Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] bajorko
jako że dzisiaj cierpię na bezsenność to wrzucę coś
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img135.imageshack.us/img135/2461/bajorkoooqy2.jpg)
Tak, to jest ta obróbka, którą lubię: odważna, choć bez przegięć. Zaakcentowane mocne niebo przy stosunkowo jasnej podłodze - i efekt jest niezły, a nawet więcej niż niezły...
Przy tych staraniach daję plusa. Ale za skośny horyzont ujmuję. Ukośny horyzont to nie jest dobre wyjście dla takich obrazków.
Poza tym uchybieniem reszta jaknajbardziej porządnie i zawodowo zrobiona - nie ma się czego czepiać.
jak dla mnie super :)
(boż jak mi sie nei chce wczesnie wstawac zeby np wschod zrobić)
Megazordon
01-05-2008, 02:20
Wyprostuj horyzont, będzie git.
<| MICHAŁ |>
01-05-2008, 07:33
tez mi sie podoba - ladne zdjecie i przede wszystkim bardzo dobrze obrobione.
Gdzie to zdjecie bylo robione? Bo chba raczej nie w okolicy Belzyc?
Fajna spokojna sceneria. Ciepełko poranka bije ze zdjęcia. Podoba się
Pozdrawiam :)
bombel - dziękuję za opinię
boż jak mi sie nei chce wczesnie wstawac zeby np wschod zrobić
no mi też dlatego to jest zachód ;)
Wyprostuj horyzont, będzie git.
co do horyzontu to z premedytacja niewyprostowałem go do tej pory i już tego pewnie nie zrobię - a to dlatego że ta częsc tego bajorka takie właśnie robiła wrażenie
Gdzie to zdjecie bylo robione? Bo chba raczej nie w okolicy Belzyc?
czyżbyś znał jałowe fotograficznie okolice Bełżyc ? :) ale masz rację ta fotka powstała na plenerze lubelskiej grupy w okolicach Zawieprzyc w architekturze wrzucałem chyba 2 fotki z tamtego pleneru (jak dowiem się jak to bajorko się nazywa to edytuje posta)
Ciepełko poranka bije ze zdjęcia.
to jest ciepło zachodu :)
to jest ciepło zachodu :)
to tym bardziej ciepło ;)
Piotr_ek
01-05-2008, 10:26
horyzont leci w lewo, zdejmij tą winete z góry bo całkiem nie pasuje do tego typu fotografii. Podoba mi się.
(...)
co do horyzontu to z premedytacja niewyprostowałem go do tej pory i już tego pewnie nie zrobię - a to dlatego że ta częsc tego bajorka takie właśnie robiła wrażenie
(...)
Zdjęcie ładne - kadr i PP.
Tylko horyzont naprawdę nie jest prosty...
Preferuję taka ciepła kolorystykę ... dobrze się prezentuje tylko nie wiem co wystaje ci w prawym górnym rogu kadru? Ten horyzont tez troszkę zjeżdża jak pisali poprzednicy, jak już moge ponażekać to brakuje mi głównego motywu no chyba że potraktować to jako panoramę wtedy ciachałbym na wąsko no ale de gustibus ....
<| MICHAŁ |>
01-05-2008, 11:06
czyżbyś znał jałowe fotograficznie okolice Bełżyc
moj ojciec pochodzi z tych stron...
nawet nazwisko mam typowe dla tych stron :)
(na W)
fajny ciepły klimacik
a mi horyzont nie przeszkadza
ale ja się nie znam :)
diZaster
01-05-2008, 11:41
troche Ci cokinek odszedl na rogu po prawej na gorze ;)
poza tym, troszke jeszcze bym to minimalnie inaczej obrobil, ale i tak jest bardzo spokojne i cieple.
ladna tonacja i kadr w ktorym niby nic nie ma, ale chce sie jakos na niego patrzec.
sielsko jest :)
troche Ci cokinek odszedl na rogu po prawej na gorze ;)
nie odszedł bo go niemam :) przy tej fotce zakrecony był polar na wspaniałego kita :D
całkiem fajnie Ci to wyszło , podoba mi się światełko :-D
diZaster
01-05-2008, 12:05
a wiec zrobilo sie jakies dziwne cos po prawej, taki trojkacik od prawego gornego w dol, tak z 2cm
dziękuje za komentarze :)