtr ocieplajacy

//EDIT

loki_p
02-05-2008, 06:29
Staraj sie unkać tak jasnego tła przy tego typu zdjęciach.

mi29
02-05-2008, 19:46
malibu na twojej wersji buzia jest lekko przepalona co do jej kolorytu faktycznie ciut cieplejszy. Oziebienie kolorów zastosowałam celowo, dziewczynka stała w cieniu, ale za to żólte tło było oswietlone i nieźle dawało po oczach dlatego zmniejszyłam nasycenie kolorów ( za wyjątkiem wianka), a co do balansu bieli to jest z nim spory kłopot gdy na zdjećiu dominuje jeden kolor tak było i tutaj , nawet z wywyłaniem Rawu w odpowiednim odcieniu jest problem Pozdrawiam wszystkich i dzieki za komentarze

malibu
03-05-2008, 10:45
jakoś nieszczególnie widzę te przepalenia :) ale chyba każdy ma inny próg tolerancji na to zjawisko :)

Festyk
03-05-2008, 11:43
Ja też nie widzę żadnych przepaleń.Twarz jest idealnie wyciągnięta z cienia.I tej wersji bym się trzymał bo jest najlepsza spośród 3 zaprezentowanych;)

mi29
05-05-2008, 08:59
Kwestia monitora, post pislam z laptopa i tam były spore kontrasty na twarzy teraz z innego kompa troszkę inaczej to wygląda ;)

mOSAd
05-05-2008, 23:56
Wersja malibu jest najlepsza. Brak przepaleń, odpowiedni balans bieli. Niestety przy takim tle ratuje albo PS, albo HDR, albo... konwersja do cz-b. Trochę szkoda, ale może okazać się, że mimo utratu żółtego, zdjęcie nadal się podoba, a może nawet bardziej? Poeksperymentowałbym z różnymi konwersjami do cz-b, jesli ci zalezy na zdjęciu. Co do zdjęcia (prócz kolorów), brak blendy dał się we znaki, południe (?) też, a kadr mimo że niestandardowy, to muszę przyznać nie boli aż tak bardzo jak myślałem. Ogólnie całkiem, całkiem jak na "pstryk".